monfils-federer10-1_408.jpgΈνας Γκάελ Μονφίς βγαλμένος από σενάριο επιστημονικής φαντασίας... ανάγκασε τον Βασιλιά Ρότζερ Φέντερερ σε μια απ'τις πιο οδυνηρές ήττες της καριέρας του με τον Γάλλο να σώζει 5 set points του μέτριου Ελβετού και να παίρνει μεγαλειώδης πρόκριση στον τελικό του Paris Masters, ξεσηκώνοντας ολόκληρη τη Γαλλία!

Μετά την ματσάρα Σόντερλινγκ-Λοντρά στον πρώτο ημιτελικό του Παρισιού, οι Μονφίς και Φέντερερ μας πρόσφεραν άλλη μια σπουδαία μάχη μόνο που αυτή τη φορά οι διοργανωτές είχαν κάθε λόγω να χαμογελούν.

Το αγαπημένο παιδί της Γαλλίας, ο υπερ-φυσικός Γκάελ Μονφίς έσωσε... τα πάντα όλα και πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του, αναγκάζοντας τον Ρότζερ Φέντερερ να υποκλιθεί στο αστείρευτο ταλέντο του.

Ο 24χρονος Γάλλος με τσαμπουκά και περίσσιο θράσος αλλά και εκμεταλλευόμενος τα πολλά και αδικαιολόγητα, σε κρίσιμα σημεία, λάθη του Φέντερερ, επικράτησε με 7-6(7), 6-7(1), 7-6(4) του Ελβετού και πήρε πανάξια πρόκριση στον τελικό του BNP Paribas Masters, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον παντοδύναμο Ρόμπιν Σόντερλινγκ θέλοντας να καταφέρει αυτό που δεν μπόρεσε πέρυσι.

Δίχως αμφιβολία ο Μονφίς έκανε το παιχνίδι της ζωής του ενώ από την άλλη ο Φέντερερ έκανε τα πάντα... για να χάσει!

Ο Ελβετός έχασε set points στο tie break του 1ου σετ, ενώ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε το προβάδισμα με 3-0 games που απέκτησε στο καθοριστικό σετ αλλά πολύ περισσότερο ούτε και τα 5 match points (!) που είχε στη διάθεσή του στο 6-5, με τον Μονφίς να κρατάει τελικά το σερβίς του και να παίρνει τη νίκη στο 3ο tie break του συγκλονιστικού αγώνα.

Ο Φέντερερ, παρότι είχε πολύ καλά ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς τα οποία συνήθως του δίνουν τη νίκη, δεν κατάφερε να περιορίσει τα αρκετά αβίαστα λάθη (42), πολλά εκ των οποίων στις τελευταίες κρίσιμες μπάλες και ειδικά με το forehand.

Ο 29χρονος μαέστρος, όπως στον τελικό του Τορόντο, στα ημιτελικά του US Open και στον τελικό της Σανγκάης, ενώ εντυπωσίαζε με τις εμφανίσεις του μέσα στην εβδομάδα, στην κρίσιμη στροφή του τουρνουά, τον πιάνουν παιδικές ασθένειες του παρελθόντος, αδυνατώντας πλέον να διατηρεί σε σταθερά υψηλό επίπεδο το τένις του.

Ο Μονφίς, απ'την άλλη, έκανε ένα απ'τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του και δίκαια πανηγύρισε μαζί με τους 13,000 συμπατριώτες του την πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό της γενετειράς του. Ο 24χρονος Παριζιάνος, Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης, έπαιξε δυνατά, σχετικά σταθερά, με πολύ καλό σερβίς, πολύ αποτελεσματικές και συχνές προωθήσεις στο φιλέ ενώ ακόμα και όταν η μπάλα ζύγισε πολλά κιλά, ήταν εκεί για να αμφισβητήσει την παντοκρατορία του Ρότζερ Φέντερερ στο tour τα τελευταία χρόνια...

Έτσι, ο Γάλλος σημείωσε την πρώτη του νίκη επί του κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών μετά από 5 σερί αρνητικά αποτελέσματα, όπως άλλωστε έκαναν επίσης φέτος οι Παγδατής, Μπέρντιχ, Σόντερλινγκ, Γκούλμπις και Μοντάνιες οι οποίοι είχαν αρνητική παράδοση απέναντι στον Ελβετό, όμως εκμεταλλεύτηκαν την κακή χρονιά που πραγματοποιεί (πάντα για τα δεδομένα του), παίρνοντας το βάπτισμα του πυρρός.

Ο τελικός του Paris Masters ανάμεσα στον Μονφίς και τον Σόντερλινγκ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 16:00GR.

Τα στατιστικά του αγώνα
monfils-federer-stats10.jpg

Σάββατο 16/11: Ημιτελικά Paris Masters
12-Monfils (France) beat 1-Federer (Switzerland) 7-6(7) 6-7(1) 7-6(4)
4-Soderling (Sweden) beat Llodra (France) 6-7(0) 7-5 7-6(6)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger