nadal-qatar11-4_408.jpg
Όσοι περίμεναν η χρονιά να ξεκινήσει με έναν ακόμη ονειρικό τελικό μεταξύ του Φέντερερ και του Ναδάλ, έμειναν με την όρεξη... Ο Ισπανός, Νο1 στον κόσμο, δεν μπόρεσε να νικήσει την ίωση και τον πολύ καλό Νταβιντένκο, με τον Ρώσο να κλείνει το μεγάλο ραντεβού με τον Φέντερερ στο Σαββατιάτικο τελικό του Qatar Open.

Καταπονημένος απ'την υπερπροσπάθεια όλη την εβδομάδα όπου αγωνιζόταν με ίωση τόσο στο μονό όσο και στο διπλό του Qatar Open, ο Ράφαελ Ναδάλ ολοκλήρωσε την πορεία του στην Ντόχα γνωρίζοντας φυσιολογικά την ήττα με 6-3, 6-2 απ'τον κάτοχο του τίτλου, Νικολάι Νταβιντένκο.

Ο 24χρονος Ισπανός, μετά τα πρώτα 2-3 games, έδειχνε να μένει από δυνάμεις και προς τιμήν του παρέμεινε στο court και αγωνίστηκε μέχρι τέλους, παρότι προδιαγραφόταν μια βαριά ήττα.

Έτσι, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το Australian Open και πλέον έχει μπροστά του 10 ημέρες προκειμένου να ξεκουραστεί, να εξαφανίσει κάθε απομεινάρι της γρίπης και να παρουσιαστεί πανέτοιμος για το πρώτο μεγάλο ραντεβού της νέας χρονιάς, εκεί όπου θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2009 και να γίνει μόλις ο δεύτερος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος που θα έχει στην κατοχή του και τα τέσσερα Grand Slams.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική καθώς ανταγωνιστικό τένις παίχτηκε μόνο στα πρώτα games του ημιτελικού. Ο Ναδάλ πέτυχε break στο 3ο game (2-1) όμως από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε η κάθετη πτώση στην απόδοσή του, απόρροια της εξάντλησης από μια βαριά εβδομάδα με δυνατούς αγώνες και αρκετό πυρετό.

Στο 2ο σετ ο Ναδάλ πήρε ιατρικό τάιμ άουτ αλλά τελικά αποφάσισε να συνεχίσει το ματς παρότι γνώριζε ότι δεν έχει ελπίδες για τη νίκη. Όλα έδειχναν ότι ο Νταβιντένκο θα πάρει το σετ χωρίς απώλειες game (βρέθηκε 5-0 μπροστά), όμως ο Ράφα πάλεψε σκληρά και κατάφερε να πάρει δύο games, φεύγοντας από το κεντρικό court καταχειροκροτούμενος και με ψηλά το κεφάλι.

Σίγουρα σε αυτό έπαιξε ρόλο και η αδυναμία του Ναδάλ, όμως ο Νταβιντένκο υπήρχαν στιγμές που θύμισε τον περσινό τενίστα όπου την ίδια εποχή έπαιζε το τένις της ζωής του. Στην περσινή διοργάνωση του Κατάρ, ο 29χρονος Ρώσος είχε νικήσει τον Φέντερερ στα ημιτελικά και τον Ναδάλ στον τελικό, παίζοντας διαστημικό τένις, προερχόμενος απ'την κατάκτηση του Masters Cup 2009!

Πλέον για να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του, ο Νταβιντένκο θα πρέπει να κερδίσει τον Ρότζερ Φέντερερ στον αυριανό τελικό με τον Ελβετό να περνάει ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά τον οποίον κέρδισε με 6-3, 7-6(2).

Tα στατιστικά του αγώνα
nadal-davydenko-stats11.jpg

Παρασκευή 07/01: Ημιτελικά Qatar Open
4-Davydenko (Russia) beat 1-Nadal (Spain) 6-3 6-2
2-Federer (Switzerland) beat 3-Tsonga (France) 6-3 7-6(2)

QATAR OPEN DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger