Από την τρίτη θέση και σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Γουέμπερ θα εκκινήσει ο Λιούις Χάμιλτον, έχοντας δίπλα του τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος έφερε τη Ferrari του στην τέταρτη θέση στον τελευταίο γύρο, γνωρίζοντας πραγματική αποθέωση από τους πάνω από 120.000 Ισπανούς που βρέθηκαν στις εξέδρες!
Ο έτερος πιλότος της McLaren Τζένσον Μπάτον θα εκκινήσει πέμπτος, ενώ στην έκτη θέση βρέθηκε ο Μίκαελ Σουμάχερ με την σαφώς βελτιωμένη Mercedes, με τον Γερμανό να είναι για πρώτη φορά φέτος ταχύτερος του team mate του Νίκο Ρόζμπεργκ (κακή μέρα, 8η θέση) σε επίσημη διαδικασία Grand Prix!
Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα σταθερός όπως πάντα εκκινεί έβδομος, ο Φελίπε Μάσα ένατος και η έκπληξη Καμούι Κομπαγιάσι έβαλε την Sauber στην τελευταία θέση της δεκάδας, στην καλύτερη εμφάνιση των Ελβετών, μιας και ο Πέδρο Ντε Λα Ρόσα πήρε την 12η θέση.
Θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η εκκίνηση αύριο (15:00, Alpha), με την πρώτη στροφή να αναμένεται με τεράστια αγωνία!

Q1
Οι δύο Ferrari είχαν στα μονοθέσιά τους τη δική τους παραλλαγή του συστήματος F-duct και στα πρώτα λεπτά της περιόδου έδειξαν να είναι ταχύτατες, δοκιμάζοντας και τις δύο γόμες ελαστικών. Όσο περνούσε η ώρα και ανέβαινε η θερμοκρασία των ελαστικών, τόσο έπεφταν οι χρόνοι, με τις McLaren να αναλαμβάνουν να δώσουν το ρυθμό.
Με όλα τα μονοθέσια να έχουν σημειώσει χρόνους, οι δύο Red Bull βρέθηκαν στην κορυφή κάνοντας για άλλη μια φορά επίδειξη δύναμης της ταχύτητάς τους και το παιχνίδι να παίζεται στη ζώνη του αποκλεισμού, με τις τρεις νέες ομάδες να είναι σίγουρα εκτός και το θέμα να είναι το ποιος θα τις ακολουθήσει.
Ο… κλήρος έπεσε στον Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο οποίος έμεινε εκτός συνέχειας, παρότι η Williams είχε αναβαθμίσεις (που έπιασαν τόπο στον Χούλκενμπεργκ) κάνοντας μια κακή επίδοση σε μια πίστα που την γνωρίζει πολύ καλά. Αποκλείστηκαν ακόμη οι: Τρούλι, Κοβαλάινεν (Lotus), Γκλοκ, Ντι Γκράσι (Virgin), Τσάντχοκ και Σένα (HRT).
Γουέμπερ και Φέτελ οι δύο ταχύτεροι, Χάμιλτον και Μπάτον ακολούθησαν.
Q2
Νωρίς-νωρίς στη διαδικασία βγήκαν σχεδόν όλες οι ομάδες, με τις δύο Red Bull να παραμένουν ταχύτερες και τις McLaren να ακολουθούν, σε ένα συνδυασμό χρήσης των δύο γομών. Το φράγμα του 1’21’’ έμοιαζε έτοιμο να… σπάσει, αφού ειδικά οι Γουέμπερ και Φέτελ ήταν πολύ κοντά, με τον τρίτο σε εκείνο το σημείο Μίκαελ Σουμάχερ να συνεχίζει να δείχνει ότι η Mercedes του σιγά-σιγά αρχίζει επιτέλους να λειτουργεί σωστά.
Στο τελευταίο κομμάτι του Q2 όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν το χρόνο τους και φυσικά να κερδίσουν μια θέση στην τελική δεκάδα. Η πρώτη επαφή των Red Bull με τη μαλακή γόμα ελαστικών ήταν εντυπωσιακή, αφού οι Γουέμπερ και Φέτελ έπεσαν πολύ κάτω από το 1’21’’!
Ακολούθησαν οι δύο McLaren με τους Χάμιλτον-Μπάτον, ο Φερνάντο Αλόνσο, ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο Καμούι Κομπαγιάσι, ο Φελίπε Μάσα και ο Νίκο Ρόζμπεργκ. Εκτός δεκάδας έμειναν οι: Σούτιλ, Ντε Λα Ρόσα, Χούλκενμπεργκ, Πετρόφ, Μπουεμί, Αλγκουερσουάρι, Λιούτσι.
Q3
Η μάχη για την pole position άναψε στην τελευταία περίοδο με όλες τις ομάδες να χρησιμοποιούν τη μαλακή γόμα, ενώ αν σταθούμε λίγο στις πιο πίσω θέσεις, βλέπουμε τη μεγάλη απογοήτευση της Force India, η οποία δεν είχε κανένα οδηγό της στη δεκάδα, αντίθετα με την Sauber, η οποία με τον Καμούι Κομπαγιάσι δήλωσε παρούσα, σε μια ελπιδοφόρα εμφάνιση των Ελβετών.
Με… επαφή παραλίγο να ξεκινήσει η τελική περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών αφού οι άνθρωποι της Ferrari άφησαν τον Φερνάντο Αλόνσο να βγει στο πιτλέιν μην προσέχοντας ότι ερχόταν ο Νίκο Ρόζμπεργκ. Τα δύο μονοθέσια… παρά τρίχα δεν ακούμπησαν, με την ιταλική ομάδα να μην αποκλείεται να δεχτεί και κάποια ποινή αργότερα.
Όσον αφορά την εξέλιξη του Q3, μάλλον το ερώτημα ήταν ποιος από τους Γουέμπερ και Φέτελ θα έπαιρνε την pole position, αφού τα μονοθέσια της Red Bull… έκαναν πλάκα και ήταν θέμα χρόνου, ίσως, να σπάσει και το 1’20’’ με την εμφάνιση των δύο, οι οποίοι ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγοροι από τους υπόλοιπους!
Κυκλοφοριακό στην πίστα για τους τελευταίους γύρους των πιλότων. Ο Φέτελ έκανε 1’20’’101, ο Γουέμπερ… διέλυσε τα χρονόμετρα με 1’19’’995 και ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στον τελευταίο του γύρο, με τον Φερνάντο Αλόνσο να βάζει τη Ferrari του ανάμεσα στις δύο McLaren, όντας τέταρτος, αφήνοντας πέμπτο τον Τζένσον Μπάτον.
Στην έκτη θέση ο Μίκαελ Σουμάχερ, έβδομος ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, όγδοος ο Νίκο Ρόζμπεργκ, ένατος ο Φελίπε Μάσα και δέκατος ο Καμούι Κομπαγιάσι.
Ποινή για Virgin και Πετρόφ, πρόστιμο για Σουμάχερ
Τα δύο μονοθέσια της Virgin πήραν ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση, γιατί καθυστέρησε σε μια διαδικασία που έπρεπε να ενημερώσει τη Fia. Βέβαια, αυτό δεν αλλάζει και πολλά, καθώς τόσο ο Τίμο Γκλοκ, όσο και ο Λούκας Ντι Γκράσι συνήθως εκκινούν από το… βάθος του grid.
Από την πλευρά του ο Βιτάλι Πετρόφ τιμωρήθηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, χάνοντας πέντε θέσεις στην εκκίνηση δηλαδή, αφού χρειάστηκε να αλλάξει κιβώτιο ταχυτήτων πριν το ξεκίνημα της διαδικασίας των κατατακτήριων δοκιμών.
Ο Ρώσος είχε ένα ατύχημα στις πρωινές ελεύθερες δοκιμές, βγαίνοντας από την πίστα και χτυπώντας με ταχύτητα στις προστατευτικές μπαριέρες, καταστρέφοντας το πίσω μέρος της Renault του. Και ο Μίκαελ Σουμάχερ όμως δεν έμεινε… παραπονεμένος, αφού οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν με πρόστιμο 8.400 ευρώ για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στο πιτλέιν στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger