federer-qatar11_408.jpg
Δεν είχε στο μυαλό του ακριβώς αυτό το ποδαρικό αλλά τουλάχιστον απέφυγε τα χειρότερα. Ο Ρότζερ Φέντερερ υποτίμησε στο έπακρο τον άγνωστο Τόμας Σούρελ και λίγο έλειψε ο Ολλανδός να τον τιμωρήσει πριν τελικά ο Ελβετός σοβαρευτεί και πάρει τη νίκη με 2-0 σετ πετυχαίνοντας και έναν ακόμη μαγικό πόντο (video).

Ο Φέντερερ πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση στην επίσημη πρώτη για το 2011 και δίχως αμφιβολία αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις στο κεντρικό court του Khalifa Tennis Center της Ντόχα, ήταν ο 21χρονος Ολλανδός, Νο168 στον κόσμο ο οποίος μόλις στη δεύτερη παρουσία του σε ταμπλό ATP, έφτασε μια ανάσα από το να πάρει σετ απ'τον κορυφαίο τενίστα στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Σούρελ δεν είχε να χάσει τίποτα και με όπλο του το σπουδαίο σερβίς και το παντοδύναμο forehand του, δημιούργησε αμέτρητα προβλήματα στον Ελβετό ειδικά στο 1ο σετ έχοντας μάλιστα και 3 ευκαιρίες για set point στο 4-5 0/40.

Τελικά ο Φέντερερ κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα και μετά από 1 ώρα και 10 λεπτά, επικράτησε με 7-6(3), 6-3 του Ολλανδού, κλείνοντας θέση στο 2ο γύρο της hard court διοργάνωσης των 1,2εκ. δολαρίων.

Παρά την μέτρια εμφάνισή του, ο Φέντερερ φρόντισε να αποζημιώσει τον κόσμο που γέμισε το court με ένα εκπληκτικό χτύπημα κάτω από τα πόδια που συνηθίζει τώρα τελευταία. Ήταν προς το τέλος του αγώνα και ενώ είχαν όλα κριθεί, όταν ο Ελβετός αναγκάστηκε να χτυπήσει την μπάλα ανάμεσα απ'τα πόδια του αφού αυτή είχε αλλάξει πορεία από το net, βγάζοντας έναν εκπληκτικό winner τον οποίον χειροκρότησαν όρθιοι οι παρευρισκόμενοι.

Από το πρώτο κιόλας game ο Σούρελ έδειξε ότι δεν θα παραδοθεί αμαχητί και με love game έστειλε το πρώτο μήνυμα στον διάσημο αντίπαλό του ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να επιβάλει το παιχνίδι του.

Με εξαιρετικό σερβίς, ο Ολλανδός διατηρούσε εύκολα τα service games του ενώ ήταν σε θέση να δημιουργήσει προϋποθέσεις για break. Ο πανύψηλος αριστερόχειρας δημιούργησε 4 break points στο εναρκτήριο σετ, τα τρία εκ των οποίων ήταν set points (!) στο 4-5 0/40, τα οποία όμως ο Φέντερερ τα "έσβησε" με 5 συνεχόμενους πόντους.

Ο Ελβετός εκμεταλλεύτηκε την απειρία του αντιπάλου του και τη δική του εμπειρία στο tie break, κατακτώντας τελικά το σετ με 7-3 στο tie break μετά από 45 αμφίρροπα λεπτά κατά το οποία δεν δημιούργησε καν ευκαιρία για break.

Στο 2ο σετ και πάλι ο Σούρελ δημιούργησε πρώτος ευκαιρίες για break, όμως ο Φέντερερ κατάφερε τελικά να "σπάσει" το παντοδύναμο σερβίς του Ολλανδού στο 4ο game (3-1) και απο κει και πέρα όλα έγιναν πιο εύκολα για τον Ελβετό ο οποίος απελευθερωμένος, έπαιξε καλύτερο και πιο εντυπωσιακό τένις στη συνέχεια.

Επόμενος αντίπαλος για το Βασιλιά, ο συμπατριώτης του Μάρκο Τσιουντινέλι ο οποίος προερχόμενος από τα προκριματικά, επικράτησε με 3-6, 7-6(3), 6-3 του Ελ Αμρανί από το Μαρόκο.

"Εντυπωσιάστηκα με τον τρόπο που μπήκε στο court. Νομίζω ότι ήταν ο καλύτερος τενίστας στο court στο 1ο σετ. Μόλις έσωσα εκείνα τα set points ένιωσα να μπαίνω περισσότερο στο ματς και διάβασα καλύτερα τα σερβίς του. Διατήρησα τη ψυχραιμία μου και τελικά τα κατάφερα. Ήταν μια γενικά καλή εμφάνιση. Χτύπαγα καλά τη μπάλα, δεν έκανα πολλά λάθη και σέρβιρα καλά όταν το είχα ανάγκη" τόνισε ο Φέντερερ λίγο αργότερα.

O μαγικός πόντος του Φέντερερ



Τα στατιστικά του αγώνα
fed-schorel-stats11.jpg

Τρίτη 04/01: 1ος γύρος Qatar Open
Karlovic (Croatia) beat Rosol (Czech Republic) 7-6(5) 7-6(7)
Lacko (Slovakia) beat Riba (Spain) 5-7 7-6(7) 7-6(4)
1-Nadal (Spain) beat Beck (Slovakia) 6-3 6-0
8-Kohlschreiber (Germany) beat Seppi (Italy) 6-2 6-4
2-Federer (Switzerland) beat Schoorel (Netherlands) 7-6(3) 6-3
Chiudinelli (Switzerland) beat El Amrani (Morocco) 3-6 7-6(3) 6-3
Gabashvili (Russia) beat Schuettler (Germany) 6-4 7-6(2)  
5-Gulbis (Latvia) beat Hanescu (Romania) 6-3 7-6(6)

QATAR OPEN DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger