nadal-federer12-4_408.jpg
Για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια, Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ θα συναντηθούν σε ημιτελική φάση Grand Slam, μετά τις εντυπωσιακές νίκες που σημείωσαν στον προημιτελικό γύρο κόντρα σε Μπέρντιχ και Ντελ Πότρο, εκπληρώνοντας την επιθυμία των εκατομμύριων θαυμαστών τους για μια ΕΠΙΚΗ μάχη στην Rod Laver Arena!

Τον Ιούνιο του 2005 ήταν η τελευταία φορά που οι δύο "αιώνιοι" του παγκοσμίου τένις, είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά Major διοργάνωσης.

Ήταν το Roland Garros και ο 19χρονος, τότε, Ναδάλ είχε νικήσει τον Φέντερερ με 3-1 σετ ενώ λίγες ώρες αργότερα νίκησε και τον Μαριάνο Πουέρτα στον τελικό, κατακτώντας το πρώτο του Grand Slam, στο ντεμπούτο του στο Γαλλικό Όπεν!!!

Χρειάστηκε να περάσουν κάτι λιγότερο από 7 χρόνια για να συναντηθούν και πάλι σε ημιτελικό Grand Slam καθώς μέχρι σήμερα τους είχαμε συνηθίσει μόνο στον τελικό...

Μπορεί ο τελικός να έχει άλλη αίγλη και σημασία, ωστόσο ακόμα και στα φιλικά τους οι Ναδάλ και Φέντερερ μαγνητίζουν τα βλέμματα, πόσο περισσότερο σε μια ημιτελική αναμέτρηση στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Οι δύο κορυφαίοι τενίστες της εποχής μας και δύο απ'τους καλύτερους στην ιστορία του αθλήματος, θα αντιπαραθέσουν τα 26 συνολικά Grand Slam τους στην επιβλητική Rod Laver Arena το πρωί της Πέμπτης και αναμένεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό με αντίτιμο το εισιτήριο για τον πρώτο μεγάλο τελικό της σεζόν, στην 27η συναντησή τους στο tour (17-9 υπέρ του Ναδάλ).

Το μεγάλο ραντεβού σφραγίστηκε την Τρίτη, όταν αρχικά ο Ρότζερ Φέντερερ ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο του Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο στον 1000ο αγώνα της καριέρας του, ενώ το ίδιο δεν συνέβη για τον Ράφα Ναδάλ ο οποίος χρειάστηκε να φτύσει αίμα και να παίξει μεγάλο τένις για να κάμψει την αξιόμαχη αντίσταση του φοβερού Τόμας Μπέρντιχ με 6-7, 7-6, 6-4, 6-3.

Ο μεταξύ τους ημιτελικός, θα είναι μια ευκαιρία για τον Ρότζερ Φέντερερ να πάρει εκδίκηση απ'τον αντιζηλό του για την οδυνηρή ήττα που τον είχε "κεράσει" προ τριετίας στο τιμημένο κεντρικό court του Melbourne Park, στον επικό τελικό τους το 2009, τότε που ο Ελβετός δεν μπόρεσε να κρύψει τη στεναχώρια του ξεσπώντας σε λιγμούς κατά τη διάρκεια της απονομής.

Σε εκείνη την απονομή είχε καταγραφεί μια απ'τις συγκινητικότερες στιγμές στην ιστορία του αθλήματος, με τον Ναδάλ να αγκαλιάζει τον Φέντερερ και να προσπαθεί να τον παρηγορήσει, λεγοντάς του ότι θα πάρει κι άλλα Grand Slam στην καριέρα του, όπως και έγινε...

"Φυσικά και θέλω να παίξω με τον Ράφα γιατί είχαμε ένα σπουδαίο, επικό ματς στον τελικό μερικά χρόνια πριν στο ίδιο γήπεδο. Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσω και πάλι εδώ" είπε ο Φέντερερ, πριν την έναρξη του αγώνα Ναδάλ-Μπέρντιχ.

Από την πλευρά του, ο Ναδάλ χαρακτήρισε σημαντικά τα παιχνίδια με τον Φέντερερ, έστω κι αν δεν είναι κανείς αυτή τη στιγμή στο Νο1.

"Τα rankings είναι σημαντικά αλλά μιλάμε για έναν τενίστα που έχει κερδίσει 16 Grand Slams και εγώ έχω 10. Όλα τα παιχνίδια κόντρα στον Ρότζερ είναι ξεχωριστά ακόμα κι αν είμαστε Νο20 ή Νο25 στον κόσμο"

Η σχέση των δύο ανδρών δοκιμάστηκε στην έναρξη του φετινού Australian Open, όταν ο Ισπανός κατηγόρησε τον Φέντερερ για αδράνεια στην προσπάθεια των τενιστών για ένα καλύτερο αύριο, σε σχέση με το βεβαρημένο καλεντάρι και τα prize money από τα Majors.

Μετά από δύο έντονες ημέρες, όμως και οι δύο έδειξαν επίπεδο και σταμάτησαν τον "πόλεμο" δηλώσεων...

Τώρα, θα πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους σαν άντρες... μέσα στο court!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger