Ο Ράφαελ Ναδάλ δήλωσε ότι ζει ένα όνειρο, μετά την μαγική νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά και την πρόκριση στον τελικό του Australian Open, μια εξέλιξη που ούτε ονειρευόταν πριν από δύο εβδομάδες όταν καθόταν στο ξενοδοχείο και έκλαιγε καθώς δεν ήξερε αν θα μπορούσε να αγωνιστεί στον 1ο γύρο λόγω του γονάτου!

Πετούσε στα σύννεφα και το έδειχνε...
Ο Ράφαελ Ναδάλ έπαθε... λογοδιάρροια στη συνέντευξη Τύπου αδυνατώντας να κρύψει τα έντονα συναισθήματα χαράς που ένιωθε μετά τη μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη κόντρα στον αντίζηλό του, Ρότζερ Φέντερερ στην "Rafa's Day" την Πέμπτη.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, σε ένα ακόμη Grand Slam παιχνίδι απέναντι στον Ελβετό, έδειξε ότι διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που του επιτρέπουν να συνεχίζει το εκπληκτικό ρεκόρ κόντρα στον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών, πετυχαίνοντας την 8η νίκη του σε 10 Major αναμετρήσεις με τον Βασιλιά.

Η αλλαγή τακτικής, ήταν σύμφωνα με τον Ναδάλ, ο λόγος που έφτασε στη νίκη κόντρα στον Φέντερερ, αλλάζοντας το παιχνίδι του σε σχέση με αυτό που προσπαθούσε να εφαρμόσει στο προηγούμενο ραντεβού τους στην Ο2 Arena του Λονδίνου, τότε που ο Ελβετός τον είχε συντρίψει με 6-3, 6-0 σε 50 λεπτά.

"Δεν έπαιξα όπως στα προηγούμενα παιχνίδια μαζί του. Δεν τον έπαιζα συνέχεια στο backhand όπως έκανα πολλές φορές στο παρελθόν. Σήμερα πιστεύω ότι έκανα πιο φυσιολογικό παιχνίδι, παίζοντας και στο backhand αλλά και στην πλευρά του forehand του. Αυτό ήθελα να κάνω πριν το ματς γιατί στον τελευταίο μας αγώνα, έπαιξε πολύ επιθετικά με το backhand, πολύ μέσα στο court. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να βρω χώρο να τον κινήσω. Όμως σήμερα μπήκα στο court με την ιδέα να αλλάξω λίγο την κατεύθυνση και πιστεύω ότι δούλεψε καλά. Στο τέλος κουράστηκε κιόλας" τόνισε αρχικά ο Ναδάλ, εξηγώντας την τακτική που ακολούθησε στην αναμέτρηση.

Ο 25χρονος Ισπανός είπε επίσης ότι διατήρησε τη ψυχραιμία του, παρότι έμεινε πίσω στο σκορ, γνωρίζοντας ότι είναι παιχνίδι των 5 σετς και πως ήξερε ότι θα είχε το χρόνο να αντιδράσει.

"Αυτό που μου έδωσε περισσότερο ηρεμία, ήταν ότι το παιχνίδι ήταν best of five όπως επίσης και ότι δεν ήταν indoor. Αυτό πάντα μου δίνει μικρό πλεονέκτημα γιατί όταν παίζουμε indor στα 3 σετς, παίζει πολύ επιθετικά. Είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις όταν ξεκινάει να και παίζει έτσι. Όταν παίζεις στα 5 σετς σε ανοικτό γήπεδο, έχεις περισσότερο χρόνο να βρεις λύσεις στα προβλήματα που σου δημιουργεί.

Γενικά είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που αγωνίστηκα. Έκανα ένα πολύ καλό παιχνίδι με κάποια λάθη όπως συνήθως. Προσπάθησα να παίξω επιθετικά με το forehand μου και να ψάξω winners.

Είμαι πολύ ευτυχισμένος με τα αποτελεσματά μου αυτές τις δύο εβδομάδες. Τα πήγα πολύ καλύτερα απ'ότι περίμενα, απ'ότι ονειρευόμουν πριν από τρεις εβδομάδες. Είναι φανταστική νίκη για μένα. Είμαι πολύ πολύ πολύ χαρούμενος που νίκησα τον καλύτερο τενίστα στην ιστορία, στα ημιτελικά, σε ένα μεγάλο ματς στην Rod Laver Arena. Είναι από τις νίκες που θα θυμάμαι για πάντα. Είναι ένα τέλειο ξεκίνημα στη σεζόν".

Ο Ναδάλ αποκάλυψε ότι λίγες ώρες πριν τον πρώτο του αγώνα στη Μελβούρνη, δεν ήξερα αν θα καταφέρει να αγωνιστεί, λόγω του τρομακτικού πόνου που ένιωσε στο αριστερό πόδι με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε κλάματα στο ξενοδοχείο του.

"Την Κυριακή, 24 ώρες πριν το πρώτο μου παιχνίδι, ήμουν στο δωμάτιο και έκλαιγα γιατί νόμιζα ότι δεν έχω ελπίδες να παίξω στη Μελβούρνη. Ήταν πολύ δύσκολες ώρες για μένα. Δύο εβδομάδες μετά, είμαι στον τελικό και αυτό είναι ένα όνειρο για μένα. Παίζω καλά και είμαι στον τελικό!"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger