nadal-montecarlo11-10_408.jpg
Ο αδιαμφισβήτητος Βασιλιάς στο χώμα, Ράφαελ Ναδάλ πανηγύρισε τον 7ο συνεχόμενο τίτλο του στο Monte Carlo, συνεχίζοντας το κτίσιμο της απίστευτης Αυτοκρατορίας του στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, παρόλο που δεν ήταν στα καλύτερά του, νίκησε με 2-0 τον Νταβίντ Φερέρ στον τελικό του Μονακό!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τη χωμάτινη σεζόν ο Ράφαελ Ναδάλ...

Όπως και στις 6 προηγούμενες, έτσι και στη φετινή, ο κορυφαίος τενίστας που πάτησε ποτέ στο χώμα, κατέκτησε τον τίτλο στο πρώτο χωμάτινο Masters της σεζόν, φτάνοντας συνολικά τους 7 τίτλους στο Μόντε Κάρλο στο οποίο έχει να ηττηθεί από το 2003!

Ο Ναδάλ, μπορεί να μην έβγαλε μάτια με την απόδοσή του, όμως η ποιότητα του στη συγκεκριμένη επιφάνεια ήταν αρκετή ώστε να του δώσει τη νίκη με 6-4, 7-5 επί του μαχητικού Νταβίντ Φερέρ, πανηγυρίζοντας τον πρώτο του τίτλο στη σεζόν και τον 44ο στην ολό-λαμπρη καριέρα του!

Παράλληλα, αυτός ήταν ο 19ος τίτλος Masters για τον 24χρονο Ισπανό με τον οποίον εδραιώνεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με τους περισσότερους τίτλους Masters, αφήνοντας πίσω του τους Ρότζερ Φέντερερ και Αντρέ Αγκάσι με 17 (πιο πίσω ο Σάμπρας με 11, ο Τζόκοβιτς έχει 7 και ο Μάρει 6).

Ο Ναδάλ δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στον τελικό ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τα πολλά αβίαστα λάθη και των δύο φιναλίστ, την αδυναμία τους να διατηρήσουν τα σερβίς τους, τα κλειστά games και τη νευρικότητα που τους διακατείχε...

Ο Ράφα ήταν απλά λίγο πιο αποτελεσματικός απ'τον συμπατριώτη του, παίζοντας με περισσότερη ψυχραιμία στους κρίσιμους πόντους, φτάνοντας στη μεγάλη νίκη μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά κουραστικού αγώνα.

Με τον τίτλο στο Μονακό, ο Ναδάλ έφτασε τους 30 στο χώμα, ισοφαρίζοντας το "ιερό τέρας" του παγκοσμίου τένις, τον Μπιορν Μποργκ αλλά και τον Μανιουέλ Οράντες στη 3η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του άλλους ζωντανούς "θρύλους" όπως τους Λεντλ, Ναστάζε (28), Βιλάντερ (20) και Μόγια (16). Πρώτος είναι ο Γκιγιέρμο Βίγιας με 45, 2ος ο Τόμας Μούστερ με 40 και ακολουθούν οι Ναδάλ, Μποργκ και Οράντες με 30...

Ο 7ος συνεχόμενος τίτλος του Ισπανού, αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ με τον Ναδάλ να καταρρίπτει το προηγούμενο δικό του και πάλι στο Πριγκιπάτο με τους 6 σερί τίτλους πέρυσι.

Έτσι, ο Ναδάλ υπερασπίστηκε με επιτυχία τους 1000 περσινούς του βαθμούς και ολοκλήρωσε το πρώτο χωμάτινο Masters χωρίς βαθμολογικές απώλειες.

Επόμενος σταθμός για τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, η Βαρκελώνη όπου θα πάρει μέρος στο Barcelona Open που ξεκινάει τη Δευτέρα (18/04).


Τα στατιστικά του αγώνα
nadal-ferrer-stats11.jpg

Κυριακή 17/04: Τελικός Monte Carlo Masters
1-Nadal (Spain) beat 4-Ferrer (Spain) 6-4 7-5

MONTE CARLO MASTERS DRAW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger