federer-indian12-3_408.jpg
Ο Ρότζερ Φέντερερ κατάφερε να ανατρέψει το σκορ στην τελευταία αναμέτρηση του 3ου γύρου στο Indian Wells κόντρα στον Μίλος Ράονιτς και αφού κατάφερε να "διαβάσει" το σερβίς του Καναδού "γίγαντα", έφτασε σε μια σπουδαία και δύσκολη νίκη κλείνοντας το ραντεβού με τον πιο βατό Μπελούτσι στους "16" της διοργάνωσης.

Εξαφανίζοντας κάθε αμφιβολία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, ο Ρότζερ Φέντερερ σάλπαρε για τον 4ο γύρο του BNP Paribas Open, μετά την αγχωτική νίκη επί του Μίλος Ράονιτς στον τελευταίο ανδρικό αγώνα της Τρίτης.

Ο 30χρονος Ελβετός, παρότι βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ χάνοντας το εναρκτήριο σετ στο tie break, ανέβασε την αποδοσή του στη συνέχεια και διαβάζοντας καλύτερα το παντοδύναμο σερβίς του αντιπάλου του, έφτασε στη σημαντική επικράτηση με 6-7(4), 6-2, 6-4 μετά από 2 ώρες και 7 λεπτά συναρπαστικού αγώνα στο κεντρικό court των εγκαταστάσεων του Indian Wells.

Το συγκεκριμένο τεστ ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τον Φέντερερ, όχι μόνο για τη συνέχεια της πορείας του στο πρώτο Masters της σεζόν αλλά και για το γεγονός ότι υπήρχε έντονη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του, με τον ιό της γαστρεντερίτιδας να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος στην περιοχή.

Τελικά, ο Ελβετός μαέστρος έστω κι αν χρειάστηκε να βάλει τα δυνατά του, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ράονιτς στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ανδρών στο tour και παρέμεινε ολοζώντανος στη διεκδίκηση του τίτλου στην Καλιφόρνια που θα τον βάλει ακόμα πιο δυνατά στη μάχη για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Γενικά στο ματς τον πρώτο λόγο είχαν τα σερβίς με τον Φέντερερ να παρουσιάζεται ελαφρώς καλύτερος απ'τη γραμμή του σερβίς και πιο αποτελεσματικός στις ευκαιρίες του για break.

Ο 30χρονος από τη Βασιλεία, πέτυχε συνολικά τρία breaks στο όχι και τόσο σπουδαίο σερβίς του Ράονιτς σήμερα, ενώ έσωσε και τα τρία break points που δημιούργησε ο Καναδός κάνοντας το καλύτερο δυνατό παιχνίδι τηρουμένων των αναλογιών έχοντας απέναντί του έναν από τους πιο φορμαρισμένους τενίστας στο tour.

Ειδικά στο εναρκτήριο σετ, τα μεγάλα ράλι απουσίαζαν από το court με τους δύο άνδρες να κάνουν επίδειξη ικανοτήτων από τη γραμμή του σερβίς. Έτσι οδηγηθήκαμε στο tie break εκεί όπου ο Ράονιτς κατάφερε να πετύχει το μοναδικό mini break στον 8ο πόντο και αφού πήρε προβάδισμα με 5-3, έκλεισε το 1ο σετ με 7-6(4) σε 48 λεπτά.

Όλοι περίμεναν την αντίδραση του Βασιλιά και αυτή δεν άργησε να έρθει. Ο Φέντερερ, εκμεταλλευόμενος την καθίζηση του σερβίς του Ράονιτς, πέτυχε δύο κοντινά breaks στο 1ο (1-0) και 5ο game (4-1) του 2ου σετ, μπαίνοντας και πάλι γερά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της νίκης.

Όσο άνετος και ψύχραιμος ήταν στο 1ο σετ, τόσο νευρικός έγινε στο 2ο ο Ράονιτς το ποσοστό του οποίου στο 1ο σερβίς, έπεσε κατακόρυφα γεγονός που εκμεταλλεύτηκε άριστα ο Φέντερερ.

Το ξεκίνημα του καθοριστικού σετ θύμισε έντονα την εικόνα του 1ου σετ μέχρι όμως το 7ο game, εκεί όπου ο Φέντερερ χρειάστηκε μόλις μια ευκαιρία για να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του στο court. Ο χαρισματικός τενίστας πέτυχε το break και μετά το προβάδισμα με 4-3 δεν κοίταξε ξανά πίσω, ολοκληρώνοντας την ανατροπή με ένα πειστικότατο service game.

Επόμενος αντίπαλος για τον τρεις φορές πρωταθλητή της διοργάνωσης (2004-06), ο Τόμας Μπελούτσι ο οποίος δεν χρειάστηκε να δώσει αγώνα στον 3ο γύρο αφού ο Νικολάι Νταβιντένκο προσβλήθηκε από γαστρεντερίτιδα και απέσυρε τη συμμετοχή του.

Όπως με τον Ράονιτς, έτσι και με τον 24χρονο αριστερόχειρα Βραζιλιάνο, ο Φέντερερ θα συναντηθεί για πρώτη φορά.


Τα στατιστικά του αγώνα
federer-raonic-stats12.jpg

Τρίτη 13/03: 3ος γύρος Indian Wells
3-Federer (Switzerland) beat 27-Raonic (Canada) 6-7(4) 6-2 6-4
Nalbandian (Argentina) beat 10-Tipsarevic (Serbia) 6-3 3-6 6-3
21-Dolgopolov (Ukraine) beat Baghdatis (Cyprus) 6-4 5-7 6-4
2-Nadal (Spain) beat 26-Granollers (Spain) 6-1 6-4
6-Tsonga (France) beat 28-Stepanek (Czech Republic) 6-7(2) 6-3 6-2
Istomin (Uzbekistan) beat 5-Ferrer (Spain) 6-4 6-3
9-Del Potro (Argentina) beat 19-Verdasco (Spain) 6-2 7-6(6)
Bellucci (Brazil) beat Davydenko (Russia) walk over

ΒΝP PARIBAS OPEN SINGLES MEN DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger