Σε ασυνήθιστα για την εποχή ύψη φαίνεται να έχει «κολλήσει» το θερμόμετρο τον τελευταίο καιρό σημειώνοντας απανωτά «ρεκόρ». Ο περασμένος μήνας αναδείχθηκε ως ο δεύτερος θερμότερος Μάιος των τελευταίων 132 χρόνων – μετά από τον Μάιο του 2010 –.




 



Κάποια σημεία του πλανήτη, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, γνώρισαν εφέτος την πιο ζεστή άνοιξη στην καταγεγραμμένη «μετεωρολογική» ιστορία τους.

Οι μαγιάτικες θερμοκρασίες ήταν κατά πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρειο Αφρική καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της Βορείου Αμερικής και της Νοτίου Γροιλανδίας. Αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο – το οποίο είχε φθινόπωρο – οi θερμοκρασίες ήταν χαμηλότερες από το συνηθισμένο στην Αυστραλία, κάτι το οποίο παρατηρήθηκε επίσης στην Αλάσκα, τη μόνη «ψυχρή» εξαίρεση στο βόρειο ημισφαίριο.

Συνολικά για τον πλανήτη, η περασμένη άνοιξη ήταν η τέταρτη θερμότερη εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα ενώ κατά τη διάρκεια του Μαΐου σε μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών καταγράφηκαν απανωτά ανοδικά θερμομετρικά ρεκόρ.

 
Τα σερί της ζέστης
Ο Μάιος του 2012 ήρθε επίσης να συμπληρώσει, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), δυο ενδεικτικά για το κλίμα του πλανήτη «σερί»: ήταν ο 36ος κατά συνέχεια Μάιος καθώς και ο 327ος κατά συνέχεια μήνας του οποίου η μέση θερμοκρασία ήταν υψηλότερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.



Το γεγονός φαίνεται να επιβεβαιώνει την ανοδική τάση που εμφανίζει η μέση θερμοκρασία της Γης τα τελευταία χρόνια. Οπως επισημαίνεται στα στοιχεία που δημοσίευσε η NOAA, ο τελευταίος Μάιος με θερμοκρασίεα χαμηλότερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα ήταν ο Μάιος του 1976 ενώ ο τελευταίος μήνας με θερμοκρασία κάτω του μέσου όρου ήταν ο Φεβρουάριος του 1985.

Για την εξαγωγή των στοιχείων της η αμερικανική υπηρεσία συνδύασε τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν καθόλη τη διάρκεια του μήνα στην ξηρά και στην επιφάνεια των θαλασσών. Η μέση θερμοκρασία του Μαΐου σε ξηρά και θάλασσα για όλο τον πλανήτη ήταν 15,46 βαθμοί Κελσίου – κατά 0,66 βαθμούς υψηλότερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

Ο θερμότερος Μάιος από το 1880, οπότε και καταγράφονται οι θερμοκρασίες, ήταν ο Μάιος του 2010 με μέση θερμοκρασία 15,49 βαθμούς Κελσίου, υψηλότερη κατά 0,69 βαθμούς από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger