federer-cincinnati11_408.jpg
Μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Τσονγκά σε Wimbledon και Μόντρεαλ, ο Ρότζερ Φέντερερ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και με 2-0 σετ επί του Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, πήρε εκδίκηση για την ήττα απ'τον Αργεντινό στον τελικό του US Open 2009 αλλά και το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Cincinnati Masters όπου θα αντιμετωπίσει τον Μπλέικ.

Mε σπουδαίο σερβίς και χωρίς ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα, αγωνιστικά και ψυχολογικά στο παιχνίδι του, ο Ρότζερ Φέντερερ κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα του στο τουρνουά του Οχάϊο και να ξεκινήσει ιδανικά την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου αλλά και των 1000 βαθμών που τόσο πολύ χρειάζεται.

Ο 30χρονος Ελβετός, Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, επικράτησε με 6-3, 7-5 του Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο για το 2ο γύρο του Western & Southern Open στο Σινσινάτι, βγαίνοντας νικητής από μια πολύαναμενόμενη μονομαχία που ενδεχομένως να του δώσει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση που χρειάζεται για την όχι και τόσο δύσκολη συνέχεια στο τουρνουά, τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά.

Η αλήθεια είναι ότι όταν ο Φέντερερ έχει τέτοιο σερβίς, τότε πολύ δύσκολα νικιέται και από λίγους...

Με εξαιρετικά ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς και ένα αρκετά σταθερό πρόσωπο από την baseline, ο Φέντερερ ξεπέρασε πιο εύκολα απ'ότι αναμενόταν το εμπόδιο του Ντελ Πότρο με τον Αργεντινό να εμφανίζεται κατώτερος του αναμενομένου αλλά όχι και καλύτερος από τις πρόσφατες εμφανίσεις του στα τουρνουά της ATP, επιβεβαιώνοντας την περίοδο ντεφορμαρίσματος που διανύει.

Ο Φέντερερ χρειάστηκε από ένα break σε κάθε σετ για να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη μετά από 1 ώρα και 32 λεπτά με τον Ντελ Πότρο να δημιουργεί μόλις μια ευκαιρία για break στο ματς, χάρη στα πολύ δυνατά service games του αντιπάλου του αλλά και στις όχι και τόσο καλές δικές του επιστροφές.

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής στο Cincinnati Masters (2005, 2007, 2009-10), έπαιξε επιθετικό τένις τελειώνοντας το ματς με 35 winners, 15 περισσότεροι απ'τον Ντελ Πότρο ενώ δεν έλειψαν τα γνωστά και αρκετά λάθη του (23), κυρίως με το ασταθές backhand το οποίο θα πρέπει να βελτιώσει όσο πλησιάζουμε στην πολύ πιθανή μονομαχία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του θεσμού.

Πρώτα, όμως, ο Βασιλιάς των courts θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Τζέιμς Μπλέικ στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, στο rematch του τελικού το 2007. Ο 31χρονος Αμερικανός, Νο83 στον κόσμο, μετά τον Παγδατή νίκησε και τον Φάμπιο Φονίνι (6-4, 6-2) συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων.

"Ενιωσα καλά σήμερα, όμως ο Ρότζερ έπαιξε σαν Νο1. Ήταν πολύ σίγουρος στο σερβίς του και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν κορυφαίο παίκτη όπως αυτόν. Επίσης ένιωσα όταν όπως παίξαμε στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν (2009). Έπαιξε απίστευτα και με νίκησε στο 5ο σετ. Νομίζω έπαιξε όπως σε εκείνο το ματς" τόνισε ο Ντελ Πότρο ο οποίος πλέον θα κάνει την επανεμφανισή του στο tour, στο Αμερικανικό Όπεν, δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Νέα Υόρκη.

Τα στατιστικά του αγώνα
federer-tsonga-stats11.jpg

Όλα τα αποτελέσματα της Τρίτης (16/08)

CINCINNATI MASTERS DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger