Πρόωρο αντίο είπε ο Rafael Nadal στο φετινό Wimbledon, με τον 26χρονο Ισπανό να γνωρίζει σοκαριστικό αποκλεισμό από τον 2ο κιόλας γύρο της διοργάνωσης. Ο πρωταθλητής του Roland Garros, ηττήθηκε από τον Τσέχο Lukas Rosol στα 5 σετ και έμεινε εκτός 3ου γύρου για 1η φορά στο Wimbledon και γενικά σε Grand Slam έπειτα από 7 χρόνια.

Ο Nadal δεν είχε τις λύσεις να αντιμετωπίσει το σερβίς του αντιπάλου του, που έκανε συνολικά 22 άσους και κέρδισε 65 πόντους με winners, 24 περισσότερους από τον Ισπανό. Ο Rosol μπορεί να έκανε 29 λάθη έναντι 16 του Rafa, όμως δικαιώθηκε για το επιθετικό του παιχνίδι, πετυχαίνοντας τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του με 6-7 (9), 6-4, 6-4, 2-6, 6-4, έπειτα από 3 ώρες και 18 λεπτά καθαρού αγώνα στο Centre Court.
Από το 1ο κιόλας σετ ο Τσέχος απέδειξε ότι δε θα αποτελέσει εύκολη λεία για το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας σταθερό παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς και προσέχοντας αρκετά ώστε να μην κάνει το εύκολο λάθος. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και το ένα break σε κάθε πλευρά έφερε το tie-break, όπου ο Nadal βγήκε νικητής απλά επειδή έπρεπε να βγει ένας νικητής, αφού και εκεί οι δύο τενίστες ήταν ισοδύναμοι.

Από εκεί και πέρα ο Rosol έκανε το παιχνίδι του, έδειξε χαρακτήρα πρωταθλητή και δεν άφησε το πρώτο σετ να δώσει "φτερά" στον σπουδαίο αντίπαλό του, όπως είχε γίνει στο προηγούμενό του παιχνίδι με τον Thomaz Bellucci. Κάνοντας από ένα break σε κάθε σετ και υπερασπίζοντας με εμφατικό τρόπο τα service games του, ο 26χρονος Τσέχος ανέτρεψε τα πάντα και προηγήθηκε με 2-1 στα σετ.

Φυσικά ο Nadal δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με μία δυνατή αντεπίθεση έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση της πρόκρισης, καθώς μετά από ένα κυριολεκτικά αλάνθαστο σετ (0 αβίαστα λάθη) επιβλήθηκε με 6-2 εκμεταλλευόμενος και τα 2 break points που δημιούργησε και έστειλε το ματς στο 5ο σετ.

Αυτό άργησε να ξεκινήσει, διότι η βροχή διέκοψε για 3η συνεχόμενη ημέρα την κανονική ροή του προγράμματος και το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από 40 περίπου λεπτά, όταν και το σκεπάστηκε από την οροφή το κεντρικό court του All England Club. Αυτή η διακοπή ευνόησε τον Rosol, που έκανε γρήγορο break στο καθοριστικό σετ και αργότερο το εκπληκτικό σερβίς του τον διατήρησε μέχρι το τέλος σε θέση οδηγού.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ισπανού σε 2ο γύρο ενός Grand Slam (που είναι και το χειρότερο αποτέλεσμά του) μετά το Wimbledon του 2005, όταν είχε ηττηθεί στα 4 σετ (6-4, 4-6, 6-3, 6-4) από τον Gilles Muller. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως από τότε ο Rafa έχει μόνο επιτυχίες στο All England Club, αφού κέρδισε 2 φορές (2008, 2010) και τις υπόλοιπες αποκλείστηκε στον τελικό (2006, 2007, 2011 - το 2009 δε συμμετείχε).

Το χειρότερο όλων για τον 26χρονο αριστερόχειρα θα είναι η μεγάλη πτώση της βαθμολογίας του, καθώς θα χάσει 1155 βαθμούς και θα πέσει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού ακόμα και αν ηττηθεί ο Roger Federer στο αυριανό του παιχνίδι θα τον ξεπεράσει.

Αντίθετα στον 7ο ουρανό βρίσκεται ο Rosol, που πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του μετά και από την πολύ καλή εμφάνισή του. Ο Τσέχος πρωταθλητής, θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον φορμαρισμένο Γερμανό Philipp Kohlscreiber, που νίκησε νωρίτερα τον Malek Jaziri με 6-1, 7-6 (2), 6-1.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger