Φαίνεται πως ήρθε το τέλος της δίκης του Geohot με τη Sony. Νέα τα οποία έγιναν γνωστά από τον Patrick Seybold (Διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας της Sony)ο οποίος δηλώνει:
Η SCEA και George Hotz ανακοινώνουν τη διευθέτηση της δίκης η οποία ξεκίνησε από την πρώτη κατά του δεύτερου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Οι δυο μεριές κατέληξαν σε συμφωνία.

Και οι δυο μεριές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την σύντομη λύση που βρέθηκε. Με τον Riley Russell, General Counsel της SCEA να δηλώνει: «Η Sony είναι στην ευχάριστη θέση να αφήσει πίσω αυτήν την ιστορία». Ενώ συνεχίζει λέγοντας πως: «Η άσκηση αυτή έγινε για να προστατευτούν τα πνευματικά δικαιώματα της εταιρίας μας και των καταναλωτών μας. Πιστεύουμε πως αυτή η απόφαση πέτυχε τους στόχους μας.»

Από την πλευρά του ο Geohot δηλώνει πως «Δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μου να προκαλέσω οποιαδήποτε προβλήματα στους χρήστες ή να γίνει πιο εύκολη η πειρατεία» ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «Είμαι ευτυχισμένος που έχω αφήσει αυτή την ιστορία πίσω μου». Κάπου εδώ να επισημάνουμε πως σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε πως δεν έχει καμία σχέση και με τις πρόσφατες επιθέσεις σε ιστοσελίδες της Sony.

Για να ανακεφαλαιώσουμε και να θυμηθούμε πως ξεκίνησε η ιστορία, η SCEA κατηγόρησε τον GeoHot για παραβίαση ομοσπονδιακού νόμου για την απόσπαση πληροφοριών του σύστημα ασφαλείας της κονσόλας PlayStation 3 και του λογισμικού της, με το οποίο η SCEA ισχυρίστηκε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παράκαμψη του συστήματος ασφαλείας της παιχνιδομηχανής που θα επιτρέψει την αναπαραγωγή πειρατικών παιχνιδιών. Ο GeorgeHotz αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία εκ μέρους του. Κάπως έτσι συνέχισαν τα πράγματα μέχρι αυτές τις μέρες με τη μια πλευρά να κατηγορεί την άλλη.

Η SCEA είχε ως κύριο στόχο της (απόσπασμα από τις δηλώσεις που έγιναν):
Θέλουμε οι καταναλωτές μας να είναι σε θέση να απολαμβάνουν τις συσκευές μας και τα προϊόντα μας σε ασφαλές και διασκεδαστικό περιβάλλον, όπως επίσης να προστατέψουμε τη σκληρή δουλειά των ταλαντούχων μηχανικών, καλλιτεχνών, μουσικών και σχεδιαστών παιχνιδιών που έχουμε.

Ενώ για τον Geohot αναφέρουν απλά ότι:
Εκτιμούμε την προσπάθεια του George Hotz να αντιμετωπίσει τα νομικά ζητήματα που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή αλλά ζητούμε να συνεργαστεί μαζί μας ώστε το θέμα να επιλυθεί άμεσα.

Από τα δικαστικά έγγραφα που διέρρευσαν η SCEA φαίνεται να ζητά από τον George Hotz να:
  • Απομακρυνθεί από τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε παράνομη πρόσβαση σε οπουδήποτε προϊόν της Sony, βάση νόμου
  • Να συμμορφωθεί με τους όρους άδειας χρήσης των προϊόντων της SCEA και των θυγατρικών της, και να απομακρυνθεί από τις παρακάτω δραστηριότητες, χωρίς περιορισμούς:
  1. Αντίστροφη μηχανική, αντίστροφη μεταγλώττιση, αποσυναρμολόγηση οποιουδήποτε προϊόντος της Sony
  2. Τη χρήση εργαλείων για την παράκαμψη, απενεργοποίησης ή αποκρυπτογράφησης της ασφαλείας ταυτοτήτων των προϊόντων της Sony
  3. Τη χρήση οποιουδήποτε υλικού ή λογισμικού το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προϊόν της Sony και μπορεί να προκαλέσει την παράνομη ή πειρατική λειτουργία των μηχανημάτων της.
  4. Την εκμετάλλευση οποιουδήποτε προϊόντος της Sony για να σχεδιάσει, να αναπτύξει, να ενημερώσει ή να διανείμει χωρίς άδεια λογισμικό ή υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προϊόν της Sony.

Παρά το λήξη της υπόθεσης η ομάδα Anonymous δήλωσε πως σχεδιάζει να συνεχίσει το μποϊκοτάζ ενάντια της Sony (κάτι για το οποίο θα σας ενημερώσουμε άμεσα)

Τέλος ο Geohot σε πρόσφατη δήλωσή του δηλώνει πως δεν πρόκειται να αγοράσει κανένα άλλο προϊόν της Sony ενώ ενθαρρύνει όλους εμάς να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger