Το iPad 2 κυκλοφορεί εδώ και μερικές εβδομάδες με τα συνεργαζόμενα καταστήματα να μην προλαβαίνουν να ικανοποιήσουν την ζήτηση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Από την άλλη πλευρά, τα νέα για τους ανταγωνιστές δεν φαίνονται και τόσο ευχάριστα παρά τις αρχικές ευοίωνες εκτιμήσεις διαφόρων αναλυτών. Το Motorola Xoom και οι χαμηλές πωλήσεις του είναι ένας από τους βασικούς λόγος που οι ανταγωνιστές έχουν καθυστερήσει την κυκλοφορία των tablets που βασίζονται στο Android 3.0 Honeycomb.
Οι κατασκευαστές Android tablets φαίνεται πως έχουν ανησυχήσει από τις πωλήσεις του XOOM οι οποίες δεν ήταν οι αναμενόμενες, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω για μόλις 100.000 κομμάτια σε διάρκεια 2 μηνών. Ενδεικτικά, το iPad 1 είχε πουλήσει 1.000.000 κομμάτια σε λιγότερο από ένα μήνα (τα νούμερα των πωλήσεων του iPad 2 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα).
Το πολυδιαφημιζόμενο tablet της Motorola που στα χαρτιά έδειχνε να κερδίζει το iPad 2 δεν κατάφερε να κάνει πράξη τα όνειρα της εταιρείας καθώς σύμφωνα με πηγές του Digitimes από την Ταιβάν και σε αυτό δεν φταίει μόνο η Apple με το iPad 2 αλλά και η ίδια η Google:
With Google unable to offer sufficient support to cooperation partners at present, many players have decided to delay the launch of Android 3.0 tablet PCs
Σύμφωνα με το Digitimes, η Asustek Computer έχει αναβάλει την κυκλοφορία των Eee Pad Transformer tablets για τα τέλη Απριλίου και Μαίου, ενώ και η HTC ανέβαλε την κυκλοφορία των δικών της Flyer tablets για το 2ο τετράμηνο του 2011:
Smartphone vendor HTC has also intended to postpone the date set for volume production of its Flyer tablet PCs as the company has been slow in the purchase of touch panels, pointed out sources at upstream component makers. The company is set to launch the Flyer table PCs in the second quarter.
Στις αναβολές αυτές θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ένα ακόμα δεδομένο που έχει επηρεάσει την αγορά, αυτό της φυσική καταστροφή της Ιαπωνίας που έχει οδηγήσει σε σημαντικές ελλείψεις βασικών κατασκευαστικών υλικών. Η Apple λέγεται πως παρέκαμψε μέρος του προβλήματος έχοντας προχωρήσει σε προ-πληρωμή με μετρητά των μερών/ανταλλακτικών του iPad 2, ώστε να διασφαλίσει την επάρκεια τους.
Γιατί ο ανταγωνισμός δεν έπραξε αναλόγως; Προφανώς η Apple είναι σε θέση να ρισκάρει με μία τέτοια κίνηση καθώς γνωρίζει ότι έχει στα χέρια της ένα tablet το οποίο δεν πρόκειται να μείνει απούλητο στα ράφια των καταστημάτων…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger