…θυμίζοντας κάτι από 2006 και έχοντας μπροστάρη έναν «φορτωμένο» Μάριο Μπαλοτέλι!

Με δύο εκπληκτικά δικά του γκολ (20΄, 36΄) η «σκουάντρα ατζούρα» νίκησε 2-1 την Γερμανία στον δεύτερο ημιτελικό του Euro, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητά της στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Βαρσοβίας και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό όπου θα διεκδικήσει, απέναντι στην Ισπανία, το δεύτερο τρόπαιο στην διοργάνωση.

Ο Εζίλ με πέναλτι στις καθυστερήσεις, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι παίκτες του Πραντέλι, εξαιρετικά προετοιμασμένοι για το ματς, πήγαν τον ρυθμό όπως ήθελαν και ευτύχησαν να κλείσουν το ημίχρονο με δύο γκολ μπροστά και τον Μπαλοτέλι «σεληνιασμένο». Ο Κασάνο πέρναγε με κάθε πιθανό τρόπο τον Μπόατενγκ και έβγαζε στην επιφάνεια τις αμυντικές αδυναμίες των «πάντσερ».

Ακόμα και στις στιγμές πίεσης στις οποίες βρέθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, η αμυντική λειτουργία των Ιταλών ήταν άψογη. Η απόλυτα δίκαιη νίκη, τους στέλνει στον τελικό συνεχίζοντας την… πελατιακή σχέση με τους Γερμανούς σε μεγάλες διοργανώσεις.


Πώς έπαιξαν:

Ο Τσέζαρε Πραντέλι παρέταξε την Ιταλία με τον Μπαλτζαρέτι στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Κιελίνι που «έσφιξε» τα δόντια και αγωνίστηκε, στο αριστερό. Ο Πίρλο έπαιρνε την πρώτη πάσα από την άμυνα για να βγάλει την ομάδα του μπροστά ενώ ο Ντε Ρόσι και ο Μαρκίζιο ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι πίσω από τον Μοντολίβο. Κασάνο και Μπαλοτέλι ήταν το δίδυμο στην επίθεση. Μετά τα γκολ του Μπαλοτέλι, με την είσοδο του Μότα ο Ιταλός τεχνικός έκλεισε ακόμα περισσότερο τους διαδρόμους, χωρίς να αλλάξει κάτι στο σύστημά του.

Οι Γερμανοί του Λεβ από την άλλη, δεν άλλαξαν κάτι στο παιχνίδι τους. Ο Κροός είχε πάει στην δεξιά πτέρυγα, στην αριστερή ο Ποντόλσκι και στην κορυφή ο Γκόμες. Ο Εζίλ σε ρόλο επιτελικού μέσου και οι Σβαϊνστάιγκερ-Κεντίρα στον άξονα. Στην άμυνα, η τετράδα αποτελούταν από Μπόατενγκ, Λαμ, Χούμελς και Μπαντστούμπερ. Μετά τα πρώτα λεπτά, ωστόσο ήταν σαφές ότι ο Εζίλ άλλαζε θέση με τον Κροός για να δημιουργήσει πρόβλημα στους Ιταλούς. Το 2-0 των Ιταλών, ανάγκασε τον Λεβ αν ψάξει λύσεις με τον Κλόζε, τον Μίλερ και τον Ρόις στο ματς….

Μάριο από νωρίς!

Οι Ιταλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να πάρουν την κατοχή στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Το έκαναν χωρίς όμως να φτάσουν απειλητικά μπροστά από την εστία του Νόιερ. Αντίθετα, μόλις στο 5ο λεπτό μία ολιγωρία της άμυνας της Ιταλίας, λίγο έλλειψε να βάλει μπροστά στο σκορ την Γερμανία καθώς ο Χούμελς έστειλε την μπάλα προς την εστία μετά από κόρνερ αλλά ο Πίρλο πάνω στην γραμμή με το σώμα έδιωξε.

Από το δέκατο λεπτό και μετά όμως η Γερμανία πήρε τα ηνία του αγώνα. Στο 12΄μετά από ασυνεννοησία του Μπαρτζάλι και του Μπουφόν παραλίγο να μπει αυτογκόλ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ένα πολύ καλό σουτ του Κροός έξω από την περιοχή, ανάγκασε τον γκολκίπερ των Ιταλών να διώξει εντυπωσιακά. Όσο ο Κροός με τον Εζίλ άλλαζαν θέσεις, η άμυνα της Ιταλίας… ψαχνόταν καθώς ο Κιελίνι ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν έξω από τα νερά του. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ντε Ρόσι, έκλεινε σαν τρίτο στόπερ στις περισσότερες φάσεις.

Από την πλευρά της Ιταλίας, ο Μοντολίβο και ο Πίρλο ήταν οι πιο δραστήριοι παίκτες της. Ένα σουτ (16΄) το πρώτου και ένα του Κασάνο (18΄) ήταν τα «καμπανάκια» προς τον Νόιερ που όμως έδειχνε σε ετοιμότητα. Στο 20ο λεπτό του αγώνα ήρθε και το γκολ. Ο Κασάνο με τον Κιελίνι συνεργάστηκαν στην αριστερή πλευρά, ο πρώτος έκανε και την σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής και ο Μπαλοτέλι σηκώθηκε πιο ψηλά από τον Μπαντστούμπερ και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η Γερμανία μετά το γκολ προσπάθησε να βρει ξανά τα πατήματά της αλλά ήταν φανερό ότι είχε χάσει τον προσανατολισμό της στο γήπεδο. Ο Εζίλ έγινε ξανά κινητικός και μία σαν επιτελικός μέσος, μία από την δεξιά πτέρυγα έψαχνε χώρους απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη ιταλική άμυνα. Επιπλέον, όταν οι παίκτες του Πραντέλι έβρισκαν χώρο, έφευγα πολύ επικίνδυνα με τον Κασάνο να είναι ιδιαίτερα δραστήριος.

Σε τέτοια φάση ήρθε και το δεύτερο γκολ της Ιταλίας. Στο 36΄το… μαγικό πόδι του Μοντολίβο βρήκε πίσω από την μεσαία γραμμή τον Μπαλοτέλι που έφυγε από κανονική θέση. Ο Λαμ δεν τον πρόλαβε και ο «Super Mario» με κεραυνό έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώριο στον Νόιερ και έστειλε την μπάλα στην γωνία για το 2-0. Οι Γερμανοί δεν επέστρεψαν ποτέ μετά και το δεύτερο γκολ και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 2-0 υπέρ της «σκουάντρα ατζούρα».

Αλλαγές αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λεβ έκανε διπλή αλλαγή, περνώντας στο ματς τον Κλόζε αντί του Γκόμες και τον Ρόις αντί του Ποντόλσκι, που ήταν εκτός αγώνα. Ο εξτρέμ της Ντόρμουντ, από τις πρώτες του ενέργειες στο ματς έδειξε… κινητικός. Στο 48΄μάλιστα, μπήκε στην περιοχή και έκανε ένα καλό σουτ, χωρίς να αιφνιδιάσει όμως τον Μπουφόν.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα, ο Λαμ απείλησε ξανά με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ μπλόκαρε. Επί της ουσίας όμως, τα «πάντσερ» με τον Ρόις και τον Κλόζε στο ματς είχαν γίνει πιο κινητικά και γρήγορα. Από την δική τους πλευρά, οι Ιταλοί παρέμεναν πολύ «σφιχτοί» στην άμυνα και πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα, όταν έβρισκαν την ευκαιρία. Ο Κασάνο είχε δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στον Μπόατενγκ ενώ και ο Μπαντστούμπερ αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες. Στο 54ο λεπτό ο Εζίλ δημιούργησε ρήγμα στην άμυνα της Ιταλίας, μπαίνοντας από την δεξιά πτέρυγα και έψαξε τον Κεντίρα στην περιοχή. Εκεί όμως Μπονούτσι, Κιελίνι έπεσαν στην μπάλα και έδιωξαν τον κίνδυνο.

Ο Πραντέλι στο 57΄απέσυρε τον Κασάνο που ήταν λίγο κουρασμένος και έριξε στο ματς τον Ντιαμάντι αλλά ο νούμερο ένα κίνδυνος για την γερμανική άμυνα παρέμενε ο Μπαλοτέλι. Στο 60΄μάλιστα, ο επιθετικός της «σκουάντρα ατζούρα» με σουτ από πλάγια θέση, απείλησε τον Νόιερ. Το ματς είχε ρυθμός και φάσεις… Μία τέτοια ήταν για τους Γερμανούς στο 61΄όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόις, έστειλε την μπάλα πρώτα στο χέρι του Μπουφόν και στην συνέχεια στο δοκάρι, προειδοποιώντας τους Ιταλούς…

Ο Πραντέλι έριξε στο ματς και τον Τιάγκο Μότα αντί του Μοντολίβο και οι κενοί χώροι για τους Γερμανούς έγιναν ακόμα λιγότεροι. Από το 65΄και μετά μάλιστα, πήραν και την κατοχή και στο 67΄μετά από εξαιρετικό συνδυασμό, ο Μαρκίζιο έπιασε πολύ καλό σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ο Μπαλοτέλι ένιωσε τράβηγμα στο 70΄και στην θέση του πέρασε ο Ντι Νατάλε για τους Ιταλούς. Από την άλλη, ο Λεβ έριξε και τον Μίλερ στο παιχνίδι για να διεκδικήσει ότι μπορούσε από το ματς.

Στο 75΄η Ιταλία είχε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 αλλά ο Μαρκίζιο δεν έδωσε την μπάλα στον Ντι Νατάλε που ήταν «φάτσα» με την εστία και το σουτ που έκανε ο παίκτης της Γιουβέντους πέρασε λίγο άουτ. Γενικότερα, οι επιθετικοί των Ιταλών δεν είχαν την συγκέντρωση που θα έπρεπε για να πετύχουν και ένα τρίτο τέρμα και να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην νίκη τους. Η κυριότερη ευκαιρία για το γκολ, ήταν αυτή του Ντι Νατάλε στο 82΄που μόνος απέναντι από τον Νόιερ δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά.

Οι Γερμανοί είχαν… σκάσει και όσες δυνάμεις είχαν τις εξαντλούσαν για να βγουν στην επίθεση. Τα νώτα τους ήταν ανοιχτά και το ματς «άγγιζε» σε κάθε φάση το 3-0. Το χέρι του Μπαλτζαρέτι στις καθυστερήσεις και η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εζίλ, έδωσε κάποιες ελπίδες στα «πάντσερ». Ο Νόιερ σε ρόλο… χαφ στις τελευταίες φάσεις «γέμιζε» για να δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνα των Ιταλών, τους οποίους και «λύτρωσε» το σφύριγμα του Λανουά.


Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Κροος, Ποντόλσκι (46΄Ρόις), Εζίλ, Γκόμες (46΄Κλόζε)

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Μπαλτζαρέτι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο (63΄Μότα), Πίρλο, Μαρκίζιο, Κασάνο (57΄Ντιαμάντι), Μπαλοτέλι (70΄Ντι Νατάλε)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger