«Θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι κάποια στιγμή τα γκράφιτι θα εξαπλώνονταν σε ολόκληρο τον κόσμο» έγραφε ο Νόρμαν Μέιλερ το 1974 στο βιβλίο του «Η θρησκεία των Γκράφιτι» παρακολουθώντας την εξέλιξη των τάγκερ στις φτωχές συνοικίες των βορειοαμερικανικών πόλεων.

Ηδη από την εποχή που ο Taki 183 κέντριζε την περιέργεια των «New York Times» διάφορες γκαλερί ανέθεταν σε τάγκερ να εκτελέσουν τοιχογραφίες. Αργότερα ο Ρεμπό του σπρέι, Ζαν Μισέλ Μπασκιά, θα επιβληθεί με έργα που προέρχονται από την αισθητική του δρόμου και την αστική βία. Σήμερα τα έργα του Bansky πωλούνται χιλιάδες ευρώ, ενώ κάθε αποτύπωμα του δημιουργεί ένα χάπενινγκ του δρόμου για εκατοντάδες περαστικούς.

Σύμφωνα με το Εθνος, η τέχνη του γκράφιτι ανθεί στην Αθήνα της κρίσης με κυριότερο εκπρόσωπό του, τον καλλιτέχνη της street art iΝΟ, που είναι γνωστός για τις υπερμεγέθεις τοιχογραφίες του.

Με την τεχνική του να είναι πλέον αναγνωρίσιμη, ο iΝΟ ζωγραφίζει τα ομορφότερα έργα τέχνης που μπορείς να πετύχεις στην πόλη, ενώ η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδας. Οι μορφές του νομοθέτη Σόλωνα είναι ένα πρόσφατο έργο, ύψους 17 μέτρων, που δεσπόζει στην οδό Αχιλλέως στο Μεταξουργείο. Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, δημιουργήθηκε με σκοπό να επισημάνει την απόστασή μας από τους αρχαίους Ελληνες.



«Το σύστημα της απάτης»

Το γιγάντιο έργο που τιτλοφορείται «System of a Fraud» (το σύστημα της απάτης) δεν περνάει απαρατήρητο, καθώς οι μορφές του Σόλωνα του Νομοθέτη καταρρέουν ζητώντας από το σύγχρονο Αθηναίο να σκεφτεί. «Άλλωστε η αυθεντική street art δεν προορίζεται για τα σαλόνια αλλά για το μυαλό» λέει στο Εθνος ο iΝΟ. Οι φωτο-ρεαλιστικές απεικονίσεις του δεν κοσμούν μόνο τους τοίχους της Αθήνας, καθώς η διάσημη υπογραφή του βρίσκεται και σε τοίχους του Αμστερνταμ, του Βερολίνου, σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας αλλά και στην Αμερική. Πρόσφατα δημιούργησε κάποια έργα στο Μαϊάμι για το Art Basel.

Η πορεία του iΝΟ, που έχει καταφέρει να ζει από την τέχνη του, ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, η οποία όπως υποστηρίζει δεν τελειώνει ποτέ. Οπως αναφέρει επιλέγει το σημείο ανάλογα με το έργο που σκοπεύει να κάνει, διότι «δεν ταιριάζουν όλα παντού». Ο iΝΟ ξεκίνησε να ασχολείται με τη ζωγραφική σε τοίχους από το 2000 και είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger