federer-benneteau12_408.jpg
Ήταν, αναμφίβολα, μια μαγική βραδιά για το τένις στο ιερό κεντρικο court του Wimbledon. Ο Ρότζερ Φέντερερ μόλις είχε επιστρέψει απ'την κόλαση και το 0-2 σετς του Ζουλιέν Μπενετό, μένοντας ζωντανός στην πορεία προς το 17ο Grand Slam της καριέρας του και την επιστροφή στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Ω Θεέ μου... Ήταν βάρβαρο" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρότζερ Φέντερερ, θέλοντας να δώσει με τον πιο πειστικό τρόπο τις δύσκολες στιγμές που πέρασε απέναντι στον καλό του φίλο, Μπενετό πριν καταφέρει να ολοκληρώσει την ολική ανατροπή!

Ο 30χρονος Ελβετός, μετά από 3 ώρες και 34 λεπτά, επικράτησε με 4-6, 6-7(3), 6-2, 7-6(5), 6-1 του συνομιληκού του Γάλλου και πήρε κάτι παραπάνω από αγχωτική πρόκριση στους "16" του τρίτου Major της σεζόν, διατηρώντας ζωντανό το όνειρο του τίτλου.

Η αναμέτρηση ήταν συγκλονιστική και διεξήχθη υπό το τεχνητό φως της οροφής του κεντρικού court, με τους δύο τενίστες να δείχνουν να απολαμβάνουν την εκπληκτική ατμόσφαιρα του indoor γηπέδου.

"Το πιο σημαντικό, όταν μένεις πίσω με 0-2, είναι να παραμείνεις ψύχραιμος κάτι που είναι πολύ δύσκολο γιατί βλέπεις τις αντιδράσεις του κόσμου που ανησυχεί για σένα και φρικάρεις. Δεν σου μένει πολύ ζωή εκεί μέσα. Απλά προσπαθείς να κάνεις το παιχνίδι σου και να συγκεντρωθείς πόντο με πόντο. Μπορεί να ακούγεται βαρετό, αλλά είναι το πιο σωστό που έχεις να κάνεις εκεί έξω" τόνισε ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ειδικά το 4ο σετ ήταν όλα τα λεφτά, με τον Ζουλιέν Μπενετό να αρνείται να παραδοθεί και να βρίσκεται συνέχεια μπροστά στο σκορ, σερβίροντας πρώτος, μέχρι το συγκλονιστικό tie break που κατέληξε με 7-5 στην πλευρά του Ελβετού.

"Σωματικά δεν υπήρχε πρόβλημα για μένα. Ήταν περισσότερο πνευματικό το ζήτημα. Ξέρεις ότι δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις άλλα λάθη. Αυτό είναι το πρόβλημα όταν μένεις με 2-0 σετ κάτω. Στο 2ο σετ είχα τις ευκαιρίες μου και ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστώ ότι έχασα αυτό το σετ" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Βασιλιάς του αθλήματος και συνέχισε λέγοντας: "Είναι από τα καλύτερα συναισθήματα να γυρνάς ένα παιχνίδι απ'το 0-2, ειδικά σε Grand Slam και ειδικότερα εδώ στο Wimbledon. Η κλειστή οροφή έκανε πολύ ξεχωριστή την ατμόσφαιρα".

Ο Φέντερερ είχε επιστρέψει απ'το 0-2 και στα προημιτελικά του Roland Garros, πριν μερικές εβδομάδες, όταν στη θέση του Μπενετό είχε βρεθεί ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να βγάλει τα 5 απαιτητικά σετς που απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αξία και τη φιλία που τον συνδέει με τον Μπενετό.

"Είμαστε φίλοι. Γνωριζόμαστε απ'όταν είμασταν 12 χρονών. Στο πρώτο τουρνουά που είχα πάει στη Γαλλία, το πρώτο που θυμάμαι ήταν ο Ζουλιέν. Έχουμε περάσει πολύ χρόνο στο tour μαζί. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον πολύ. Όταν δώσαμε τα χέρια στο φιλέ, ξέραμε ότι ήταν μια πολύ μαγική στιγμή και για τους δύο που θα τη θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή. Μου είπε ότι θέλει να κερδίσω εγώ το τουρνουά και μου ευχήθηκε καλή τύχη. Εγώ του έδωσα συγχαρητήρια για την εξαιρετική του απόδοση. Το άξιζε. Ήταν δύσκολη ήττα γι'αυτόν".

Από την πλευρά του, ο Μπενετό χαρακτήρισε "βράχο ψυχολογίας" τον Φέντερερ..

"Είναι ένας βράχος. Βρέθηκε με 2-0 σετ κάτω και δεν έδειξε τίποτα... Μετά από αυτό, αν το επίπεδό σου είναι λίγο πιο χαμηλό, αυτός θα πάρει την ευκαιρία. Έχει τη δυνατότητα, επίσης, να βελτιώνεται μέσα στο παιχνίδι οπότε εσύ πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο απέναντί του. Δεν μπορείς να κάνεις λάθη... Θα σε τιμωρήσει. Είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής. Στο τέλος του 4ου σετ το σερβίς του ήταν εκπληκτικό. Μόνο πρώτο σερβίς, μόνο πρώτο σερβίς... μόνο πρώτο σερβίς! Δεν έκανε λάθη..."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger