O Roger Federer νίκησε στον τελικό του Indian Wells τον Γίγαντα John Isner με 7-6(7) 6-3 και πανηγύρισε το 1ο Masters της χρονιάς και 19ο της ΧΡΥΣΗΣ του καριέρας! Μπορεί να αμφισβητήθηκε, μπορεί να κρίθηκε έντονα για τη σταδιακή του πτώση στα δύο προηγούμενα χρόνια και την αποχή του από τους Grand Slam τίτλους, αλλά ο Roger Federer είναι εδώ! Το γεγονός ότι διανύει το 31ο έτος της ηλικίας του, δεν εμποδίζει τον Ελβετό να παίζει το καλύτερο τένις στον κόσμο αυτή την περίοδο και να σαρώνει τα πάντα στο διάβα του, όπως έκανε και στο Indian Wells, κατακτώντας για 4η φορά το BNP Paribas Masters, μετά τη νίκη του με 7-6 (7), 6-3 επί του John Isner.

Όλα έδειχναν πως ο Federer θα έχει δύσκολη εβδομάδα στην Καλιφόρνια, και σίγουρα πέρασε δύσκολες στιγμές όταν αγωνίστηκε κρυωμένος απέναντι στους Milos Raonic και Tomaz Bellucci, κινδυνεύοντας άμεσα με αποκλεισμό. Ο 30χρονος όμως Ελβετός δεν πτοήθηκε, πέρασε όλα τα δύσκολα τεστ και μετά από την τρίτη του κατά σειρά νίκη με 2-0 σετ, κατέκτησε το 19ο Masters της καριέρας του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του αιωνίου του αντιπάλου, Rafael Nadal.

Παράλληλα έδωσε συνέχεια σε μια εκπληκτική περίοδο που διανύει τους τελευταίους μήνες, περίοδο που του επιτρέπει να κάνει όνειρα ακόμα και για επιστροφή στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Η αντεπίθεση του Ελβετού κόντρα στους Djokovic και Nadal έχει ήδη ξεκινήσει, και δεδομένου του ότι θα διατηρηθεί στη μάχη της κορυφής όλη τη χρονιά εξαιτίας των ελάχιστων για το επίπεδό του βαθμών που έχει να υπερασπιστεί, βρίσκεται ένα Grand Slam μακριά από το να τα καταφέρει.

Στα του τελικού, ο Federer έκαμψε την αντίσταση του αξιόλογου Isner, με τον γιγαντόσωμο Αμερικανό να δίνει μια αξιόλογη μάχη και να μένει ζωντανός στη διεκδίκηση της νίκης για περισσότερο από ένα σετ, κόντρα σε έναν εκρηκτικό Ελβετό.

Ήταν εξ αρχής γνωστό ότι οι δύο παίκτες θα στηριχτούν στο σερβίς τους, με τους φιναλίστ να καταφέρνουν να υπερασπιστούν με επιτυχία το δυνατότερο όπλο τους σε ολόκληρο το πρώτο σετ. Η απουσία του break είχε ως αποτέλεσμα το σετ να οδηγηθεί στην νευραλγική διαδικασία του tie-break, όπου ο Federer με την εμπειρία του και το σερβίς του κατάφερε έστω και δύσκολα να κάμψει τη μεγάλη αντίσταση του αντιπάλου του.

Διαφορετική ήταν η εξέλιξη του δεύτερου σετ, καθώς ο Ελβετός ήταν πλέον και απελευθερωμένος από το άγχος και επέβαλλε τον ρυθμό του για πρώτη φορά στο 7ο game, όταν προηγήθηκε με 4-3. Στη συνέχεια ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών κράτησε για ακόμα μία φορά το σερβίς του, για να μηδενίσει και τυπικά τις όποιες πιθανότητες του Αμερικανού λίγο αργότερα, κλείνοντας τον τελικό με ένα ακόμα break.

"Πρώτα απ' όλα θέλω να συγχαρώ τον Roger. Είναι ένας απίθανος πρωταθλητής. Θέλω να ευχαριστήσω το κοινό, που ήταν καταπληκτικό σε όλο το τουρνουά. Είμαι πολύ χαρούμενος που έφτασα μέχρι εδώ και είμαι ευχαριστημένος με το παιχνίδι μου σήμερα. Ευχαριστώ όλη την ομάδα μου που με στήριξε για να τα καταφέρω και την οικογένειά μου", δήλωσε ο Isner, ο οποίος έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Masters διοργάνωσης.

Στη συνέχεια της εντυπωσιακής τελετής το λόγο πήρε ο Roger Federer, αφού σήκωσε ψηλά στον ουρανό το 73ο τρόπαιο της καριέρας του: "Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ήμουν σε αυτό το τουρνουά αυτές τις μέρες, σε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες που πολλοί παίκτες αντιμετωπίσαμε ασθένειες. Συγχαρητήρια στον John, είχε μία πολύ καλή εβδομάδα. Ευχαριστώ τους διοργανωτές και όσους βοήθησαν για να διεξαχθεί με επιτυχία αυτό το τουρνουά, αλλά και το κοινό που ήταν απίστευτο, σας ευχαριστώ!".

Κυνηγάει το Νο1 ο recordman Federer!

Ο Federer μετράει πλέον 4 τίτλους στο Indian Wells, 19 Masters και 73 τίτλους συνολικά, στην πιο επιτυχημένη καριέρα όλων των εποχών. Ο Βασιλιάς κέρδισε επίσης 640 «καθαρούς» βαθμούς που τον εδραιώνουν στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και τον φέρνουν πλέον πιο κοντά στους Novak Djokovic και Rafael Nadal.

Συγκεκριμένα, ο Ελβετός πλησίασε το Νο1 της ΑΤΡ στους 3000 περίπου βαθμούς και αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι οι βαθμοί που έχει να υπερασπιστεί τη φετινή σεζόν είναι ελάχιστοι για τα δεδομένα του, αναμένεται να κυνηγήσει με αξιώσεις τη μεγάλη του επιστροφή, η οποία θα του δώσει και το μοναδικό σπουδαίο ρεκόρ που δεν του ανήκει, αυτό των περισσότερων εβδομάδων στο Νο1 (προηγείται ο Pete Sampras με 286, μία περισσότερη από τον Federer).

Ικανοποίηση υπάρχει και στο στρατόπεδο του John Isner, με τον 26χρονο Αμερικανό να ολοκληρώνει μια πολύ επιτυχημένη πορεία στο BNP Paribas Open, όπου κατόρθωσε να προκριθεί στον πρώτο του τελικό σε Masters. O ύψους 206 εκατοστών πρωταθλητής από τη Βόρεια Καρολίνα, θα σκαρφαλώσει αύριο για πρώτη φορά στο top10 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έκανε δικό του και το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 298.200 δολαρίων (περίπου 226.000 ευρώ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger