Στις 16:00GR (Eurosport, ET1) τα ρολόγια θα σταματήσουν καθώς δύο γίγαντες θα εισέρχονται στο Philippe Chatrier για μια μονομαχία δίχως αύριο... Ο Βασιλιάς του χώματος, Ράφαελ Ναδάλ υποδέχεται στο Βασίλειό του τον φιλόδοξο εκπορθητή και "φονέα των γιγάντων", Ρόμπιν Σόντερλινγκ στον τεράστιο τελικό του Roland Garros.

Η λέξη "σφαγή" είναι πολύ μικρή για να περιγράψει τη μάχη που θα δώσουν οι δύο πιο φορμαρισμένοι τενίστες στον κόσμο για το βαρύτιμο τρόπαιο του Γαλλικού Όπεν.

Μετά από δύο εβδομάδες σπουδαίου τένις στα χωμάτινα courts του Παρισιού, Ναδάλ και Σόντερλινγκ ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια που στάθηκαν στο δρόμο τους και δηλώνουν πανέτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού με την ίδια την ιστορία...

Ο Ράφαελ Ναδάλ αντιμετωπίζει τον μοναδικό τενίστα που κατάφερε να τον νικήσει στο χωμάτινο Grand Slam, από το 2005 όπου και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Roland Garros. Ο 24χρονος, πλέον, Ισπανός δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στα θανατηφόρα forehands του Σόντερλινγκ στην περσινή τους αναμέτρηση για τον 4ο γύρο του ιστορικού θεσμού και όσο κι αν υποστηρίζει το αντίθετο, η λέξη "εκδίκηση" θα στριφογυρίζει στο μυαλό του την ώρα που θα τον βλέπει απέναντί του στον σημερινό τελικό της διοργάνωσης.
Ο Ράφα αγνοεί την ήττα στη φετινή χωμάτινη σεζόν, έχοντας 21 συνεχόμενες νίκες μέχρι σήμερα. Από τα μέσα Απριλίου που πάτησε το πόδι του στο χώμα, ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα θυμίζει το γνωστό κτήνος του παρελθόντος διαλύοντας οποιονδήποτε βρέθηκε στο δρόμο του στις κατακτήσεις τριών συνεχόμενων Masters σε Monte Carlo, Ρώμη και Μαδρίτη. Παράλληλα ο Ναδάλ δεν έχει χάσει σετ μέχρι σήμερα στο Παρίσι και ευελπιστεί να επαναλάβει τους θριάμβους του 2007 και του 2008 όταν κατέκτησε το τρόπαιο χωρίς να απωλέσει σετ.
Απέναντί του θα βρεθεί ο κακός του δαίμονας και ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος που θα μπορούσε να του τύχει... Ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ είναι μόλις ο δεύτερος τενίστας που έχει νικήσει και τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφαελ Ναδάλ σε Grand Slam διοργάνωση, έστω και σε δύο διαφορετικές σεζόν (ο άλλος είναι ο Ντελ Πότρο στο ίδιο τουρνουά: US Open 2009) και μετά τη συμμετοχή του στον περσινό τελικό του Παρισιού όπου ηττήθηκε με 3-0 σετ απ'τον Φέντερερ, δείχνει έτοιμος για την υπέρβαση θέλοντας να πανηγυρίσει τον πρώτο του Major τίτλο.

Ο 25χρονος Σουηδός, Νο7 στον κόσμο (θα ανέβει στο Νο6 αν χάσει σήμερα και στο Νο4 αν κερδίσει τον τίτλο), μπορεί να μην εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια της σεζόν προετοιμασίας στο χώμα, ωστόσο στο Παρίσι μοιάζει στην κυριολεξία ανίκητος παίζοντας σπουδαίο και πολύ δυνατό τένις. Ο Βίκινγκ της ATP, ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει τον Ναδάλ στο χώμα αφού το έκανε πέρυσι, έστω κι αν ο Ισπανός δεν βρισκόταν στην καλύτερή του κατάσταση με τα προβλήματα στα γόνατα να κάνουν την εμφάνισή τους.
Και οι δύο φιναλίστ βρίσκονται σε σπουδαία αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση γεγονός που μας προδιαθέτει ότι θα παρακουλούθησε μια γνήσια τιτανομαχία.

Η προϊστορία των δύο μονομάχων είναι υπέρ του Ναδάλ που μετράει τρεις νίκες σε πέντε αναμετρήσεις, ωστόσο ο Σόντερλινγκ έχει φύγει νικητής από τα δύο τελευταία τους ραντεβού, πέρυσι στο ίδιο γήπεδο που θα πραγματοποιηθεί ο σημερινός τελικός και στο Barclays του Λονδίνου.
Αν ο Ράφαελ Ναδάλ πανηγυρίσει τον 5ο τίτλο του στο Παρίσι τα τελευταία έξι χρόνια, τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας στο Νο2 τον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος θα θέλει μια ακόμη εβδομάδα στην κορυφή για να καταρρίψει το ρεκόρ των 286 εβδομάδων του Πιτ Σάμπρας στο Νο1 της ATP.



Κυριακή 06/06: Τελικός ανδρών Roland Garros
2-Νadal (Spain) vs 7-Soderling (Sweden)

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Vamosssss Rafaaaa...........!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger