Τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά του Australian Open, πήρε η μοναδική Άννα Ιβάνοβιτς η οποία έκανε αυτό που έμοιαζε αδύνατο! Η Σέρβα, μετά από εξαιρετική εμφάνιση και αφού ανέτρεψε το σκορ, κέρδισε 2-1 σετ τη Σερίνα Γουίλιαμς και έβγαλε εκτός συνέχειας το μεγαλύτερο φαβορί για τον τίτλο, σε μια απ'τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας της!


Η Άννα Ιβάνοβιτς δεν είχε καταφέρει να πάρει καν σετ από τη Σερίνα Γουίλιαμς στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Οι περισσότεροι, τις έδιναν ελάχιστες πιθανότητες να το κάνει στην 5η αναμέτρηση των δύο γυναικών, για τον 4ο γύρο του Australian Open 2014.

Όχι, μόνο πήρε σετ αλλά η Ιβάνοβιτς πέτυχε την πρώτη (και καλύτερη) νίκη της κόντρα στην κορυφαία τενίστρια στον κόσμο και μια απ'τις καλύτερες όλων των εποχών, συνεχίζοντας την εξαιρετική της πορεία στη Μελβούρνη!

Η 26χρονη από τη Βελιγράδι, μετά από σπουδαία εμφάνιση, επικράτησε με 4-6, 6-3, 6-3 του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και πήρε θριαμβευτική πρόκριση στα προημιτελικά του Australian Open, έχοντας πλέον πιθανότητες μέχρι και για τον τίτλο στην Αυστραλία, αφού το πάνω ταμπλό είναι σχετικά "ανοιχτό" και καμία τενίστρια δεν μπορεί να την τρομάξει!

Το Νο17 του ταμπλό, έψαχνε μια τόσο μεγάλη νίκη για πολύ καιρό και είχε στο πλευρό της σχεδόν ολόκληρη την Rod Laver Arena η οποία είχε πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Σέρβας.

Όπως και στην αναμέτρηση με τη Σαμάνθα Στόσουρ, έτσι και κόντρα στη Γουίλιαμς, η Ιβάνοβιτς έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο απ'ότι είχε συνηθίσει τις τελευταίες 3-4 σεζόν.

Γνωρίζαμε ότι πρόκειται για μια σπουδαία τενίστρια με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως αυτό που κάνει τη διαφορά και οδηγεί την Ιβάνοβιτς από νίκη σε νίκη, είναι η ψυχολογία του νικητή που έχει και πάλι στο μυαλό και στην καρδιά της η Σέρβα.

Έχοντας απέναντί της την κορυφαία τενίστρια και σχεδόν ανίκητη, Σερίνα Γουίλιαμς η οποία προερχόταν από μια μαγική σεζόν πέρυσι, η Ιβάνοβιτς δεν πτοήθηκε ούτε με την απώλεια του εναρκτήριου σετ, όπως θα συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Μένοντας στο court και παλεύοντας με πάθος και θέληση, η 26χρονη κατάφερε να "γυρίσει" το ματς και να ξεσηκώσει το κοινό της RLA το οποίο εκστασιασμένο πανηγύρισε την σπουδαία πρόκριση στης φιναλίστ του 2008, Ιβάνοβιτς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ιβάνοβιτς ήταν ανώτερη και η νίκη της πανάξια...

Ακόμα και στο 1ο σετ το οποίο κατέληξε στη Σερίνα, η Ιβάνοβιτς ήταν πιο απειλητική και πιο επιθετική, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα με break στο 5ο game (3-2), με την Αμερικανίδα να απαντάει δύο φορές στη συνέχεια, στο 6ο (3-3) και στο 10ο (6-4), παίρνοντας προβάδισμα μετά από 43 λεπτά αγώνα.

Η συνέχεια ήταν συναρπαστική, με την Ιβάνοβιτς να μην πτοείται απ'την απώλεια του εναρτήριου σετ, συνεχίζοντας να παίζει πολύ επιθετικά και αποτελεσματικά. Την ίδια ώρα, η Γουίλιαμς δεν έδειχνε να πατάει καλά στο court και η κινησή της ήταν μέτρια, οι επιστροφές της επίσης και τα λάθη της πολλά.

Έτσι, η Ιβάνοβιτς με δύο breaks, έστειλε την αναμέτρηση στο 3ο σετ, εν μέσω αποθέωσης απ'το κοινό!

Το καθοριστικό σετ ήταν πιο νευρικό... Οι winners λίγοι και τα αβίαστα πιο πολλά για τις δύο σπουδαίες τενίστριες.

Η Σερίνα και πάλι αδυνατούσε να μπει στα service games της Ιβάνοβιτς, με τη Σέρβα να κρατάει εύκολα το σερβίς της και να εκμεταλλεύεται το γρήγορο break που σημείωσε στο 2ο game, φτάνοντας στη μεγάλη νίκη μετά από 1 ώρα και 56 λεπτά αγώνα!

"Ήταν απίστευτο. Ήθελα να μπω στο γήπεδο και να παίξω όσο καλύτερα μπορούσα. Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Δεν την είχα κερδίσει ποτέ αλλά ήξερα ότι αν κάνω ένα παιχνίδι χωρίς πολλά λάθη, θα είχα πιθανότητες" είπε η πανευτυχής Ιβάνοβιτς αμέσως μετά.

Στα προημιτελικά της Μελβούρνης, η Σέρβα θα περιμένει τη νικήτρια του αγώνα (10:00GR) Μπουσάρ-Ντελάκουα.

Νωρίτερα, η Φλάβια Πενέτα συνέχισε τα πολύ καλά αποτελέσματα στα Grand Slams και μετά τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του US Open 2013, πέρασε και στις "8" καλύτερες τενίστριες του Australian Open.

Η 31χρονη Ιταλίδα, Νο29 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε με 6-1, 4-6, 7-5 της Αντζέλικα Κέρμπερ σε ένα συγκλονιστικό ματς και θα αντιμετωπίσει την περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης και Νο4 του ταμπλό, Να Λι η οποία αφού είχε σώσει match point της Λούσι Σαφάροβα στον προηγούμενο γύρο, την Κυριακή επέστρεψε στις επιβλητικές εμφανίσεις και με 6-2, 6-0 επί της Εκατερίνα Μακάροβα, προκρίθηκε στα προημιτελικά.

To στιγμιότυπα του αγώνα


Οι δηλώσεις της Ιβάνοβιτς

 



Κυριακή 19/01: 4ος γύρος Australian Open
14-Ivanovic (Serbia) beat 1-Williams (U.S.) 4-6 6-3 6-3
4-Li Na (China) beat 22-Makarova (Russia) 6-2 6-0
28-Pennetta (Italy) beat 9-Kerber (Germany) 6-1 4-6 7-5

AUSTRALIAN OPEN WOMEN'S DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger