Καμπανάκι ενόψει... Γκούλμπις

nadal-qatar11-2_408.jpg
Χτύπησε καμπανάκι για τον Ράφαελ Ναδάλ στην Ντόχα. Ένας εμπνευσμένος και φουλ επιθετικός Λούκας Λάτσκο πίεσε στα όρια τον Ισπανό πρωταθλητή και μάλιστα του πήρε το 2ο σετ χωρίς να χάσει game (!), αναγκάζοντας τον Ναδάλ να βάλει τα δυνατά του στο 3ο σετ για να φτάσει στη νίκη και την  πρόκριση στους "8" του Qatar Open.

Μακριά απ'τον καλό του εαυτό έμεινε ο Ράφαελ Ναδάλ στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι του στη νέα σεζόν και στο Κατάρ. Ο κορυφαίος τενίστας της ATP για το 2010, πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση και λίγο έλειψε να το πληρώσει απέναντι στον εξαιρετικό Λούκας Λάτσκο ο ποίος δίχως να έχει τίποτα να χάσει, έπαιξε το τένις που τον ευχαριστεί και δίχως αμφιβολία κέρδισε τις εντυπώσεις.

Τελικά, μετά από 2 ώρες 20 λεπτά σκληρής μάχης στο κεντρικό court του Khalifa Tennis Center της Ντόχα, ο Ναδάλ επικράτησε με 7-6(3), 0-6, 6-3 του Λάτσκο και έκλεισε θέση στους "8" καλύτερους της διοργάνωσης του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο 23χρονος Σλοβάκος, Νο89 στον κόσμο, έχει μεγάλη ευθύνη για την απόδοση του Ναδάλ που κυμάνθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα με κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά και ασυνήθιστα αβίαστα λάθη. Με τα δυνατά του χτυπήματα και το εξαιρετικό του σερβίς, ο Λάτσκο δημιούργησε αμέτρητα προβλήματα στον αντίπαλό του και αν δεν λύγιζε στην αφόρητη πίεση του Ράφα και στην κούραση στο ξεκίνημα του 3ου σετ, ενδεχομένως να είχε πάρει και κάτι παραπάνω απ'το μάτς.

Ο Ναδάλ είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, έχοντας ορισμένες από τις γνωστές του επιβλητικές στιγμές αλλά και κάποιες που δεν μας έχει συνηθίσει όπως συνέβη στο 2ο σετ όπου εκνευρισμένος απ'την αποτελεσματικότητα του αντιπάλου του και από τα δικά του τα λάθη, παράτησε το σετ με αποτέλεσμα ο Λάτσκο να προσθέσει μια "χρυσή" παράγραφο στο βιογραφικό του η οποία θα λέει με bold γράμματα ότι πήρε σετ απ'τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο με 6-0 games!

Στο 3ο σετ και ειδικά στο ξεκίνημα, ο Ναδάλ παρουσίασε το καλό του πρόσωπο και με το μάτι του να γυαλίζει, έφτασε γρήγορα στο 4-0 games με δύο σερί breaks. Και πάλι όμως ένα μικρό black out του Ισπανού παραλίγο να τινάξει το ματς στον αέρα όταν επέτρεψε στον Λάτσκο να μειώσει σε 4-3 πριν τελικά διατηρήσει το προβάδισμα με το ένα break, φτάνοντας στη δύσκολη αλλά σπουδαία νίκη.

"Ήταν πολύ πολύ δύσκολο ματς. Κάθε τενίστας είναι πολύ καλός σε αυτό το τουρνουά. Ο Λούκας έπαιξε εξαιρετικό παιχνίδι. Σε αυτό το επίπεδο είναι δύσκολο να τον κερδίσει οποιοσδήποτε. Είναι πολύ σημαντική νίκη . Ευχαριστώ όλους που με υποστηρίζετε εδώ στο Κατάρ και σας οφείλω ένα μεγάλο ποσοστό της νίκης" δήλωσε το Νο1 του ταμπλό μετά το ματς.

Ο Ναδάλ στα προημιτελικά θα έχει επίσης δύσκολο έργο και σίγουρα θα πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένος απέναντι στον πολύ επικίνδυνο Έρνεστς Γκούλμπις ο οποίος έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Λάτσκο αλλά περισσότερη εμπειρία από μεγάλα ματς απ'τον Σλοβάκο.

Ο Λετονός ο οποίος πέρυσι είχε δυσκολέψει πολύ τον Ναδάλ στα ημιτελικά της Ρώμης, λίγο μετά τη μεγάλη νίκη επί του Φέντερερ, νίκησε νωρίτερα τον Κροάτη, Αντόνιο Βέιτς με 6-3, 6-1 δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση.


Τα στατιστικά του αγώνα
nadal-lacko-stats11.jpg



Ανόρεκτος...
federer-qatar11-1_408.jpg
Και πάλι χωρίς να πείσει με την απόδοσή του, ο Ρότζερ Φέντερερ συνέχισε να παρουσιάζει ένα μέτριο αγωνιστικά πρόσωπο στο Qatar Open της Ντόχα. Ο 29χρονος Ελβετός, δύο φορές κάτοχος του τίτλου (2005, '06), δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μάρκο Τσιουντινέλι και έκλεισε ραντεβού με τον Βίκτορ Τροίτσκι στα προημιτελικά.

Χωρίς πάθος, όρεξη και ρυθμό...

Αυτός ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ και στον δεύτερο επίσημο αγώνα του στο Κατάρ, έχοντας απέναντί του τον πολύ καλό του φίλο και συμπατριώτη του, Μάρκο Τσιουντινέλι ο οποίος μάλιστα αντιμετώπιζε και πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη.

Ο Φέντερερ, όπως και στην πρεμιέρα απέναντι στον "άσημο" Τόμας Σουρέλ, προβλημάτισε με την εμφάνισή του η οποία χαρακτηρίστηκε από τα πολλά αβίαστα λάθη (31) και τις άστοχες επιλογές απέναντι σε έναν πιο εμπνευσμένο αντίπαλο όπως ήταν σήμερα ο Τσιουντινέλι.

Τελικά, το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με 7-6(5), 7-5 του 29χρονου συμπατριώτη του και έκλεισε θέση στους "8" της διοργάνωσης του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, εκεί όπου περίμενε από νωρίς ο Βίκτορ Τροίτσκι μετά την άνετη νίκη επί του Τειμουράζ Γκαμπασβίλι με 6-3, 6-1.

Ο Φέντερερ δικαιολόγησε την απόδοσή του στο γεγονός ότι αντιμετώπιζε έναν πολύ καλό του φίλο ο οποίος μάλιστα αντιμετώπιζε και πρόβλημα τραυματισμού, γεγονός που δεν τον έκανε να νιώθει πολύ άνετα.

"Είναι δύσκολο να παίζεις με κάποιον που ξέρεις τόσο καλά. Μεγαλώσαμε μαζί και δεν είναι ωραίο να παίζεις με τον φίλο σου. Ένιωσα άσχημα γιατί είχε και αυτό το πρόβλημα στην πλάτη. Ελπίζω να είναι καλά. Είμαι χαρούμενος για την πρόκριση και θα δούμε τι θα γίνει αύριο" τόνισε στη μίνι συνέντευξη εντός court ο Βασιλιάς.
Βέβαια στην μέτρια απόδοση του Φέντερερ έπαιξε ρόλο και η πολύ καλή εμφάνιση του Μάρκο Τσιουντινέλι ο οποίος δεν φοβήθηκε το διάσημο συμπατριώτη του και προσπάθησε να χαρεί την αναμέτρηση, όσο μπορούσε δηλαδή με την πλάτη να τον αναγκάζει να πάρει δύο φορές ιατρικό τάιμ όυτ.

Στο 1ο σετ οι δύο Ελβετοί διατηρούσαν με σχετική ευκολία το σερβίς του με τον Φέντερερ να χάνει την ευκαιρία να τελειώσει νωρίτερα το σετ όταν είχε set point στο 6-5 ad/. Τελικά ο δύο φορές πρωταθλητής στην Ντόχα έκλεισε νικηφόρα το εναρκτήριο σετ στη διαδικασία του tie break με 7-5, κατακτώντας τους τρεις τελευταίους πόντους.

Στο 2ο σετ ο Τσιουντινέλι, Νο117 στον κόσμο, αιφνιδίασε τον Φέντερερ πετυχαίνοντας το πρώτο του break στο ματς με το οποίο πήρε προβάδισμα 4-1 games. Ο μαέστρος αντέδρασε και ανεβάζοντας λίγο την απόδοσή του, πέτυχε δύο breaks στη συνέχεια φτάνοντας τελικά στη νίκη μετά από 1 ώρα και 48 λεπτά.

"Nαι είναι δύσκολος παίκτης. Έπαιξε στον τελικό του Davis Cup και τα πήγε πολύ καλά" είπε ο Φέντερερ για τον Τροίτσκι.

Τα στατιστικά του αγώνα
federer-chindineli-stats11.jpg


Τετάρτη 05/01: 2ος γύρος Qatar Open
1-Νadal (Spain) beat Lacko (Slovakia) 7-6(3) 0-6 6-3
2-Federer (Switzerland) beat Chiudinelli (Switzerland) 7-6(5) 7-5
Karlovic (Croatia) beat 8-Kohlschreiber (Germany) 7-6(5) 6-7(4) 7-6(2)
5-Gulbis (Latvia) beat Veic (Croatia) 6-3 6-1
7-Garcia-Lopez (Spain) beat Marchenko (Ukraine) 6-1 6-4
3-Tsonga (France) beat Bubka Jr. (Ukraine)  6-2 6-4
6-Troicki (Serbia) beat Gabashvili (Russia)  6-3 6-1

QATAR OPEN DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger