soderling-paris10-4_408.jpg

Η τρομακτική βελτίωση τα δύο τελευταία χρόνια, επιτέλους ανταμείφθηκε με έναν μεγάλο τίτλο. Ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ είναι ο νέος πρωταθλητής στο BNP Paribas Masters του Παρισιού και το νέο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την επιβλητική εμφάνιση και νίκη επί του Γκάελ Μονφίς στον Κυριακάτικο τελικό της διοργάνωσης!

3η και φαρμακερή για τον Σόντερλινγκ στο Παρίσι...

Μετά από δύο σερί χαμένους τελικούς στο Roland Garros (2009-10), ο σπουδαίος Σουηδός τενίστας μπήκε στη λίστα με τους κατόχους τίτλου της σειράς Masters Series, θριαμβεύοντας στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς, στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μετά από μια φανταστική εβδομάδα και αφού έσωσε 3 match points στα ημιτελικά απέναντι στον Μίκαελ Λοντρά, ο Σόντερλινγκ νίκησε και τον Γκάελ Μονφίς με 6-1, 7-6(1) στον τελικό της Κυριακής και έγινε ο πιο... μισητός άνθρωπος στη Γαλλία αυτή τη στιγμή!

Συνολικά, από τις πέντε νίκες που χρειάστηκε αυτή την εβδομάδα για να φτάσει στον σπουδαίο τίτλο, ο Σόντερλινγκ νίκησε τρεις Γάλλους τενίστες (Σιμόν, Λοντρά, Μονφίς), ωστόσο οι θεατές που πλημμύρισαν το Paris Bercy την Κυριακή τον αποθέωσαν, αναγνωρίζοντας την αξία του ενώ και ο ίδιος τους ευχαρίστησε χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο τουρνουά ένα από τα δύο πιο αγαπημένα του, μαζί φυσικά με το Γαλλικό Όπεν.

Ο Σόντερλινγκ στον τελικό, πρόσθεσε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του και κυριάρχησε απόλυτα του Γκάελ Μονφίς ο οποίος άργησε να μπει στη φιλοσοφία του τελικού, προφανώς αδυνατώντας να ξεπεράσει την σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του που σημείωσε το Σάββατο απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ σώζοντας μάλιστα και 5 match points του Ελβετού.

Με σχεδόν τέλειο παιχνίδι από τη βασική γραμμή (26 winners, 20 λάθη) αλλά και κοντά στο φιλέ (15/18), o Βίκινγκ της ATP δεν χρειάστηκε να σώσει κανένα break point του αντιπάλου του και πραγματοποιώντας ένα επιβλητικό tie break στο 2ο σετ, έκαμψε την αντίσταση του Μονφίς μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά αγώνα στο κατάμεστο κεντρικό court του Paris Bercy.

Αυτός ήταν ο 6ος και σπουδαιότερος τίτλος καριέρας για τον Σόντερλινγκ και ο δεύτερος τη φετινή σεζόν με αυτόν στο 500αρι του Ρότερνταμ αρχές της χρονιάς.

Πλέον, ο Σουηδός θα ξεπεράσει τον Άντι Μάρει στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης όταν θα ανκοινωθούν οι νές κατατάξεις της ATP τη Δευτέρα (15/11) ενώ με τις εμφανίσεις του στο Παρίσι έγινε αυτόματα ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο στο Barclays ATP World Tour Finals που ξεκινάει την άλλη Κυριακή στο Λονδίνο (21-28 Νοεμ.).

Ο Σόντερλινγκ όταν κέρδισε τον τελευταίο πόντο του ματς, σωριάστηκε στο έδαφος πανηγυρίζοντας έτσι έναν τίτλο που άξιζε ίσως νωρίτερα καθώς τα τελευταία δύο χρόνια είναι ένας απ'τους 5 καλύτερους τενίστες στον κόσμο με συμμετοχή σε δύο τελικούς Grand Slams και νίκες κόντρα στους "μεγάλους" της ATP.

Ο Σουηδός στην τελετή απονομής ήταν με ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο και δήλωσε: "Γκάελ, συγχαρητήρια. Έκανες σπουδαίο τουρνουά. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να χάνεις μέσα σε αυτό το γήπεδο. Πρέπει να είσαι περήφανος που κέρδισες τον Ρότζερ. Συνέχισε έτσι και την επόμενη σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που έκαναν αυτό το φανταστικό τουρνουά και ειδικά τους χορηγούς. Σας ευχαριστώ όλους. δημιουργήσατε ξεχωριστή ατμόσφαιρα όλη την εβδομάδα. Έχω δύο αγαπημένα τουρνουά. Εδώ και στο Roland Garros!"

Από την πλευρά του, ο Μονφίς τόνισε: "Ευχαριστώ τους φιλάθλους που με βοήθησαν όλη την εβδομάδα. Ηταν μια εξαιρετική εβδομάδα για μένα. Έδωσα ότι είχα. Σίγουρα είναι μια απογοήτευση που δεν μπόρεσα ούτε φέτος να κερδίσω αλλά είμαι χαρούμενος με την παρουσία μου εδώ. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, την ομάδα μου, όσους δούλεψαν για το τουρνουά. Συγνώμη που δεν μπόρεσα να σας προσφέρω αυτόν τον τίτλο. Θα το κάνω στον άλλο τελικό (Davis Cup)."


Τα στατιστικά του αγώνα
soderling-monfils-stats10.jpg

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger