nadal-qatar11-3_408.jpg
 Μεγάλη και δύσκολη νίκη πέτυχε ο Ράφαελ Ναδάλ επί του εξαιρετικού Έρνεστς Γκούλμπις στα προημιτελικά του Qatar Open. Ο Ισπανός, Νο1 του ταμπλό στην Ντόχα, χρειάστηκε να πιάσει σπουδαία απόδοση για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Λετονού με 2-0 σετ και προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στους "4" της διοργάνωσης.

Μετά την μέτρια εμφάνιση κόντρα στον Λάτσκο την Τετάρτη, ο Ράφα Ναδάλ επέστρεψε στις γνωστές πολύ καλές του εμφανίσεις. Δεν γινόταν διαφορετικά άλλωστε καθώς απέναντί του βρέθηκε ένας απ'τους πιο ταλαντούχους νεαρούς τενίστες στο tour της ATP από τον οποίον όλοι περιμένουν να κάνει το μεγάλο "μπάμ" φέτος.

Ο Έρνεστς Γκούλμπις στον αγώνα με τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, επιβεβαίωσε τον εκρηκτικό του χαρακτήρα ο οποίος σε συνδυασμό με την ωριμότητα που έχει αποκτήσει ο Λετονός, τον έχουν μετατρέψει σε έναν πολύ επικίνδυνο τενίστα για οποιονδήποτε αντίπαλο.

Παρόλαυτά ο καλός Ναδάλ δεν φοβάται κανέναν και αυτός ακριβώς παρουσιάστηκε στο κεντρικό court του Khalifa Tennis Center με τον Ισπανό να ιδρώνει πολύ αλλά να φτάνει στη σπουδαία νίκη με 7-6(3), 6-3 επί του 22χρονου Γκούλμπις, Νο24 στον κόσμο και Νο5 του ταμπλό, παίρνοντας την πρόκριση για τους "4" καλύτερους του Qatar Open.

Ο Ράφα έπαιξε σπουδαίο τένις, με τους γνωστούς εντυπωσιακούς του winner (27) αλλά και το εξαιρετικά σταθερό παιχνίδι από τη βασική γραμμή (μόλις 11 λάθη), έχοντας επίσης σε πολύ καλή ημέρα και το σερβίς του, δεχόμενος μόλις ένα break και σώζοντας άλλα πέντε.

Ο Γκούλμπις κατάφερε να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τα αβίαστα λάθη του, ειδικά στο 1ο σετ, και δεν πτοήθηκε από το γρήγορο break που σημείωσε ο Ναδάλ στο 4ο game (3-1), ισοφαρίζοντας γρήγορα σε 4-4. Τελικά οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στο tie break εκεί όπου μίλησε η εμπειρία και η ποιότητα του Ναδάλ, με τον Ισπανό να παίρνει από νωρίς τον έλεγχο της "παράτασης" φτάνοντας σχετικά εύκολα στο 7-3.

Μέχρι το 5ο game του 2ου σετ, όταν και ο Ναδάλ πέτυχε το καθοριστικό break (3-2), τα πράγματα ήταν δύσκολα για τον Ισπανό ο οποίος χρειάστηκε να σώσει μερικά break points του αντιπάλου του για να παραμείνει στο σετ. Ακόμη και μετά το break, όμως, ο Γκούλμπις πάλεψε σκληρά για να παραμείνει στη διεκδίκηση του αγώνα με τον Ναδάλ να επιδεικνύει τον ατσάλινο χαρακτήρα του και να φτάνει τελικά στη νίκη, με ένα ακόμη break (6-3), μετά από 1 ώρα και 51 λεπτά συναρπαστικού και απολαυστικού αγώνα.

"Kάθε παιχνίδι είναι δύσκολη. Ο Έρνεστς είναι ένας απ'τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο και έχει μεγάλες δυνατότητες να ανέβει κι άλλο και να είναι στο top10. Είναι πολύ επικίνδυνος. Ξεκίνησα πολύ καλά στα πρώτα 5 games τα οποία ήταν τα καλύτερά μου μέσα στην εβδομάδα. Μετά έπεσα και ανέβηκε ο αντίπαλός μου αλλά τελικά έπαιξα ένα σταθερό παιχνίδι" τόνισε ο Ράφα.

Στα ημιτελικά της Ντόχα, ο 24χρονος αριστερόχειρας θα αντιμετωπίσει τον υπερασπιστή του τίτλου και Νο4 του ταμπλό, Νικολάι Νταβιντένκο ο οποίος επικράτησε με 6-3, 7-5 του Ίβο Καρλοβιτς στον τελευταίο αγώνα της ημέρας.

Ο Ρώσος είχε νικήσει πέρυσι τον Ράφα σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο Κατάρ.

Ο Ναδάλ, μετά τη νίκη επί του Γκούλμπις και παρότι ταλαιπωρείται από γρίπη, αγωνίστηκε και στους "8" του διπλού όπου μαζί με τον συμπατριώτη του Μαρκ Λόπεζ, επικράτησαν με 6-4, 6-4 των Κολσράιμπερ/Γκαμπασβίλι και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Ντόχα.

Τα στατιστικά του αγώνα
nadal-gulbis-stats11.jpg

Πέμπτη 06/01: Προημιτελικά Qatar Open
4-Davydenko (Russia) beat Karlovic (Croatia) 6-3 7-5
1-Nadal (Spain) beat 5-Gulbis (Latvia) 7-6(3) 6-3
2-Federer (Switzerland) beat 6-Troicki (Serbia) 6-2 6-2           
3-Tsonga (France) beat 7-Garcia-Lopez (Spain) 7-6(4) 7-6(9) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger