O σπουδαίος Στάνισλας Βαβρίνκα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το κορυφαίο Grand Slam της καριέρας του και με νίκη 3-1 σετ επί του λαβωμένου και πάλι άτυχου στην Αυστραλία, Ράφαελ Ναδάλ, κατέκτησε το Australian Open 2014 συνεχίζοντας την εκπληκτική του κούρσα που θα επισφραγιστεί με την άνοδο στο top3 της κατάταξης!

Ο Ράφαελ Ναδάλ θα πρέπει να περιμένει για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας με τις 14 κατακτήσεις Grand Slam.

Ο λόγος, διπλός...

Τόσο η δική του ατυχία, όσο και ο εξαιρετικός Στάνισλας Βαβρίνκα, του στέρησαν τον 14ο Major τίτλο της καριέρας του, με τον σπουδαίο Ελβετό να καταρρίπτει όλα τα προγνωστικά και να φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου, στο πρώτο Grand Slam της σεζόν!

Ο 28χρονος απ'τη Λωζάνη, επικράτησε με 6-3, 6-2, 3-6, 6-3 του Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει με αξιώσεις το δεύτερο τίτλο του στη Μελβούρνη.

Έτσι, μαζί με τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο (US Open 2009), ο Βαβρίνκα έγινε ο δεύτερος τενίστας εκτός των Big Four (Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Μάρει) που κατακτά Grand Slam τίτλο, απ'το Australian Open 2005 (Σάφιν)!

Ο Βαβρίνκα, μετά τις δύο φανταστικές εβδομάδες στη Μελβούρνη, θα γίνει για πρώτη φορά το Νο1 των Ελβετών στην κατάταξη, ανεβαίνοντας στην 3η θέση της ATP ενώ έγινε ο 36ος τενίστας στην Open Era που κερδίζει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, στον πρώτο του Major τελικό.

Μετά τον εκθρονισμό του τρεις φορές συνεχόμενου πρωταθλητή στο νησί, Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά, ο Βαβρίνκα κέρδισε και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό, σε ένα δραματικό παιχνίδι λόγω του προβλήματος τραυματισμού του Ισπανού στην πλάτη.

Μετά από ένα εξαιρετικό 1ο σετ για τον Βαβρίνκα, όπου κυριάρχησε στη Rod Laver Arena, ο Ναδάλ πήρε ιατρικό τάιμ άουτ στο ξεκίνημα του 2ου σετ και επέστρεψε στο court, χωρίς όμως να μπορεί να σερβίρει και να κινηθεί καλά.

Μετά το 2-0 σετ του Βαβρίνκα, ο Ναδάλ κατάφερε να σταθεί πιο ανταγωνιστικά στο court και κατέκτησε το τρίτο σετ της αναμέτρησης, όμως ο Βαβρίνκα ανέκτησε τη ψυχραιμία και την αυτοσυγκέντρωσή του για να φτάσει στη μεγάλη νίκη μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά αγώνα.

"Καταρχήν, Ράφα λυπάμαι. Ελπίζω να είναι καλά η πλάτη σου. Είσαι σπουδαίος πρωταθλητής και καλός φίλος. Ήταν απίστευτη η επιστροφή σου πέρυσι. Είναι ευχαρίστησή μου που παίζω μαζί σου" είπε ο πανευτυχής Βαβρίνκα στην τελετή απονομής, χαρακτηρίζοντας το Australian Open ως το αγαπημένο του Grand Slam.

Από την πλευρά του, ο συγκινημένος και απογοητευμένος Ναδάλ, είπε: "Πρέπει να πω συγχαρητήρια στον Σταν, είμαι πολύ χαρούμενος για σένα. Έχουμε πολύ καλή σχέση. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος μου σήμερα, όμως το άξιζες απόλυτα. Πέρυσι δεν ήμουν εδώ. Φέτος επέστρεψα. Προσπάθησα σκληρά. Ευχαριστώ την ομάδα μου για τη στήριξη. Λυπάμαι που τελείωσα έτσι, προσπάθησα πολύ σκληρά".

Ο Βαβρίνκα έγινε ο πρώτος τενίστας που κερδίζει το Νο1 και το Νο2 του ταμπλό σε Grand Slam, μετά τον Σέργκι Μπρουγκέρα το 1993 στο Roland Garros ενώ ήταν και η πρώτη φορά στην καριέρα του που κέρδισε σε τρεις συνεχόμενους αγώνες, τενίστες του top10 (Τζόκοβιτς, Μπέρντιχ, Ναδάλ).

Η μεγάλη επιτυχία του Βαβρίνκα, ήρθε απλά ως επιστέγασμα της εξαιρετικής προσπάθειας που καταβάλει ο Ελβετός τους τελευταίους 12 μήνες, έχοντας ξεκινήσει και μια σούπερ επιτυχημένη συνεργασία με τον Μάγκνους Νόρμαν (πρώην προπονητή του Σόντερλινγκ).

Πέρυσι, είχε ηττηθεί 12-10 games στο 5ο σετ απ'τον Τζόκοβιτς στους "16" του Australian Open ενώ στο US open πραγματοποίησε την παρθενική του συμμετοχή σε ημιτελική φάση Grand Slam διοργάνωσης, χάνοντας πάλι απ'τον Νόλε στα 5 σετς.

Επίσης, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά.

Ο Βαβρίνκα, είναι αήττητος στο ξεκίνημα του 2014, προερχόμενος απ'την κατάκτηση του Chennai Open και τώρα έφτασε τους έξι τίτλους καριέρας με την κατάκτηση του Australian Open!

To Championships Point του Βαβρίνκα


Ο συγκινητικός λόγος του Ναδάλ

Κυριακή 23/01: Τελικός Australian Open
8-Wawrinka (Switzerland) beat 1-Nadal (Spain) 6-3 6-2 3-6 6-3

AUSTRALIAN OPEN MEN'S DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger