melzer-federer11-1_408.jpg
Ένας φανερά εκτός κλίματος, Ρότζερ Φέντερερ έγινε έρμαιο στις πολλές ορέξεις του αναγεννημένου, στο χώμα, Γιούργκεν Μέλτζερ γνωρίζοντας τον απρόσμενο αποκλεισμό από τη συνέχεια του Monte Carlo Masters. Ο Αυστριακός, επηρεάστηκε λιγότερο απ'τον δυνατό άνεμο και παίζοντας δυνατά, έβγαλε εκτός τον εύθραυστο Ελβετό!

"Για δες καιρό που διάλεξε ο Μέλτζερ να ξυπνήσει..." θα πρέπει να σκέφτηκε από μέσα του ο Ρότζερ Φέντερερ, λίγο μετά την εντελώς απρόσμενη ήττα από τον αριστερόχειρα Αυστριακό, στα προημιτελικά του πρώτου χωμάτινου Masters της σεζόν.

Ο Μέλτζερ που ήταν εντελώς "χαμένος" στο πρώτο τρίμηνο των σκληρών επιφανειών, επέστρεψε στην αγαπημένη του επιφάνεια και μάλιστα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, πετυχαίνοντας τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του.

Ο 29χρονος από τη Βιέννη, Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε με 6-4, 6-4 του συνομιληκού του Ελβετού, κλείνοντας το ραντεβού στα ημιτελικά του Μονακό με τον επίσης φορμαρισμένο Νταβίντ Φερέρ ο οποίος λίγο νωρίτερα νίκησε στα δύο σετς και τον Βίκτορ Τροίτσκι.

Ο Φέντερερ έδειχνε να επηρεάζεται πολύ απ'τον δυνατό, ομολογουμένως, αέρα που επικρατούσε στην περιοχή και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι δύο άνδρες περίμεναν να περάσει η "αμμοθύελα" ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Ο Μέλτζερ έπαιξε πιο επιθετικά, πιο δυνατά και πιο σταθερά απ'τον αντίπαλό του ενώ έδειξε χαρακτήρα ακόμα και στις στιγμές που ο Φέντερερ αλλά και οι συνθήκες του αγώνα, ήταν πιεστικές σερβίροντας επιτυχημένα στο 5-4 και των δύο σετς, φτάνοντας στη μεγάλη νίκη μετά από 1 ώρα και 44 λεπτά αγώνα.

Ο Αυστριακός, ημιφιναλίστ στο περσινό Roland Garros, αποδείχθηκε πολύ σκληρός αντίπαλος για τον Φέντερερ με τον Ελβετό να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί καμία από τις 7 ευκαιρίες για break που είχε στο ματς!

Αντίθετα, ο Μέλτζερ πετυχαίνοντας από ένα break σε κάθε σετ, στο 5ο game (3-2) του 1ου και στο 3ο game (2-1) του 2ου σετ, κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία του σερβίροντας επιτυχημένα για το "ροζ φύλλο αγώνα".

Χαρακτηριστικό της ανωτερότητας του Μέλτζερ στο κεντρικό court του Monte Carlo Country Club, οι 26 winners του Αυστριακού έναντι μόλις 17 του Φέντερερ ενώ ο Ελβετός έκανε και 24 λάθη, 5 περισσότερα απ'ότι είχε κάνει στους δύο προηγούμενους αγώνες του συνολικά (9 με Κολσράιμπερ και 10 με Τσίλιτς).



Τα στατιστικά του αγώνα
melzer-federer-stats11.jpg


MONTE CARLO MASTERS DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger