Περίπου ένα μήνα μετά τη μεγάλη μάχη τους στο Roland Garros, Novak Djokovic και Roger Federer θα συγκρουστούν ξανά στα ημιτελικά ενός Grand Slam, αυτή τη φορά όμως με ακόμα μεγαλύτερο έπαθλο από την πρόκριση στον τελικό. Οι δύο σπουδαίοι τενίστες ξεπέρασαν με χαρακτηριστική άνεση τα τελευταία τους εμπόδια πριν το ραντεβού τους, τους Florian Mayer και Mikhail Youzhny αντίστοιχα. Η αλήθεια είναι πως στο Γαλλικό Όπεν το παιχνίδι δεν κάλυψε τις προσδοκίες μας και κυρίως η απόδοση του Federer δεν έπεισε, όμως το Wimbledon είναι ένα άλλο τουρνουά και όλα θα είναι διαφορετικά.
Ο Nole θέλει να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο του στο Wimbledon και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τη στιγμή που ο Ελβετός γνωρίζει ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που θα έχει ίσως ποτέ για να επιστρέψει στην κορυφή.
Στα προημιτελικά οι δύο υπερ-πρωταθλητές είχαν εύκολες αποστολές, καθώς δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να τους αμφισβητήσουν. Ο Federer συνέτριψε με 6-1, 6 -2, 6-2 τον Youzhny, εξασφαλίζοντας με συνοπτικές διαδικασίες τη συμμετοχή του σε ημιτελικό ενός Grand Slam για 33η φορά, ισοφαρίζοντας και το ρεκόρ του Jimmy Connors με τις περισσότερες συμμετοχές στον συγκεκριμένο γύρο.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η τελευταία φορά που ο "Βασιλιάς" προκρίθηκε στους "4" του Βρετανικού Grand Slam ήταν το 2009, όταν και είχε πανηγυρίσει τον τίτλο. Από τότε αποκλείστηκε δύο διαδοχικές χρονιές στα προημιτελικά, μένοντας μακριά από τον 7ο τίτλο του στο All England Club και την ισοφάριση του ρεκόρ του Pete Sampras, με το οποίο "φλερτάρει" φέτος.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Federer ήταν ασταμάτητος, αφού περιόρισε τα λάθη του στο ελάχιστο και όταν το κάνει αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να ηττηθεί. Ο Ρώσος αντίπαλός του δε μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ελβετού, που δεν έχασε ποτέ το σερβίς του και μετέτρεψε σε break τις 6 από τις 20 (!) ευκαιρίες που δημιούργησε.
Με επιβλητικό τρόπο σφράγισε το εισιτήριο για τους "4" και ο Djokovic, που νίκησε τον Γερμανό Florian Mayer με 6-4, 6-1, 6-4 στο Centre Court. Ο 25χρονος Σέρβος, προκρίθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του ιστορικού θεσμού και 4η συνολικά στην καριέρα του, απέχοντας πλέον μόλις δύο νίκες από τον 2ο διαδοχικό του τίτλο και μία από την παραμονή του για περισσότερο από ένα χρόνο στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.
Ο Nole ήταν σταθερός και έκανε καλό παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς, βγάζοντας συνολικά 7 άσους. Το καταιγιστικό παιχνίδι του και η συνεχής επιθετική του στάση απέφερε καρπούς, αφού πέτυχε τους 50 από τους 64 winners του παιχνιδιού και μοναδικός εχθρός του στο ματς ήταν κάποια αβίαστα λάθη που δε μπόρεσε να αποφύγει, με αποτέλεσμα να φτάσει τα 20. Αυτός θα είναι ο 9ος συνεχόμενος ημιτελικός σε Grand Slam για τον Djokovic, που από τα 8 προηγούμενα Majors έχει παίξει σε 6 τελικούς.
Ο εκπληκτικός Σέρβος τενίστας έχει πλέον μόλις δύο, αλλά μεγάλα εμπόδια για να φτάσει στο 2ο τίτλο του στο Wimbledon, αρχής γενομένης από την Παρασκευή και τον μεγάλο ημιτελικό κόντρα στον Federer.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger