federer-qatar11-2_408.jpg
Bελτιωμένος αλλά και πάλι όχι ο καλύτερός του εαυτός, ο Ρότζερ Φέντερερ δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στον πολύ κακό Βίκτορ Τροίτσκι και με μια άνετη νίκη χωρίς απώλειες σετ, πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Qatar Open όπου θα συναντήσει τον φορμαρισμένο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά.

Διαψεύστηκαν αυτοί που υποστήριζαν ότι ο Ρότζερ Φέντερερ ενδεχομένως να αντιμετωπίσει δυσκολίες απέναντι στον Βίκτορ Τροίτσκι στην προημιτελική τους αναμέτρηση στην Ντόχα.

Ο 29χρονος Ελβετός, παρουσιάζοντας ένα σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στην πρωτεύουσα του Κατάρ, επικράτησε πολύ εύκολα με 6-2, 6-2 του 24χρονου Σέρβου, χωρίς να χρειαστεί να παίξει το καλύτερό του τένις.

Δίχως αμφιβολία αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση του Φέντερερ μέσα στην εβδομάδα όμως όχι αυτή που θα του δώσει, πιθανότατα και τον τίτλο στην Ντόχα καθώς ο Ελβετός είχε ορισμένα "νεκρά διαστήματα" στην απόδοσή του, με πολλές ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες και αρκετά λάθη.

Ο τομέας που βελτιώθηκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι του μαέστρου, ήταν το σερβίς το οποίο δεν απειλήθηκε καθόλου απ'τον Τροίτσκι με τον Φέντερερ να σερβίρει με ποσοστό ευστοχίας 70% και κερδισμένων πόντων 80% στο 1ο σερβίς και 62% στο 2ο. Ο Ελβετός δεν χρειάστηκε να σώσει κανένα break point αφού ο Τροίτσκι ήταν εντελώς ακίνδυνος, πραγματοποιώντας εμφάνιση κάτω του μετρίου.

Το γρήγορο break του Φέντερερ στο 4ο game (3-1) του εναρκτήριου σετ, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την άνετη επικράτηση του Ελβετού ενώ έκλεισε το πρώτο κομμάτι του αγώνα σε 30 λεπτά με ένα ακόμη break στο 8ο game (6-2).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο 2ο σετ με τον Φέντερερ να παίζει επιθετικά, μετουσιώνοντας την ανωτερότητά του σε break στο 6ο game (4-2) ενώ στη συνέχεια έπαιξε ακόμα πιο ελευθερωμένα, χαρίζοντας ορισμένους εντυπωσιακούς πόντους στους θεατές που και σήμερα γέμισαν το κεντρικό court του Khalifa Tennis Center της Ντόχα για να δουν από κοντά το Βασιλιά του τένις.

"Νιώθω υπέροχα. Έκανα ενα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα. Ήξερα ότι θα είναι δύσκολο γιατί ο Βίκτορ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Όλα πήγαν καλά και είμαι πολύ χαρούμενος. Πάντα είναι ωραία να βλέπεις Ελβετούς σε διαφορετική χώρα. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη" είπε ο Φέντερερ στις δηλώσεις του εντός court.

Επόμενος αντίπαλος για το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης στα ημιτελικά του Qatar Open, ο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά ο οποίος λίγο νωρίτερα δυσκολεύτηκε πολύ να κάμψει την αντίσταση του πολύ καλού Γκαρσία Λόπεζ τον οποίον κέρδισε με 7-6(4), 7-6(9).

Ο Γάλλος έσωσε και 2 set point του Ισπανού στο 2ο σετ και επιβεβαίωσε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Τα στατιστικά του αγώνα
federer-troicki-stats11.jpg

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger