federer-qatar11-6_408.jpg
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τη νέα αγωνιστική σεζόν ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Βασιλιάς έκανε περίπατο στον τελικό του Qatar Open απέναντι στον υπερασπιστή Νικολάι Νταβιντένκο και πανηγύρισε τον 67ο τίτλο της καριέρας του (!) και τον τρίτο στην Ντόχα μετά από αυτούς το 2005 και το 2006. Επόμενος σταθμός.... Μελβούρνη για το 17ο GS!!

Καλύτερο ποδαρικό στο 2011 δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ρότζερ Φέντερερ...

Εννιά ημέρες πριν ξεκινήσει τη δύσκολη περιπέτεια υπεράσπισης του τίτλου στο Australian Open, ο Ελβετός θα ταξιδέψει στη Μελβούρνη με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, μετά την εύκολη, όπως αποδείχθηκε, κατάκτηση του πρώτου επίσημου τουρνουά της χρονιάς στην Ντόχα.

Ο κορυφαίος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος, πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στον τελικό απέναντι στον Νικολάι Νταβιντένκο και χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, επικράτησε με 6-3, 6-4 του 29χρονου Ρώσου, προσθέτοντας έναν ακόμη τίτλο, τον 67ο, στην πηγμένη τροπαιοθήκη του...

Μπορεί στις αρχές της εβδομάδας και κόντρα σε τενίστες πολύ χαμηλότερου δυναμικού (Σούρελ, Τσιουντινέλι) να αντιμετώπισε δυσκολίες με το δικό του παιχνίδι, ωστόσο όταν σοβάρεψαν τα πράγματα ο Φέντερερ παρουσιάστηκε έτσι ακριβώς όπως έπρεπε για να φτάσει στον τίτλο.

Στα προημιτελικά ανέβασε ταχύτητα διασύροντας τον επικίνδυνο Βίκτορ Τροίτσκι, στους "4" νίκησε εύκολα το Νο3 του ταμπλό Τσονγκά και στον τελικό του Σαββάτου πραγματοποίησε περίπατο κόντρα στον Νικολάι Νταβιντένκο.

Με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς και χωρίς διάθεση για "παιχνιδάκια", ο Φέντερερ δεν επέτρεψε στον Νταβιντένκο να βρει ρυθμό και παίρνοντας την μπάλα στο ανέβασμα, ανάγκασε τον Ρώσο να τρέχει πανικόβλητος για να βγάζει άμυνες, σε ένα από τα γνωστά επιθετικά κρεσέντα του Ελβετού μαέστρου.

Ο Φέντερερ πετυχαίνοντας από ένα break σε κάθε σετ, έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση, χωρίς να απειληθεί στο ελάχιστο το εξαιρετικό του σερβίς και σε μόλις 89 λεπτά...

"Αισθάνομαι υπέροχα. Η σεζόν ξεκίνησε φανταστικά σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά που πήραν μέρος μεγάλοι τενίστες όπως ο Ράφα, ο Ντάβιντένκο, ο Τσονγκά. Ο Νικολάι είναι top10 τενίστας και η θέση που έχει αυτή τη στιγμή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είμαι βέβαιος ότι θα επιστρέψει σύντομα στη 10αδα" δήλωσε ο Φέντερερ λίγο πριν σηκώσει στον αραβικό ουρανό τον 67ο τίτλο της καριέρας του και πρώτο τη φετινή χρονιά.

Ο Ελβετός θα προσθέσει 100 "καθαρούς" βαθμούς στη συνολική του συγκομιδή (πέρυσι είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά απ'τον Νταβιντένκο) ενώ θα γίνει πλουσιότερος κατά 177,000 δολάρια. Στην πραγματικότητα ο Φέντερερ θα φύγει απ'την Ντόχα με πολλά περισσότερα δολάρια καθώς το συμβολαιό του που εκπνέει το 2012, προβλέπει ένα στάνταρ ποσό μόνο και μόνο με τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Ντόχα.



Τα στατιστικά του αγώνα

federer-davydenko-stats11.jpg

 













Σάββατο 08/01: Τελικός Qatar Open
2-Federer (Switzerland) beat 4-Davydenko (Russia) 6-3 6-4

QATAR OPEN DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger