Image

Νέα για το παλιό PSN έρχονται στο φώς και όχι από τη Sony. Φαίνεται λοιπόν πως ένα custom firmware hack ήταν ο λόγος που η Sony έκλεισε το PSN την περασμένη εβδομάδα, μία κίνηση η οποία κρατάει ακόμα την υπηρεσία κλειστή.

Από την ημέρα που έκλεισε το PSN έχω ακούσει πάρα πολλές ιστορίες, και η καθεμιά τους διαφορετική. Η αλήθεια λοιπόν είναι πως πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο CFW από την ομάδα Rebug το οποίο μπορούσε να μετατρέψει ένα retail PS3 σε dev (βέβαια όχι απόλυτα αλλά με τις περισσότερες δυνατότητες αυτών των κονσόλων)

Για να μην ξεφεύγουμε όμως από το θέμα μας, αυτό το νέο CFW γρήγορα άρχισε να χρησιμοποιείτε από τρίτους για να δώσει πρόσβαση στους χρήστες στο PSN των developer. Απλά αλλάζοντας τα url μέσω ενός διακομιστή μεσολαβητή (proxy server ήθελα να πω).

Αυτό δεν ακούγεται και τόσο σπουδαίο ώστε να κλείσει το PSN. Όμως κάποιοι κατάφεραν να παρέχουν ψεύτικες πληροφορίες πιστωτικών καρτών, χωρίς να ελεγχτεί η αυθεντικότητα τους μιας και θα βρισκόταν στο ιδιωτικό PSN ανάπτυξης της Sony. Αυτό που θα συνέβαινε θα ήταν, να κυκλοφορούσε πειρατικό περιεχόμενο του PSN ελεύθερα σε όσους είχαν CFW.

H Sony με το που κατάλαβε τι πάει να γίνει έκλεισε το PSN. Tώρα προτού, μας πείτε για όσα διαβάζετε σε ξένα site που λένε αυτές τις μέρες ότι όλα τα δεδομένα του χρήστη στο παλιό PSN μπορούσαν εύκολα να εκμεταλλευτούν από hacker (κάτι το οποίο σας το είχαμε πει καιρό πριν, εμείς εδώ στο PSPGR) σας ενημερώνουμε πως δεν αποτελούσαν κύριο στόχο των hacker. Τέλος πάντων αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που είναι down το PSN. H Sony πλέον όπως γνωρίζουμε από επίσημα στοιχεία ξανά χτίζει της ασφάλεια του PSN από την αρχή, με κύριο στόχο να μπλοκάρει τους χρήστες CFW.

Κάποιο θα τρέξετε να πείτε πως αυτά είναι εικασίες, μπορεί να έχετε δίκιο. Αλλά αυτές οι εικασίες βασίζονται σε πολλά γεγονότα και το αποτέλεσμα, φαίνεται να έχουν νόημα.
  1. Το Rebug κυκλοφόρησε στις 31/3/2011
  2. Οι πρώτες οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιήσετε το dev PSN, και να παίξετε COD αναρτήθηκαν στις 3/4/2011.
  3. Κάποια site έλεγαν πως βρήκαν τρόπο να κατεβάσουμε πειρατικό περιεχόμενο στις 7/4/2011 (κάτι για το οποίο δε μπορούσαμε να σας ενημερώσουμε και καταλαβαίνετε το λόγο)

Μετά από λίγες μέρες στις 20/4/2011 το PSN κλείνει.

Τώρα μπορείτε να καταλάβετε γιατί ομάδα της Sony δουλεύει στο σκοτάδι, και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Πριν από μήνες είχαμε δει το πρόγραμμα f*ckPSN το οποίο άλλαζε τις απαραίτητες πληροφορίες που έστελνε το PS3 στη Sony ώστε να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την σύνδεση με το PSN. To πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για περίπου ένα μήνα. Μετά ήρθαν οι νέοι όροι του PSN, τα μαζικά email στους καταναλωτές και τα firmware 3.56 και 3.60. Μπορεί όπως είπα αυτά να είναι εικασία αλλά βασίζονται σε γεγονότα.

Ο Mathieulh (θυμηθείτε παρεμπιπτόντως μια είδηση που είχαμε ανεβάσει γι αυτό πριν πολύ καιρό, η οποία μπορεί να έχει μία δόση αλήθειας) ανέφερε ότι ήρθε σε επαφή με κάποιον που έχει επίσημη πρόσβαση στους διακομιστές της SCE και αναφέρει πως από σήμερα μόνο όσοι έχουν 3.60 debug firmware θα μπορούν να μπουν στο dev δίκτυο. Όλες οι προηγούμενες εκδόσεις δεν θα υποστηρίζονται. Ενώ όσοι θέλουν να έχουν πρόσβαση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Sony για να ενημερώσουν τις κονσόλες τους με το τελευταίο 3.60 debug firmware.

Να υπενθυμίσω πως όλα αυτά είναι εικασίες από διάφορους devs της PS3 σκηνής που βασίζονται σε πραγματικό χρονοδιάγραμμα και έχουν λογική εξήγηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger