Ακόμα μια απίθανη "παράσταση" για την Dominika Cibulkova στη Rod Laver Arena, ακόμα μια σπουδαία νίκη για την 24χρονη, η οποία έγινε η πρώτη Σλοβάκα στην ιστορία που προκρίνεται σε Grand Slam τελικό. Η Cibulkova χρειάστηκε μόλις 70 λεπτά για να βγάλει "νοκ άουτ" την Agnieszka Radwanska, με το εντυπωσιακό 6-1, 6-2.

Στον 2ο μόλις ημιτελικό της καριέρας της σε Grand Slam, η Dominika Cibulkova δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Η 24χρονη Σλοβάκα ήταν απλά καταπληκτική και πολύ συγκεντρωμένη, υποχρεώνοντας τη Radwanska σε... ταπεινωτική ήττα. Η Πολωνή που είχε αφήσει εκτός την περσινή πρωταθλήτρια, Victoria Azarenka, στα προημιτελικά, δεν ήταν στην καλύτερή της μέρα και δεν μπόρεσε να κερδίσει περισσότερα από 3 games απέναντι σε μία ακαταμάχητη αντίπαλο.

Την προηγούμενη φορά που η Cibulkova είχε παίξει σε Major ημιτελικό, το 2009 στο Roland Garros, είχε ηττηθεί από τη Νο1 στο ταμπλό Dinara Safina με 6-3, 6-3. Από τότε δεν είχε φτάσει ποτέ ξανά τόσο μακριά σε αυτό το επίπεδο και σήμερα κατάφερε να γράψει ιστορία, αφού έγινε η πρώτη Σλοβάκα που παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό ενός Grand Slam.

Στον ημιτελικό με τη Radwanska ήταν απλά αδύνατο να νικηθεί, αφού δεν άργησε να "ζεσταθεί" και το επιθετικό της παιχνίδι ήταν πολύ αποδοτικό. Αντίθετα η Radwanska δεν έβρισκε λύσεις, δεν ήταν και στην καλύτερή της μέρα, με το αμυντικό της παιχνίδι φυσικά να μην έχει τύχη αυτή τη φορά. Η "Αga" αν και πολύ πιο αμυντική έκανε περισσότερα λάθη από τη Σλοβάκα, 24 έναντι 20.

Με τη σπουδαία αυτή πρόκριση, η Cibulkova θα διεκδικήσει τον πρώτο της Grand Slam τίτλο απέναντι στη Li Na, μια τενίστρια που δεν έχει κερδίσει ποτέ. Η Κινέζα έχει 4 νίκες σε 4 αναμετρήσεις, με την τελευταία της να είναι αρκετά πρόσφατα, στο Rogers Cup τον περασμένο Αύγουστο. Το άλλο αρνητικό για τη Σλοβάκα είναι ότι έχει κερδίσει μόλις ένα σετ απέναντι στη Li, που φέτος θα αγωνιστεί για 3η φορά στα τελευταία 4 χρόνια στον τελικό της Μελβούρνης, σίγουρα ένα παραπάνω κίνητρο στη διεκδίκηση του επίσης παρθενικού της τίτλου στο τουρνουά.

Aκόμα και στη χειρότερη περίπτωση, δηλαδή της ήττας στον τελικό, η Cibulkova έχει εξασφαλίσει ήδη την άνοδό της μέχρι το Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν η Σλοβάκα κερδίσει μπορεί να φτάσει μέχρι το Νο10, κάνοντας την πρώτη είσοδό της στο Top10 στην καριέρα της. Το career high της είναι το Νο12.

Στην αντίπερα όχθη, η Radwanska θα έχει επίσης θετική συγκομιδή, αφού αυτός ήταν ο πρώτος της ημιτελικός στη Μελβούρνη, βελτιώνοντας την περσινή της επίδοση μέχρι τα προημιτελικά. H 24χρονη Πολωνή θα κερδίσει μία θέση επιστρέφοντας στο Top4 του κόσμου και ρίχνοντας από εκεί τη Maria Sharapova.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger