federer-training11_408.jpg
Μετά την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου τίτλου στο τέλος της σεζόν και 6ου ATP World Tour Finals της καριέρας του, ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος δεν πανηγύρισε κάποιον Grand Slam τίτλο το 2011, παραδέχθηκε ότι είχε κάποια "mentally" θέματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, που του στοίχισαν κάποιες οδυνηρές ήττες.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος των έξι εβδομάδων, μετά το US Open, ο Ελβετός δούλεψε πάνω σε αυτό το κομμάτι με την πολύτιμη βοήθεια του προπονητή του Πολ Άνακον και η προσπάθεια αυτή φάνηκε στο εξαιρετικό φίνις που πραγματοποίησε ο Βασιλιάς, σημειώνοντας 15 συνεχόμενες νίκες στο tour.

Ο Φέντερερ ηττήθηκε απ'τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Australian Open, απ'τον Ναδάλ στον τελικό του Roland Garros, απ'τον Τσονγκά στους "8" του Wimbledon (με ανατροπή από 0-2 σετς) και απ'τον Νόλε ξανά στους "4" του US Open κι αν για τους δύο πρώτους αγώνες οι αντίπαλοί του ήταν εμφανώς καλύτεροι και άξιζαν περισσότερο τη νίκη, σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη ο Ελβετός είχε πολύ θετικές προϋποθέσεις, ωστόσο το μυαλό του του έπαιξε περίεργα παιχνίδια, γνωρίζοντας την ήττα.

"Ναι, νομίζω ότι είναι mental πρόβλημα αυτό. Όχι όμως αποκλειστικά mentally γιατί μερικές φορές ο αντίπαλός σου παίζει καλύτερα από εσένα. Ο Τζο έπαιξε καλύτερα στο Wimbledon. Ίσως όχι πολύ καλύτερα αλλά όσο χρειαζόταν για να με κερδίσει. Το ίδιο και ο Ράφα στο Γαλλικό Όπεν και ο Τζόκοβιτς στο US Open. Είναι καλό να το παραδέχεσαι και να το σέβεσαι αυτό. Όμως, όταν συμβαίνει συχνά αυτό θα πρέπει να αναρωτιέσαι τι πάει στραβά.

Τώρα νομίζω ότι είμαι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που έκανα ένα μεγάλο διάλειμμα μετά το US Open, να κάτσω να σκεφτώ, να το αντιμετωπίσω και να επιστρέψω με σωστή ψυχολογία. Υπάρχουν πολλές στιγμές μέσα στη χρονιά, μέσα στο ματς που προσπαθείς να μείνεις με θετικές σκέψεις, όμως δεν μπορείς να είσαι συνέχεια θετικός εκεί έξω. Είναι πολύ δύσκολο. Κάτι τέτοιο έπαθα και εγώ σε σημαντικά παιχνίδια φέτος, όταν πρόκειται για πολύ σημαντικούς πόντους. Ήθελα να ανανεώσω τη ψυχολογία μου κατά τη διάρκεια των έξι εβδομάδων και τα κατάφερα" τόνισε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ ο οποίος μετά την ήττα στα ημιτελικά  της Νέας Υόρκης απ'τον Τζόκοβιτς, μετράει 17 σερί νίκες (2 στο Davis Cup).

Ο Ελβετός παραδέχθηκε ότι αυτή ήττα απ'τον Σέρβο στο Flushing Meadows, όταν απώλεσε δύο match points για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τον πείραξε πραγματικά...

"Σίγουρα με πόνεσε. Είναι από τις ήττες που σε κάνει να αναρωτιέσαι για το τι κάνεις λάθος και χάνεις ένα τέτοιο ματς. Ο Νόβακ, όμως, βρισκεται σε εξαιρετική κατάσταση όλη τη σεζόν. Για μένα, να καταφέρω να επανέλθω μετά από τέτοια ήττα, είναι πολύ σημαντικό και δείχνει το πόσο δυνατός χαρακτήρας είμαι" πρόσθεσε ο Ελβετός.

Πλέον, ο Φέντερερ θα απολάυσει δύο εβδομάδες διακοπών μαζί με την οικογενειά του και θα ξεκινήσει προετοιμασία προκειμένου να είναι το ίδιο δυνατός και στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς η οποία θα τον βρει στο Abu Dhabi μαζί με τους Ναδάλ και Τζόκοβιτς για το παραδοσιακό exhibition event 28-31 Δεκεμβρίου ενώ στη συνέχεια θα αγωνιστεί στο Qatar Open στην Ντόχα, μαζί με τον Ισπανό αντίζηλό του, πριν ταξιδέψει στη Μελβούρνη για το Australian Open.

Το Grand Slam της Αυστραλίας είναι και το τελευταίο Major που πανηγύρισε ο Φέντερερ το 2010.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger