Η σειρά EOS 1D της Canon αποτελεί μία ειδική κατηγορία μηχανών DSLR από τη γνωστή ιαπωνική εταιρεία, η οποία δίνει μεγάλη έμφαση στην υψηλή ταχύτητα, τη μεγάλη ευαισθησία αισθητήρα και τη μεγάλη αυτονομία. Αυτά τα στοιχεία είναι προαπαιτούμενα για τον επαγγελματία φωτογράφο και ειδικά για όσους ασχολούνται με ειδικές συνθήκες φωτογράφησης και ιδιαίτερα την κάλυψη αθλητικών γεγονότων. Το αμιγώς επαγγελματικό αυτό εργαλείο διαθέτει αισθητήρα τύπου APS-H, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από τον τυπικό APS-C, που συναντάμε στις περισσότερες DSLR χαμηλού κόστους, αλλά και μικρότερος από τους full frame αισθητήρες των (ακόμη πιο) ακριβών επαγγελματικών μοντέλων.

Παρά το σχετικά μειωμένο μέγεθος αισθητήρα, η μηχανή παραμένει εντυπωσιακή, καθώς διαθέτει ανάλυση 16Mpixels και είναι σε θέση να λαμβάνει συνεχόμενες λήψεις σε καταιγιστική ταχύτητα που αγγίζει τα 10fps! Μάλιστα, με τη χρήση μιας γρήγορης κάρτας Compact Flash ή SDHC μπορείτε να "πυροβολείτε" σε τέτοιους ρυθμούς για πάνω από 10 δευτερόλεπτα (σε RAW format περιορίζεστε σε 25-30 συνεχόμενες λήψεις). Σε συνδυασμό με το ακριβέστατο σύστημα αυτόματης εστίασης, μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι θα παίρνετε πάντοτε νεταρισμένες και φωτεινές φωτογραφίες. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της μηχανής είναι η δυνατότητα αύξησης της ευαισθησίας σε αστρονομικές τιμές της τάξης του 102.400! Πιο πρακτική είναι η επιλογή ρύθμισης σε ISO-25.600, στην οποία μπορείτε να πάρετε αρκετά καθαρές φωτογραφίες.

Το επιβλητικό και στιβαρό σώμα της μηχανής χρωστά το μεγάλο όγκο στο ενσωματωμένο επιπλέον grip και τη διπλή μπαταρία, στοιχεία που της προσδίδουν μεγάλη ευελιξία στο κράτημα και κορυφαία αυτονομία. Με αυτά τα προσαρτήματα βέβαια, και δεδομένου του βάρους ενός καλού φακού, το συνολικό βάρος μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 2 κιλά, καθιστώντας πολλές φορές αναγκαία τη χρήση στηρίγματος ή τριπόδου. Ο μεταλλικός σκελετός προσδίδει υψηλή ανθεκτικότητα, ενώ τα μαλακά πλαστικά και τα πλήρως στεγανοποιημένα και ασφαλισμένα με διακόπτες διαμερίσματα για τις υποδοχές επιτρέπουν στη μηχανή να συνοδεύσει τον επαγγελματία σε οποιαδήποτε αποστολή και υπό οιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Αν η μηχανή αυτή καθαυτή είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή, εύσημα πρέπει να αποδοθούν και στον εξαιρετικό φακό που συνόδευε το δείγμα της δοκιμής μας: ο Canon EF 24-70 USM, ο οποίος διαθέτει σταθερό άνοιγμα f2,8 σε όλο το εύρος του, αποτελεί υπόδειγμα καθαρότητας και γεωμετρικής ορθότητας. Αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την υψηλή ανάλυση του αισθητήρα, είναι αρκετά ευέλικτος, ώστε ο φωτογράφος να μην χρειάζεται να αλλάζει συχνά φακούς, όντας το ίδιο χρήσιμος για πορτρέτα όσο και για γενικότερης φύσης θέματα.

Ποιότητα κατασκευής, ταχύτητα εστίασης, ποιότητα φωτογραφίας, υψηλή ευαισθησία, εργονομία, αυτονομία
Υψηλό κόστος (δικαιολογημένο για τον επαγγελματία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger