federer-london11-10_408.jpg
Ο Ρότζερ Φέντερερ συνεχίζει να γράφει τη χρυσή του ιστορία στα courts. Ο Βασιλιάς, μετά από νέα εντυπωσιακή εμφάνιση στο Λονδίνο, επικράτησε 2-1 σετ του εξαιρετικού Τσονγκά στον μεγάλο τελικό του World Tour Finals και έφτασε τους 70 τίτλους καριέρας (!!!), ξεπερνώντας παράλληλα τους Σάμπρας, Λεντλ στις κατακτήσεις Μasters Cup!

Τι κι αν πάτησε τα 30, τι κι αν έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, τι κι αν έχει σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί απ'το τένις μετά τη γέννηση των διδύμων, ο Ρότζερ Φέντερερ είναι σαν το καλό κρασί... όσο παλιώνει τόσο καλύτερο γίνεται!

Ο αδιαμφισβήτητα κορυφαίος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος, δεν έχει χορτάσει από μεγάλους τίτλους και το έδειξε περίτρανα αυτή την εβδομάδα με τις βασιλικές του εμφανίσεις στο Λονδίνο, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που βρέθηκε στο διάβα του.

Ο χαρισματικός τενίστας, κατέκτησε αήττητος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ATP World Tour Finals, νικώντας πολύ δύσκολα με 6-3, 6-7(6), 6-3  τον πολύ δυνατό και μαχητικό Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά σε έναν πραγματικά μεγάλο τελικό και έφτασε τις έξι κατακτήσεις στο λεγόμενο "5ο Grand Slam" της σεζόν, όντας ο μοναδικός στην ιστορία που τα έχει καταφέρει, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους ζωντανούς "θρύλους", Πιτ Σάμπρας και Ιβάν Λεντλ με πέντε τίτλους.

Μετά από αυτή την εκπληκτική εβδομάδα στο Λονδίνο και γενικά το τένις που έχει παίξει τον τελευταίο μήνα, ο Ρότζερ Φέντερερ απέδειξε ότι μπορεί, όχι μόνο να ανταγωνιστεί στα ίσια τους νεότερους και δυνατότερους ανταγωνιστές του (Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Μάρει) αλλά να ανεβάσει περισσότερο τον τενιστικό πήχη, βάζοντας πλώρη για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Ο μεγάλος στόχος του Ελβετού, μέχρι το κλείσιμο της καριέρας του, δεν είναι άλλος από την επιστροφή στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης θέλοντας μόλις δύο εβδομάδες παραμονής στην κορυφή για να ξεπεράσει το δεύτερο σημαντικότερο ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος, αυτό της μεγαλύτερης παραμονής στο θρόνο της ATP που διατηρεί ο Σάμπρας με 286 εβδομάδες παρουσίας στο Νο1.

Το σπουδαιότερο ρεκόρ, είναι δικό του: 16 Grand Slam τίτλους!

Παράλληλα, ο Φέντερερ έγινε ο γηραιότερος τενίστας που κατακτά το ATP World Tour Finals σε ηλικία 30 ετών, ξεπερνώντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Ίλιε Ναστάζε ο οποίος ήταν 29 ετών όταν πανηγύρισε τον τίτλο το 1973.

Ο τελικός ήταν αντάξιος της ποιότητας και της φανταστικής φόρμας των δύο φιναλίστ, με τον Τσονγκά να αρνείται να παραδοθεί στο τενιστικό μεγαλείο του αντιπάλου του.

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, παρότι είχε καλύτερα νούμερα στο 1ο σετ, έμεινε πίσω στο σκορ όμως μετά από ένα εκπληκτικό 2ο σετ όπου έσωσε και match point του Φέντερερ, κατάφερε να ισοφαρίσει στο tie break και να στείλει τον τελικό στο καθοριστικό σετ.

Εκεί, μίλησε η μαεστρία του Ελβετού ο οποίος με ένα break στο 8ο game (5-3), έφτασε στη σπουδαία νίκη μετά από 2 ώρες και 18 συναρπαστικά λεπτά, γνωρίζοντας επική αποθέωση απ'τους 17,500 θεατές που είχαν δημιουργήσει μαγική ατμόσφαιρα στην Ο2 Arena.

Aυτός ήταν ο 100ος τελικός στην λαμπρή καριέρα του Φέντερερ και ο 70ος τίτλος του Ελβετού (70-30), έχοντας πλέον έξι τρόπαια Masters Cup να κοσμούν την απίθανη τροπαιοθήκη του (2003-04, 2006-07, 2010-11).

Επίσης, ήταν ο 3ος συνεχόμενος indoor τίτλος για τον Βασιλιά, μετά από αυτούς σε Βασιλεία και Παρίσι, τρέχοντας ένα αήττητο σερί 17 αγώνων από το US Open και μετά.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Φέντερερ θα φύγει απ'το Λονδίνο με 1500 βαθμούς ATP (θα ανέβει στο Νο3 αύριο) και μια επιταγή ύψους 1,6εκ. δολαρίων που αντιστοιχεί στον αήττητο πρωταθλητή!

Ο Τσονγκά ο οποίος προσπάθησε να γίνει ο πρώτος Γάλλος τενίστας που κατακτάει τον γκλάμουρ τίτλο, κέρδισε 800 βαθμούς ATP και θα τερματίσει στο career high No6 για το 2011 ενώ έγινε πλουσιότερος κατά 740,000 δολάρια.

Τον τελικό παρακολούθησε πλήθος διασήμων, με πρώτο τον δήμαρχο Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον ο οποίος σε μια φάση έγινε στόχος των υπολοίπων θεατών λόγω του ότι καθυστέρησε να κάτσει στη θέση του ενώ τα βλέμματα συγκέντρωσε ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο μαζί με τον πρώην συμπαίκτη του στη United, Νάνι.

Ανάλυση set by set

1o ΣΕΤ
Οι δύο μονομάχοι ξεκίνησαν από την αρχή πολύ δυνατά και από τα πρώτα κιόλας games, μας προετοίμασαν για το σπουδαίο θέαμα που θα ακολουθούσε. Τα σερβίς είχαν τον πρώτο λόγο και φαινόταν ότι το εναρκτήριο σετ θα κρινόταν σε μια λεπτομέρεια.

Και επειδή τις λεπτομέρειες τις κάνουν, συνήθως, οι μεγάλοι παίκτες ο Ρότζερ Φέντερερ στην πρώτη του ευκαιρία για break, πήρε αυτό που ήθελε στο 8ο game και χωρίς να είναι ανώτερος απ'τον αντίπαλό του, κατέκτησε το 1ο σετ με 6-3 σε 35 λεπτά.

Σε αυτό το διάστημα, ο Τσονγκά ήταν καλύτερος καλύτερος σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες απ'τον Φέντερερ. Καλύτερα ποσοστά στους κερδισμένους πόντους από το σερβίς, περισσότερους winners, λιγότερα αβίαστα λάθη, όμως ο Ελβετός ήταν αυτός που πήρε προβάδισμα χάρη στο break που πέτυχε.

1stset.jpg

2ο ΣΕΤ
Η απώλεια του 1ου σετ, επηρέασε αρνητικά τον Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά ο οποίος έβρισκε με δυσκολία 1ο σερβίς ενώ στην προσπαθειά του να κάνει το κάτι παραπάνω, άρχισε να "πουλάει" πολλές μπάλες. Ο Φέντερερ δημιούργησε κάποια break points στο ξεκίνημα του 2ου σετ και τελικά το break ήρθε στο 5ο game (3-2) για τον Ελβετό ο οποίος έδειχνε να πατάει καλύτερα στο court, έχοντας και το προβάδισμα υπέρ του.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Φέντερερ θα έφτανε στη νίκη χάρη στο πολύ δυνατό σερβίς του, ο Τσονγκά είχε διαφορετική άποψη και απέτρεψε τον αντίπαλό του απ'το να σερβίρει για το ματς στο 5-4, πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό break χάρη σε ορισμένες φανταστικές ενέργεις (5-5).

Ακολούθησαν στιγμές τενιστικής πανδαισίας από τους δύο σπουδαίους αθλητές, μέχρι που οδηγήθηκαμε στο tie break... Εκεί, έσπασαν καρδιές στην Ο2 Arena, με τον Φέντερερ να χάνει το προβάδισμα με 5-2 και στη συνέχεια το match point στο 6-5 και τον Τσονγκά να ολοκληρώνει την επική του ανατροπή με μια φοβερή επιστροφή στο σερβίς του Ελβετού αλά Νόβακ Τζόκοβιτς στη Νέα Υόρκη.

Ο Γάλλος μόλις είχε ισοφαρίσει, σώζοντας και match point και η Ο2 Arena είχε πάρει, στην κυριολεξία, φωτιά!

2ndse.jpg

3ο ΣΕΤ
Ο Φέντερερ έδειξε λίγο κουρασμένος στο ξεκίνημα του καθοριστικού σετ, όμως ήταν βέβαιο ότι θα πάλευε με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει για τον 6ο ρεκόρ τίτλο... Το καθοριστικό game που έκρινε, εν τέλει, τον τελικό, ήταν και πάλι το τυχερό 8ο για τον Βασιλιά ο οποίος, αυτή τη φορά, σέρβιρε επιτυχημένα για τον τίτλο στο 5-3, γράφοντας μια ακόμη ολόχρυση σελίδα στην ιστορία του παγκοσμίου τένις.

Η χαρά του Φέντερερ, μετά και τις αγχωτικές στιγμές που έζησε στο ματς, ήταν ανείπωτη με τον Ελβετό να ζητωκραυγάζει εν μέσω αποθέωσης στην Ο2 Arena.

Ο 100ος τελικός στην καριέρα του Φέντερερ δεν θα μπορούσε να είχε διαφορετική κατάληξη...

federer-tsonga-stats11-3.jpg

Δηλώσεις

"Θέλω να συγχαρώ τον Ρότζερ. Είναι η 3η σερί ήττα απ'τον Ρότζερ και είναι βαρύ για μένα. Αλλά είναι ο καλύτερος! Σας ευχαριστώ όλους. Θα σας δω του χρόνου" δήλωσε ο Τσονγκά ο οποίος θα τερματίσει τη χρονιά στην πρώτη θέση της λίστας με τους περισσότερους άσους έχοντας 825 έναντι 811 του 2ου Ίσνερ.

Από την πλευρά του, ο θριαμβευτής Φέντερερ, δήλωσε: "Ο Τζο είχε μια φανταστική χρονιά. Σου εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια. Ίσως έχεις μια ευκαιρία στους Ολυμπιακούς που θα γίνουν στο Λονδίνο. Δεν θα μπορούσα να ήμουν πιο χαρούμενος και εξαντλημένος. Είναι ένα φανταστικό τέλος στη σεζόν. Θα τα πούμε του χρόνου"

Κυριακή 27/11: Τελικός ATP World Tour Finals
4-Federer (Switzerland) beat 6-Tsonga (France) 6-3 6-7(6) 6-3

ATP WORLD TOUR FINALS DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger