Δεν λέει να αφήσει το πόδι απ'το γκάζι ο Νόβακ Τζόκοβιτς! Ο Σέρβος απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στην φανταστική χθεσινή εμφάνιση του Ράφαελ Ναδάλ και συνθλίβοντας το Νο15 του ταμπλό, Φάμπιο Φονίνι, πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Australian Open, συνεχίζοντας εντυπωσιακά την υπεράσπιση του τίτλου του.

Απίθανη εμφάνιση από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον 4ο γύρο της διοργάνωσης, κόντρα στον Φάμπιο Φονίνι.

Ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος της Μελβούρνης τα τελευταία χρόνια, έπιασε φανταστική απόδοση και ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο του ανήμπορου Φάμπιο Φονίνι, συνεχίζοντας την Αυτοκρατορία του στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς!

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε με το εντυπωσιακό 6-3, 6-0, 6-2 του Ιταλού και προκρίθηκε στους "8" καλύτερους της διοργάνωσης, περιμένοντας το νικητή του μεγάλου ντέρμπι της ημέρας (10:00GR) Βαβρίνκα-Ρομπρέδο.

Ο Νόλε, δεν έχασε σε κανέα σημείο του αγώνα την αυτοσυγκέντρωση και την προσήλωσή του, παίζοντας εντυπωσιακό τένις στη Rod Laver Arena και η νίκη ήρθε μετά από μόλις 1 ώρα και 33 λεπτά. Και όλα αυτά, απέναντι στον 16ο καλύτερο τενίστα στον κόσμο, με βάση την κατάταξη!

Η πρόκριση στους "8" της Μελβούρνης, σηματοδοτεί ένα σπουδαίο προσωπικό ρεκόρ για τον Τζόκοβιτς ο οποίος θα δώσει το παρών στον 19ο συνεχόμενο προημιτελικό του σε Grand Slam διοργάνωσης, που είναι το τρίτο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών (1ος ο Φέντερερ με 36 σερί προημιτελικούς).

Παράλληλα, αυτή ήταν η 28η συνεχόμενη νίκη του 26χρονου Σέρβου στο tour. Ο Τζόκοβιτς έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα αφού η τελευταία του ήταν απ'τον Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό του US Open, πριν από 4 μήνες!!!

Πέρα απ'το tour, ο Τζόκοβιτς είναι ανίκητος και στην Αυστραλία για πολλά χρόνια. Αυτή ήταν η 25η συνεχόμενη νίκη του Τζόκερ στο Melbourne Park, από την ήττα που είχε γνωρίσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης το 2010 από τον Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά!

Άλλωστε, ο Τζόκοβιτς είναι ο μοναδικός τενίστας στην Open Era (απ'το 1969) που έχει τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις στο πρώτο Major της χρονιάς!

Ο αγώνας με τον Φονίνι δεν δέχεται ιδαίτερη ανάλυση...

Με τον Τζόκοβιτς να πετάει φωτιές, ο Ιταλός προσπάθησε να το διασκεδάσει και να κερδίσει το χειροκρότημα της εξέδρας, με ενέργειες, αντιδράσεις και μορφασμούς εκτός αγώνα, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν χαοτική.

Ο Τζόκοβιτς δημιούργησε 22 ευκαιρίες για break (!) και εκμεταλλεύτηκε τις έξι από αυτές, έχοντας εντυπωσιακά στατιστικά σε κάθε επιμέρους κατηγορία.

Φουλ επιθετικός, με λίγα αβίαστα λάθη και φοβερό σερβίς κι επιστροφές, ο Σέρβος κυριάρχησε απόλυτα στο court και συνέχισε απτόητος την πορεία προς τον 4ο συνεχόμενο και 5ο συνολικά τίτλο του στο νησί.

"Δεν υπάρχει εύκολο ματς. Πιστεύω ότι έπαιξα σπουδαίο παιχνίδι απ'την αρχή μέχρι το τέλος. Έλεγξα τα ράλι, ήμουν επιθετικός και δεν του έδωσα ευκαιρίες" είπε ο ικανοποιημένος Τζόκοβιτς μετά το ματς ενώ έδωσε και μια εξίσου σπουδαία παράσταση στο κοινό της Rod Laver Arena, όταν ο Τζίμι Κούριερ του ζήτησε να μιμηθεί τον Μπόρις Μπέκερ.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε και το άλλο ανδρικό παιχνίδι στο ξεκίνημα της 7ης ημέρας, με τον Νταβίντ Φερέρ να ξεπερνάει την απώλεια του εναρκτήριου σετ, επικρατώντας με 6-7(5), 7-5, 6-2, 6-1 του Φλόριαν Μάϊερ.

Στον επόμενο γύρο, ο Ισπανός Νο3 του ταμπλό, θα περιμένει το νικητή του αγώνα Μπέρντιχ-Άντερσον.



AUSTRALIAN OPEN MEN'S DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger