nadal-federer11_408.jpg
Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο Ράφαελ Ναδάλ και ο σπουδαιότερος όλων των εποχών Ρότζερ Φέντερερ, έκαναν το καλύτερο ποδαρικό για το 2011, δίνοντάς μας μια γεύση για ότι συναρπαστικό μας περιμένει τη νέα αγωνιστική χρονιά. Μετά από έναν εκπληκτικό τελικό, ο Ράφα νίκησε 2-0 σετ τον Φέντερερ και διατήρησε τον τίτλο του στο Abu Dhabi.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η νέα αγωνιστική σεζόν...

Η πρώτη ημέρα του χρόνου βρήκε μέσα στο court τους δύο καλύτερους τενίστες στον κόσμο και αυτοί, στο πνεύμα των ημερών, μας χάρισαν έναν ακόμη εκπληκτικό τελικό.

Μετά από δύο συναρπαστικές ώρες και δύο σπουδαία tie breaks απ'τη μεριά του Ναδάλ, ο Ισπανός πρωταθλητής επικράτησε με 7-6(4), 7-6(3) του Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του Mubadala World Tennis Championships και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στη νέα αγωνιστική σεζόν, έστω κι αν πρόκεται για ανεπίσημο τουρνουά.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος 9 Grand Slam τίτλων, αποδείχθηκε πιο συγκεντρωμένος και πιο αποτελεσματικός απ'τον αντίπαλό του και τελικά κατάφερε να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του στην υπερ-πλούσια πόλη της Ανατολής, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο για τέσσερις συνεχόμενους αγώνες στο Abu Dhabi.

Ο τελικός ήταν εξαιρετικός και δεν έμοιαζε με τίποτα ότι πρόκειται για αγώνα ανεπίσημου τουρνουά. Οι δύο κορυφαίοι τενίστες έβαλαν τα δυνατά τους και χάρισαν μαγικές στιγμές στους 5,000 τυχερούς που βρέθηκαν στις εξέδρες του κεντρικού court στο Abu Dhabi International Tennis Complex, σε μια σπουδαία βραδιά με την οποία άνοιξε η νέα αγωνιστική χρονιά που αναμένεται πιο συναρπαστική από ποτέ...

Ο Ναδάλ στις δύο νίκες επί των Μπέρντιχ και Φέντερερ έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο για το 4ο συνεχόμενο Grand Slam το οποίο θα διεκδικήσει στη Μελβούρνη ενώ ο Φέντερερ, παρά την ήττα στον τελικό, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και είναι θέμα χρόνου να φτάσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσης με τα οποία σάρωσε τους πάντες στο Masters Cup του Λονδίνου.

Εντυπωσιακά ράλι, μαγικές μπάλες κυρίως απ'τον Φέντερερ και εκπληκτικά χτυπήματα από τον Ναδάλ, συνέθεσαν το σκηνικό στο Abu Dhabi με τον Ισπανό να αποδεικνύεται ελάχιστα πιο... focus στις κρίσιμες μπάλες απ'τον αντίπαλό του, σώζοντας μάλιστα και set point του Φέντερερ στο 1ο σετ.

Οι δύο άνδρες διατηρούσαν με σχετική ευκολία τα σερβίς τους στο εναρκτήριο σετ, μέχρι το 9ο game όπου ο Φέντερερ στο πρώτο του break point, είχε ευκαιρία για να πάρει το σετ (5-4, /ad). Ο Ναδάλ όχι μόνο έσωσε το set point αλλά κατάφερε να κατακτήσει το σετ στη διαδικασία του tie break, παρόλο που ο Ελβετός ξεκίνησε πιο δυνατά έχοντας προβάδισμα με 3-0 πόντους στην "παράταση". Ο Ράφα με μια εκπληκτική αντεπίθεση έφτασε στο 7-4, αποκτώντας και ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει της συνέχειας.

Το ίδιο συναρπαστικό ήταν και το 2ο σετ. Ο Ναδάλ ήταν ελαφρώς καλύτερος αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κανένα από τα δύο break points που δημιούργησε μέσα στο σετ. Έτσι, οι δυο τους οδηγήθηκαν και πάλι στο tie break όπου ο Ισπανός επιβεβαίωσε την κυριαρχία του με το επιβλητικό 7-3.

Τα "γελάκια" δεν έλειψαν ανάμεσα στους δύο πολύ καλούς φίλους μετά από ορισμένα εντυπωσιακά ράλι ενώ προς το τέλος του ματς ο Φέντερερ έδειχνε να είχε κουραστεί περισσότερο έχοντας αυτό αντίκτυπο στο 1ο του σερβίς. Ενδεικτικό το γεγονός ότι ο Ελβετός δεν πήρε challenge στον τελευταίο πόντο του αγώνα, παρότι η μπάλα ήταν αμφισβητούμενη και ενδεχομένως να τον κράταγε ακόμη μέσα στο παιχνίδι...

Φέντερερ και Ναδάλ θα ταξιδέψουν μαζί για την Ντόχα όπου τη Δευτέρα ξεκινάει το Qatar Open στην πρωτεύουσα του Κατάρ, στο πρώτο επίσημο τουρνουά τους για το 2011.

Την 3η θέση στο τουρνουά πήρε ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ ο οποίος στον μικρό τελικό επικράτησε με 6-4, 7-6 του Τόμας Μπέρντιχ.\


Καλή Χρονιά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger