nadal-fish11_408.jpg
Κατώτερος των προσδοκιών αλλά όχι του αναμενομένου, ο Ράφαελ Ναδάλ γνώρισε την πρώτη του ήττα απ'τον εξαιρετικό Μάρντι Φις και αποχαιρέτησε πρόωρα και το δεύτερο Masters προετοιμασίας για το US Open, πηγαίνοντας πλέον στη Νέα Υόρκη για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, έχοντας δύο ήττες να του βαραίνουν την πλάτη...

Κουρασμένος και βαρύς παρουσιάστηκε ο Ράφαελ Ναδάλ κόντρα στον Μάρντι Φις για τα προημιτελικά του Western & Southern Open με αποτέλεσμα να μην σταθεί ικανός να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη και την είσοδο στην τελική τετράδα της σπουδαίας διοργάνωσης.

Εκμεταλλευόμενος το γεγονός και παίζοντας το γνωστό αποτελεσματικό τένις που τον έχει καθιερώσει στην πρώτη 10αδα της ATP, ο Φις πέτυχε την πρώτη του νίκη επί του κορυφαίου Ισπανού μετά από έξι ανεπιτυχή αποτελέσματα, επικρατώντας με 6-3, 6-4 του Ράφα, κλείνοντας ραντεβού με τον Άντι Μάρει ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε επικρατήσει με 6-3, 6-3 του επίσης κουρασμένου Ζιλ Σιμόν.

Ο Ναδάλ έδειξε εντελώς ανέτοιμος να διαχειριστεί την κούραση, απόρροια των δύο αγώνων που έδωσε χθες στο τουρνουά και για το μονό και για το διπλό (συνολικά 4 ώρες και 50 λεπτά!) και γνώρισε φυσιολογικά την ήττα απ'τον ανώτερο, πιο φρέσκο και πολύ πιο αποτελεσματικό Μάρντι Φις.

Έτσι, το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης θα πάει στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν σε 10 ημέρες στη Νέα Υόρκη, με τις ήττες από Ντόντιγκ (2ο γύρο Montreal Masters) και Φις να δημιουργούν αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Flushing Meadows, πολύ περισσότερο όταν θα χρειαστεί, εκτός απροόπτου, να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στα της αναμέτρησης, ο Ναδάλ από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε να αντιμετωπίζει θέμα με τη φυσική του κατάσταση, παίζοντας παθητικά και αναποτελεσματικά. Σε ολόκληρο το 1ο σετ ο 25χρονος Ισπανός έβγαλε μόλις έναν winner (!) και το 6-3 ήρθε φυσιολογικά για τον Φις ο οποίος έπαιξε ολοκληρωτικό τένις.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο 2ο σετ, με τον Φις να συνεχίζει να παίζει επιθετικά και εξίσου αποτελεσματικό αμυντικό τένις, κατεβαίνοντας με ιδιαίτερη επιτυχία στο φιλέ και δημιούργωντας μόνιμα κινδύνους στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Ο 28χρονος Αμερικανός, Νο7 στον κόσμο, με το break που πέτυχε στο 5ο game (3-2) έφτασε στην τελική επικράτηση μετά από 1 ώρα και 39 λεπτά αγώνα στο κεντρικό court και γνώρισε την αποθέωση απ'τους συμπατριώτες του που βλέπουν στο προσωπό του τη μοναδική τους ελπίδα για την κατάκτηση του US Open.

Ο Φις προέρχεται από τον τίτλο στην Ατλάντα και από δύο σερί τελικούς σε Λος Άντζελες και Montreal Masters και πλέον καλείται να συνεχίσει την εξαιρετική του φόρμα και στον ημιτελικό απέναντι στον Άντι Μάρει προκειμένου να παραμείνει στο παιχνίδι κατάκτησης του πρώτου Masters τίτλου της καριέρας του (έχει τέσσερις ήττες σε τελικούς).


federer-berdych11_408.jpg
Μετά τον Ράφαελ Ναδάλ και ο υπερασπιστής του τίτλου στο Σινσινάτι, Ρότζερ Φέντερερ αποχαιρέτησε πιο πρόωρα απ'το αναμενόμενο το τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας για το US Open. Ο Τόμας Μπέρντιχ τιμώρησε την πολύ κακή εμφάνιση του Ελβετού και πήρε πανάξια πρόκριση στα ημιτελικά του Cincinnati Masters.

Την κρίση αγωνιστικού ντεφορμαρίσματος συνεχίζει να επιβεβαιώνει ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος φεύγει με άδεια χέρια απ'το Σινσινάτι, παραμένοντας χωρίς τίτλο τους τελευταίους 7 μήνες.

Ο 30χρονος Ελβετός, δύο συνεχόμενες χρονιές υπερασπιστής του τίτλου στο Σινσινάτι και τέσσερις φορές συνολικά (2003, 2007, 2009-10), πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση και το πλήρωσε με ήττα 6-2, 7-6(3) απ'τον πολύ ανώτερό του, Τόμας Μπέρντιχ προβληματίζοντας για μια ακόμη φορά φέτος με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο τουρνουά...

Χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό και με μοναδικό στόχο να επιτίθεται σε κάθε μπάλα του αντιπάλου του, ο Φέντερερ υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη ενώ και το σερβίς του σήμερα δεν τον βοήθησε καθόλου αν και σε αυτό συνέβαλε και η εκπληκτική ημέρα στην οποία βρέθηκαν οι επιστροφές του Μπέρντιχ.

Ο 25χρονος Τσέχος έσφιζε από υγεία και παίζοντας δυνατό και επιθετικό τένις, περιορίζοντας παράλληλα κατά πολύ τα αβίαστα λάθη του, σημείωσε την 4η νίκη του κόντρα στον Φέντερερ μετρώντας πλέον τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του με τον Ελβετό!

Το Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης δεν απειλήθηκε καθόλου απ'τον Φέντερερ και δεν χρειάστηκε να σώσει κανένα break point του Ελβετού σε μια άκρως επιβλητική εμφάνιση από τη γραμμή του σερβίς.

Αντίθετα, ο Φέντερερ δέχθηκε δύο breaks στο 1ο και έσωσε τρια στο 2ο σετ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να στείλει το ματς στο καθοριστικό σετ, αφού στο tie break υπέπεσε σε ορισμένα παιδαριώδη λάθη τα οποία του στοίχισαν.... θανάσιμα!

Έτσι, ο Ελβετός θα δει τη βαθμολογική του συγκομιδή να μειώνεται κι άλλο αφού φεύγει απ'το Οχάϊο με -820 βαθμούς.

Ο Μπέρντιχ στα ημιτελικά θα περιμένει το νικητή της τελευταίας προημιτελικής αναμέτρησης Τζόκοβιτς-Μονφίς.




Τα στατιστικά του αγώνα
federer-berdych-stats11.jpg


Παρασκευή 19/08: Προημιτελικά Cincinnati Masters
8-Berdych (Czech Republic) beat 3-Federer (Switzerland) 6-2 7-6(3)  
7-Fish (U.S.) beat 2-Nadal (Spain) 6-3 6-4    
4-Murray (Britain) beat 10-Simon (France) 6-3 6-3

CINCINNATI MASTERS DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger