Γνωρίζουμε ήδη τις διαφορές του  νέου iPad σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο καθώς έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, οπότε θεωρήσαμε λογικό να εστιάσουμε στην εμπειρία χρήσης της νέας συσκευής και στο κατά πόσο τα νέα χαρακτηριστικά (A5X με quad-core graphics, 1GB RAM, Retina display ανάλυσης 2048×1536, camera iSight 5MPx κ.α.) δικαιολογούν το θόρυβο γύρω από αυτή (βλ. Ρεκόρ για το νέο iPad με 3 εκατομμύρια πωλήσεις).
Νέο iPad 3 unboxing
Στο τέλος της δοκιμής μας θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα παρακάτω ερωτήματα:
  • “Έχω το iPad 2 αξίζει να το πουλήσω και να πάρω το νέο iPad;”
  • “Έχω το iPad 1 / δεν έχω iPad. Nα πάρω το νέο iPad ή μήπως να πάρω το iPad 2 που είναι φθηνότερο;”
  • “Αποφάσισα να αγοράσω το νέο iPad. Ποιό μοντέλο να πάρω; Με 3G/4G ή μόνο με WiFi; Τι χωρητικότητα;”
Το νέο iPad είναι 0.6mm παχύτερο σε σχέση με το iPad 2. Όχι ότι θα το καταλάβεις, αλλά δες την διαφορά:
iPad 3rd gen vs iPad 2
Η πρώτη εντύπωση από την οθόνη υψηλής ανάλυσης του νέου iPad είναι ακριβώς αυτή που περιμέναμε:
Νέο iPad (3rd gen) μαύρο vs iPad 2 λευκό
Νέο iPad 3rd gen vs iPad 2
iPad 2 (αριστερά) vs νέο iPad (δεξιά)
Νέο iPad 3rd gen vs iPad 2
iPad 2 (αριστερά) vs νέο iPad (δεξιά)
Νέο iPad 3rd gen
Τα εικονίδια είναι λεπτομερέστερα αλλά η διάταξη τους και το μέγεθος τους δεν μπορούν να αποδώσουν ολοκληρωτικά τον τετραπλασιασμό της ανάλυσης σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, τουλάχιστον όχι στο “απαίδευτο” μάτι. Οι κάτοχοι παλαιότερων μοντέλων iPad θα καταλάβουν τη αύξηση της ανάλυσης ακόμα και από την αρχική οθόνη ωστόσο ένας νέος χρήστης που αντικρίζει για πρώτη φορά τις 2 συσκευές θα δυσκολευτεί να διακρίνει τη διαφορά… μέχρι να ανοίξει μία εφαρμογή, όπως π.χ. το Safari
Η διαφορά ανάμεσα στο iPad 2 και στην οθόνη του νέου iPad είναι πλέον εμφανής. Τα pixels της νέας Retina display είναι τόσα πολλά (264ppi) που σου δίνεται η εντύπωση πως τα κείμενα είναι τυπωμένα με μελάνι επάνω στην οθόνη του νέου iPad. Οι γραμματοσειρές είναι πεντακάθαρες και ευδιάκριτες.
iPad 2 (αριστερά) vs νέο iPad (δεξιά)
Νέο iPad 3rd gen vs iPad 2 Safari
iPad 2 (αριστερά) vs νέο iPad (δεξιά)
Νέο iPad 3rd gen vs iPad 2 Safari
Το ίδιο παρατηρήσαμε  και όταν ανοίξαμε το iBooks και το δημοφιλέστερο ebook στην Ελλάδα (βλ. Steve Jobs από τον Walter Isaacson).
Νέο iPad 3 Steve Jobs
Νέο iPad 3rd gen iBooks
Η εμπειρία του να διαβάζει κανείς στο νέο iPad έχει βελτιωθεί σε υπερθετικό βαθμό και θυμίζει την μετάβαση από την οθόνη του iPhone 3GS σε αυτήν του iPhone 4.
Πριν κλείσουμε το Safari, δοκιμάσαμε την ταχύτητα ανοίγματος μερικών σελίδων στο νέο iPad και το iPad 2, χωρίς να εντοπίσουμε αξιοσημείωτες διαφορές. Το ίδιο παρατηρήσαμε και στην γενικότερη ταχύτητα απόκρισης στο άνοιγμα εφαρμογών.
Είναι προφανές από τα πρώτα λεπτά χρήσης ότι το χαρακτηριστικό του νέου iPad που τραβάει τα βλέμματα είναι η οθόνη υψηλής ανάλυσης. Δυστυχώς το άλλο μεγάλο ατού (sic) της συσκευής, την υποστήριξη ταχύτατων δικτύων 4G, δεν θα το δούμε στην Ελλάδα (βλ. Το νέο iPad, το δίκτυο LTE aka 4G και η Ελλάδα).
Όσον αφορά τον αναβαθμισμένο A5X με τα quad-core graphics, δυστυχώς δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι απαιτητικές εφαρμογές ή τα παιχνίδια που θα ωθήσουν το chip σε πλήρη χρήση, ως εκ τούτου οποιαδήποτε σύγκριση κρίνεται μάταιη. Ακόμη και η νέα κατηγορία εφαρμογών στο iTunes για την Retina οθόνη του νέου iPad μπορεί να περιλαμβάνει games που έχουν αναβαθμιστεί με νέα HD γραφικά ωστόσο ο πυρήνας του παιχνιδιού έχει αναπτυχθεί με βάση το A5 chip του iPad 2 και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδώσει το 100% των δυνατοτήτων του νέου A5X.
Γνωρίζοντας ότι η κατηγορία των παιχνιδιών είναι ένα κομμάτι που αφορά μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού του iPad επιφυλασσόμαστε για περισσότερα συγκριτικά tests μόλις κυκλοφορήσουν τα πρώτα games που εκμεταλλεύονται το A5x chipset του νέου iPad. Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφερθούμε στην πασιφανή διαφορά ανάμεσα στα γραφικά των Retina games, τα οποία στην οθόνη του νέου iPad ζωντανεύουν με τόση λεπτομέρεια που κάνουν το iPad 2 να φαίνεται σαν παλιά παιχνιδοκονσόλα. Δες εδώ για περισσότερα.
Μια από τις αλλαγές στα χαρακτηριστικά του iPad 3rd gen είναι και αναβάθμιση της οπίσθιας κάμερας (iSight), ένα στοιχείο που αναμένεται ωστόσο να χρησιμοποιηθεί ελάχιστα από τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών. Η κάμερα αναβαθμίστηκε σε 5MPx ενώ πλέω καταγράφει και βίντεο 1080p ωστόσο οι πιθανότητες να την χρησιμοποιήσει κανείς παραμένουν μηδαμινες, όπως άλλωστε σε κάθε tablet αυτού του μεγέθους.
Παρόλα αυτά, και για να δοκιμάσουμε την κάμερα του νέου iPad, βάλαμε ένα iPad 2, ένα iPhone 4S και το iPad 3rd gen σε μία μικρή δοκιμασία:
iPad 2
iPad camera photo
Νέο iPad (3rd gen)
Νέο iPad 3 camera photos
iPhone 4S
iPhone 4S camera photo
Αξιοπρεπέστατη η κάμερα του νέου iPad, αν και όπως προαναφέραμε είναι από τα τελευταία χαρακτηριστικά της συσκευής που θα χρησιμοποιήσει κανείς.
Χρησιμοποιώντας το νέο iPad για μερικές ώρες, εντοπίσαμε και κάποια αρνητικά στοιχεία τα οποία ανάλογα με το βαθμό που θα παρουσιαστούν στον κάθε χρήστη ενδέχεται να αλλοιώσουν την εμπειρία χρήσης:
  • Μετά από το πρώτο μισάωρο εντατικής χρήσης η θερμοκρασία της αλουμινένιας πλάτης αυξάνεται επιβεβαιώνοντας τα σχετικά δημοσιεύματα (βλ. To νέο iPad αναπτύσσει 5.3°C υψηλότερη θερμοκρασία από το iPad 2). Προφανώς και δεν πρόκειται περί φλέγοντος (!) ζητήματος, ωστόσο πρέπει να το αναφέρουμε γιατί η διαφορά θερμοκρασίας σε σχέση με το iPad 2 γίνεται αντιληπτή και ενδέχεται κάποιοι χρήστες να νιώσουν άβολα κατά την χρήση της συσκευής.
  • Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας απαιτεί πάρα πολύ χρόνο σε σημείο που αυτό γίνεται εκνευριστικό, ιδίως μέσω σύνδεσης USB με τον υπολογιστή.
Ήρθε λοιπόν η ώρα να απαντήσουμε στις ερωτήσεις του κοινού:
“Έχω το iPad 2 αξίζει να το πουλήσω και να πάρω το νέο iPad;”
Η μεταπωλητική αξία ενός μεταχειρισμένου iPad 2 έχει πέσει από την ημέρα ανακοίνωσης του νέου iPad και η μείωση τιμής του εναπομείναντος μοντέλου iPad 2 16GB (από 429 ευρώ) καθιστά δύσκολη τη μεταπώληση του μεταχειρισμένου σου iPad 2 σε αξιοπρεπή τιμή.
Η πρόταση μας: Το αν αξίζει να πουλήσεις, αυτή τη χρονική στιγμή, το iPad 2 είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Αν η καρδιά σου λέει ναι αλλά η λογική λέει όχι, πέρασε μία βόλτα από το forum και δες τις τιμές που κυμαίνεται η αγορά. Εφόσον το ποσό σε ικανοποιεί, πούλησε το παλιό σου iPad στο forum μας, και συμπλήρωσε το απαραίτητο ποσό που απαιτείται για την απόκτηση του νέου iPad.
“Έχω το iPad 1st gen / δεν έχω iPad. Nα πάρω το νέο iPad ή μήπως να πάρω το iPad 2 που είναι φθηνότερο;”
Αν αμφιταλαντεύεσαι μεταξύ ενός iPad 2 και ενός iPad 3rd gen θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η διαφορά τιμής μεταξύ των φθηνότερων μοντέλων (16GB WiFi) είναι μόλις 80€. Θα έδινες 80€ για μία πολύ καλύτερη οθόνη, γρηγορότερο επεξεργαστή, διπλάσια μνήμη RAM, καλύτερα γραφικά στα παιχνίδια, αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας (bluetooth 4.0), καλύτερη κάμερα κτλ;
Σκέψου επίσης ότι σε ένα χρόνο από τώρα το νέο iPad θα έχει αναλογικά με το iPad 2 πολύ μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία και η απόφαση σου μόλις έγινε ευκολότερη.
Η πρόταση μας: Αν δεν έχεις iPad ή έχεις το iPad 1st gen και σκέφτεσαι να αναβαθμίσεις, το iPad 3 αποτελεί μονόδρομο (εκτός και αν εντοπίσεις κάποια υπερπροσφορά από stock μοντέλα iPad 2).
“Αποφάσισα να αγοράσω το νέο iPad. Ποιό μοντέλο να πάρω; Με 3G/4G ή μόνο με WiFi; Τι χωρητικότητα;”
Έχεις iPhone ή κάποιο άλλο smartphone με δυνατότητες hotspot και είσαι συνδρομητής με πρόγραμμα δεδομένων (data plan); Μήπως δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιείς συχνά το iPad εκτός σπιτιού, γραφείου ή χώρου με δίκτυο WiFi;
Αν απάντησες με 2 “ΝΑΙ” τότε προσανατολίσου προς το μοντέλο WiFi. Χρησιμοποίησε το hotspot του iPhone για τις ελάχιστες στιγμές που είσαι εκτός δικτύου WiFi και θα έχεις ανάγκη από το iPad. Έχε άλλωστε κατά νου ότι εκτός του επιπλέον κόστους απόκτησης για το μοντέλο 3G/4G+WiFi θα πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος χρέωσης του πακέτου δεδομένων για το iPad.
Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιείς το iPad συχνά εκτός δικτύου WiFi και χρειάζεσαι σύνδεση στο Internet προσανατολίσου προς το μοντέλο 3G/4G+WiFi. Ένας ακόμη λόγος να αποκτήσεις το 3G/4G+WiFi μοντέλο είναι η  χρησιμοποίηση του ως συσκευή GPS (απαιτείται η εγκατάσταση μίας εκ των εφαρμογών πλοήγησης που διατίθενται στο App store).
Όσον αφορά το θέμα της χωρητικότητας ο μέσος χρήστης θα είναι καλυμμένος με τα 16GB ωστόσο κάποιος που θέλει να φορτώσει 2-3 ταινίες HD, μερικές φωτογραφίες και καμιά 20 games/εφαρμογές θα πρέπει να ανέβει στο επόμενο σκαλί ήτοι 32GB.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger