Image

Μετά από πολλά χρόνια ερευνών, η "IBM" ανακοίνωσε περήφανα ότι στα εργαστήρια της ανέπτυξε μία τεχνολογία που συνδυάζει ηλεκτρικές αλλά και οπτικές συσκευές στο ίδιο κομμάτι πυριτίου, ενεργοποιώντας την κατασκευή μίας νέας γενιάς από chip που επικοινωνούν χρησιμοποιώντας παλμούς φωτός!

Αυτή η δυνατότητα μετάδοσης δεδομένων μέσω του φωτός αντί των ηλεκτρικών σημάτων όπως συμβαίνει με τα σημερινά chip, επιτρέπει την κατασκευή πολύ ταχύτερων, περισσότερο οικονομικών στην κατανάλωση chip και σύμφωνα με την IBM θα σηματοδοτήσει την κατασκευή υπερυπολογιστών ικανών να πραγματοποιούν εκατομμύρια τρισεκατομμυρίων υπολογισμούς (ExaFLOP capable) το δευτερόλεπτο, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι χίλιες φορές ταχύτεροι από τους σημερινούς υπέρ υπολογιστές.

Η τεχνολογία 2-σε-1 της IBM ονομάζεται CMOS Integrated Silicon Nanophotonics και δεν απαιτεί νέα εργαλεία ή εξοπλισμό στις σημερινές γραμμές παραγωγής CMOS και έτσι οι εταιρείες δεν είναι απαραίτητο να κάνουν μεγάλες επενδύσεις στο κατασκευαστικό κομμάτι.

Το παραπάνω επίτευγμα οφείλεται σε πρόσφατα ανεπτυγμένα ολοκληρωμένα εξαιρετικά μικρού μεγέθους ενεργητικών και παθητικών νανοφωτονικών συσκευών πυριτίου που έχουν σμικρυνθεί στα όρια της διάθλασης - το μικρότερο μέγεθος που τα διηλεκτρικά οπτικά μπορεί να αντέξουν.

"Η ανακάλυψη μας όσο αφορά στην τεχνολογία CMOS Integrated Silicon Nanophotonics υπόσχεται πρωτόγνωρες αυξήσεις στην λειτουργικότητα και την απόδοση των chip πυριτίου και παράλληλα ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση στις οπτικές επικοινωνίες μεταξύ racks, αρθρωμάτων (modules) ή ακόμη και μέσα σε ένα μόνο chip" είπε ο Dr. Yurii A. Vlasov, Manager of the Silicon Nanophotonics Department του IBM Research.

Το επόμενο βήμα σε αυτή την εξέλιξη είναι η δημιουργία γραμμής παραγωγής εμπορική εκμετάλευση της τεχνολογίας από την IBM ή και άλλες εταιρείες. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger