O Roger Federer θριάμβευσε με 4-6, 7-5, 6-3, 6-4 επί του Andy Murray στον μεγάλο τελικό του Wimbledon, κατακτώντας τον 7ο τίτλο του στο λονφρέζικο Major, 17o Grand Slam και καρφάλωσε ξανά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης καταρίπτοντας όλα τα ρεκόρ και συνέχισε να γράφει με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του τένις!

Ο Federer μπορεί να μην μπήκε ιδιαίτερα δυνατά στον 24ο τελικό σε Grand Slam της καριέρας του, όμως όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε τον ρυθμό του και τελικά ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού Wimbledon, τελειώνοντας την αναμέτρηση στα 4 σετ. Ο "Βασιλιάς" του παγκοσμίου τένις έβγαλε 12 άσους και 62 winners, για να επικρατήσει με 3-1 του Βρετανού και να "αλώσει" το Centre Court, μέσα σε 3 ώρες και 24 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Murray" είχε βάλει "φωτιά" στον τελικό από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα, που έσπασε το σερβίς του φορμαρισμένου αντιπάλου του, ένα σερβίς που ο Djokovic κατάφερε να κάνει break μόνο μια φορά την Παρασκευή. Η απάντηση από τον Ελβετό ήταν άμεση και το break back έγινε στο 4ο game (2-2), για να φέρει ξανά την ισορροπία στο ματς. Τα πολλά λάθη του Federer και το γεγονός ότι ο Murray εκμεταλλεύτηκε και το 2ο break point του (2/2 ευκαιρίες) στο καθοριστικό 9o game, χάρισε το 1ο σετ στον Βρετανό, ο οποίος πανηγύρισε για πρώτη φορά σετ σε τελικό Grand Slam.


Στο 2ο σετ οι παίκτες ήταν πιο "ζεστοί" και αξιοποίησαν περισσότερο το μεγαλύτερο όπλο τους, που είναι το σερβίς. Δίνοντας αμφότεροι ρεσιτάλ από τη service line, αυξήσαν κατά πολύ τα ποσοστά τους σε πρώτα και δεύτερα σερβίς, με τον Federer να καταφέρνει να περιορίζει κατά 50% τα λάθη του, κάνοντας τα μισά σε σχέση με το 1ο σετ (8-16). Το μοναδικό break σημειώθηκε από τον Ελβετό στο τελευταίο (12ο) game του σετ, για να τον κρατήσει ζωντανό στη διεκδίκηση του τροπαίου και παράλληλα να αυξήσει την αγωνία και το σασπένς της αναμέτρησης.


Το 3ο σετ διέκοψε περίπου για ένα μισάωρο η βροχή, όσο δηλαδή χρειάστηκε για να σκεπαστεί το Centre Court από την οροφή και να συνεχιστεί το παιχνίδι. Οι δύο σπουδαίοι τενίστες επέστρεψαν δριμύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και παρά τη διακοπή δεν κρύωσαν καθόλου, συνεχίζοντας να προσφέρουν μεγάλο θέαμα στους 15.000 θεατές που κατέκλυσαν το κεντρικό court του All England Club και τους εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Federer έσπασε ξανά το σερβίς του αντιπάλου του στο 6ο game μετά από ένα συγκλονιστικό game που ξεπέρασε τα 20 λεπτά σε διάρκεια και ήταν αποτελεσματικός από το σερβίς, κρατώντας τον Murray μακριά από break points. Έτσι, ο "Βασιλιάς" κατέκτησε και το 2ο σετ, στο οποίο έκανε μόλις 6 λάθη, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Από τη στιγμή που ο Ελβετός είχε βρει ρυθμό ήταν δεδομένο ότι ο Murray θα περνούσε δύσκολες στιγμές και αυτό αποδείχτηκε κυρίως στο 4ο σετ, όταν ο Βρετανός άρχισε να τα χάνει και να δείχνει σημάδια της αυξημένης πίεσης που δεχόταν. Αφού είχε φέρει το παιχνίδι για τα καλά στα μέτρα του, ο Federer ευτύχισε να πετύχει ακόμα ένα break, το 6ο (και τελευταίο) συνολικά της αναμέτρησης, αγκαλιάζοντας το πολυπόθητο τρόπαιο, το οποίο βρισκόταν πια λίγες στιγμές μακριά.

Μ' αυτόν τον τρόπο ο Federer διατήρησε το αήττητο που έχει απέναντι στον Βρετανό σε αναμετρήσεις σε Grand Slam, σημειώνοντας την 3η του νίκη και χάνοντας το πρώτο του σετ. Την προηγούμενη φορά που είχε βρει σε Major τον Σκωτσέζο πρωταθλητή, ήταν στην Αυστραλία και πάλι σε τελικό, όπου είχε κατακτήσει και το τελευταίο του Grand Slam πριν 2μιση χρόνια. Σε όλες τις διοργάνωσεις ο Ελβετός νίκησε για 3η συνεχόμενη φορά τον Murray, 2η φέτος μετά από το Dubai, και τον ισοφάρισε στις νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια σε 8-8.

Κατά τη διάρκεια της απονομής, πρώτος το λόγο πήρε ο ηττημένος του τελικού, Andy Murray, ο οποίος όμως αποθεώθηκε σα νικητής από τους συμπατριώτες του, ο ίδιος όμως δε μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρια και την απογοήτευσή του. Παρόλα αυτά ο σπουδαίος πρωταθλητής βρήκε το κουράγιο να κάνει και χιούμορ, ξεκινώντας τις δηλώσεις του με τη φράση: "Όλο και πλησιάζω ε;", αναφερόμενος στην προσπάθειά του να κερδίσει Major.
"Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ τον Roger, δεν είναι κακός για 30 χρονών", συνέχισε χαριτολογώντας ο Murray, συμπληρώνοντας: "Έκανε ένα εκπληκτικό τουρνουά και άξιζε να κερδίσει τον τίτλο. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου και όλους όσους με βοήθησαν αυτές τις δύο εβδομάδες, κάνατε καταπληκτική δουλειά. Τέλος θέλω φυσικά να ευχαριστήσω εσάς, ήσασταν απίστευτοι, ευχαριστώ!", είπε ο τοπικός ήρως της διοργάνωσης, κερδίζοντας φυσικά το μεγάλο χειροκρότημα από ολόκληρο το στάδιο.

Ο 25χρονος Βρετανός μπορεί να απέτυχε να κερδίσει το 1ο του Grand Slam στην 4η του προσπάθεια σε τελικό, όμως "έσπασε" μετά από καιρό το φράγμα των ημιτελικών και έδειξε ότι είναι και πάλι σε καλή φόρμα, μετά από μία μέτρια για τα δεδομένα του σεζόν. Το έπαθλο του Murray αγγίζει τις 575 χιλιάδες λίρες, ενώ η καλύτερη του πορεία μέχρι σήμερα στο Wimbledon τον φέρνει στους 7.460 βαθμούς, γύρω στους 1.500 χαμηλότερα από το Νο3 και τον Rafael Nadal.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Federer, ο οποίος ξεκίνησε εκφράζοντας τον σεβασμό του για τον αντίπαλό του: "Τα πήγε πολύ καλά. Είναι σταθερός όλα αυτά τα χρόνια και αν θέλετε τη γνώμη μου πιστεύω πως θα έπρεπε να έχει κερδίσει τουλάχιστον ένα Grand Slam. Νομίζω έπαιξα το καλύτερό μου τένις σε αυτά τα 2 τελευταία παιχνίδια, δε θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος που αγωνίστηκε στον τελικό εδώ και κέρδισα".
Ο Ελβετός, που σε λιγότερο από ένα μήνα θα κλείσει τα 31 του χρόνια, σχολίασε και το γεγονός του 7ου τίτλου του στο Βρετανικό Slam: "Είναι καταπληκτικό. Ισοφάρισα τον ήρωά μου και είναι εκπληκτικό συναίσθημα".

Πλέον ο άνθρωπος που αμφισβητήθηκε και δέχθηκε ιδιαίτερα σκληρή κριτική μόνο και μόνο επειδή δε σήκωνε Grand Slam για 2 χρόνια, μετράει πλέον 17 Majors στην πιο επιτυχημένη καριέρα στην ιστορία της ΑΤΡ, τρία περισσότερα από τον 2ο της κατάταξης με τους περισσότερους τίτλους στη σπουδαιότερη σειρά τουρνουά, Pete Sampras.

Ο Federer είναι πρωταθλητής στο Wimbledon για 7η φορά στην καριέρα του (όσες είχε κερδίσει και ο Αμερικανός), αποζημιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τους υποστηρικτές του για τους 2 συνεχόμενους πρόωρους αποκλεισμούς (προημιτελικά) που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον η επιστροφή του στο Νο1 του κόσμου είναι γεγονός και την επόμενη Δευτέρα θα έχει συμπληρώσει 286 εβδομάδες, ισοφαρίζοντας ακόμα ένα σπουδαίο ρεκόρ του Sampras, το οποίο είναι θέμα χρόνου να το ξεπεράσει.

Συνολικά ο Ελβετός μετράει πια 75 τίτλους στο ενεργητικό του, σε 106 συμμετοχές σε τελικούς. Στο Λονδίνο κέρδισε τον 5ο του φετινό τίτλο, μετά από τις επιτυχίες του σε Rotterdam, Dubai, Ιndian Wells και Μαδρίτη. Τέλος, τα χρηματικά του έπαθλα αυξήθηκαν κατά 1,15 εκατομμύρια λίρες, που θα εκτοξεύσουν το σύνολο αυτών ψηλότερα από τα 76,5 εκατομμύρια δολάρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger