nadal-rome12-8_408.jpg
Ο σπουδαίος Ράφαελ Ναδάλ επέστρεψε στο θρόνο του Αυτοκράτορα της Ρώμης καθώς μετά από έναν πολύ σκληρό και δυνατό τελικό, πήρε εκδίκηση απ'τον Νόβακ Τζόκοβιτς για την περσινή ήττα στο Foro Italico και θα παει με την καλύτερη ψυχολογία στο Γαλλικό Όπεν για την 7η κούπα του στο Παρίσι και μάλιστα ως Νο2!!!

Άξιζε η αναμονή και η προσμονή...

Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, οι δύο καλύτεροι χωμάτινοι τενίστες των τελευταίων χρόνων, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο Centrale court της Ρώμης και μετά από περίπου δυόμιση ώρες συναρπαστικής μάχης, ο 25χρονος Ισπανός στέφθηκε πανάξιος πρωταθλητής στο Rome Masters, το τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας για το Roland Garros.

Ο κορυφαίος χωμάτινος τενίστας που γνώρισε ποτέ το άθλημα, επικράτησε 7-5, 6-3 του περσινού "κακού του δαίμονα", πανηγυρίζοντας τον 6ο του τίτλο στη Ρώμη τα τελευταία 8 χρόνια, τον 49ο στην καριέρα του και 21ο στη σειρά Masters, μένοντας και πάλι μόνος στην κορυφή της σχετικής λίστας αφήνοντας δεύτερο με 20 τίτλους Masters τον Ρότζερ Φέντερερ.

Παράλληλα, η νίκη του στη Ρώμη και οι 1000 βαθμοί που συγκέντρωσε, του επιτρέπουν να επιστρέψει στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας μόνο για μια εβδομάδα τον Φέντερερ να χαρεί στη 2η θέση της λίστας. Αυτό σημαίνει ότι θα πάει σαν Νο2 στο ταμπλό του Γαλλικού Όπεν το οποίο ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή (27/05) στο Παρίσι.

Το πιο σημαντικό, όμως για τον Ράφα ενόψει της περιπετειάς του στο Παρίσι, είναι η τεράστια ψυχολογική ένεση απ'τον τίτλο στη Ρώμη και ειδικά με τη νίκη κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς που θεωρείται το αντίπαλο δέος του Ισπανού στην κόκκινη επιφάνεια και ο μεγάλος αντίπαλός του για τον τίτλο στην πόλη του φωτός, όπως και πέρυσι άλλωστε όπου, όμως, τα σχεδιά τους χάλασε ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος νίκησε τον Νόλε στα ημιτελικά, πριν γνωρίσει μια ακόμη ήττα απ'τον Ναδάλ στον τελικό του Γαλλικού Όπεν.

Ο Ναδάλ ήταν ελάχιστα καλύτερος και πιο προσηλωμένος στο στόχο του απ'τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε έναν σπουδαίο τελικό που κρίθηκε σε λεπτομέρειες.

Ο 25χρονος από τη Μαγιόρκα, έπαιξε πιο σταθερά απ'τον αντίπαλό του ενώ εμφανίστηκε πιο αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν απέναντι σε έναν πολύ δυνατό Τζόκοβιτς, ίσως τον πιο δυνατό φέτος μετά τη Μελβούρνη, ο οποίος όμως "πλήρωσε" τα πολλά λάθη και την έλλειψη ψυχραιμίας που του κόστισε το εναρκτήριο σετ.

Στο εναρκτήριο σετ, ο Τζόκοβιτς έδειχνε να πατάει πιο γερά στο court, παίζοντας πιο αποφασιστικά και απειλητικά. Όμως, μια κακή απόφαση του κριτή γραμμών προς το τέλος του σετ, στο 5-4 games όταν ο Ναδάλ σέρβιρε για να παραμείνει στο σετ, εκνεύρισε πιο πολύ απ'το επιτρεπτό τον Σέρβο ο οποίος στη συνέχεια έχασε τη ψυχραιμία του με αποτέλεσμα ο Ναδάλ να πάρει 5 συνεχόμενα games, κατακτώντας το 1ο σετ και παίρνοντας προβάδισμα στο 2ο.

Στο ξεκίνημα του ματς, ο Ναδάλ μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να πετύχει το break στο 5ο game (3-2), χωρίς ωστόσο να χαρεί το προβάδισμα αφού ο Τζόκοβιτς απάντησε άμεσα (3-3).

Στη συνέχεια ο Σέρβος είχε τον έλεγχο στα περισσότερα ράλι, με τον Ναδάλ να παίζει πιο αμυντικά, στοχεύοντας στα λάθη του αντιπάλου του.

Στο 5-4, 30/30 έγινε η φάση "κλειδί" του εναρκτήριου σετ όταν μια οριακή μπάλα του Νόλε δόθηκε άουτ, όμως ήταν ελάχιστα μέσα (όπως έδειξε και το hawk eye), σε έναν πόντο που είχε κτιστεί τέλεια απ'τον Σέρβο και ήταν έτοιμος να τελειώσει τη μπάλα για να πάρει set point.

Από κει και πέρα, ο Ναδάλ ανέλαβε δράση και εκμεταλλευόεμενος την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και ψυχραιμίας του Τζόκοβιτς, πήρε πέντε συνεχόμενα games, κατακτώντας με 7-5 το 1ο σετ και έχοντας προβάδισμα 2-0 games στο 2ο.

Ο Ισπανός ήταν πραγματικά ατσάλινος στις αμυνές του απ'τη βασική γραμμή αλλά και πολύ αποτελεσματικός κοντά στο φιλέ, αναγκάζοντας τον Σέρβο να ρισκάρει και να υποπέσει σε πολλά και καταδικαστικά λάθη.

Μετά το προβάδισμα με το break στο 1ο game (1-0) του Ναδάλ στο 2ο σετ, ο Τζόκοβιτς είχε έξι ευκαιρίες για break τις οποίες, όμως, έσωσε ο εξαιρετικός Ναδάλ που διατήρησε το σερβίς του μέχρι να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του με ένα ακόμη break στο τελευταίο game του ματς (6-3).

Αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη νίκη του Ράφα επί του Τζόκοβιτς, μετά τον τελικό του Μόντε Κάρλο πριν μερικές εβδομάδες και η 18η συνολικά σε 32 αναμετρήσεις (18-14 συνολικά και 10-2 στο χώμα).


nadal-djokovic-stats12-1.jpg

Δευτέρα 21/05: Τελικός Rome Masters
2-Nadal (Spain) beat 1-Djokovic (Serbia) 7-5 6-3

ROME MASTERS DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger