Στις 21:45 το βράδυ της Τετάρτης (15/09), ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρεόυ απηύθυνε διάγγελμα στον ελληνικό λαό, με το οποίο ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης καθώς και ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο κ. Παπανδρέου παραδέχτηκε ότι έθεσε πρόταση να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνική σωτηρίας χωρίς μάλιστα προϋπόθεση να συμμετάσχει ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε για αδιαλλαξία και για επικοινωνιακό παιχνίδι το κόμμα της Ν.Δ και προνήγγειλε σαρωτικό ανασχηματισμό για την Πέμπτη (16/09) και ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο.

"Αύριο το πρωί θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση και θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή", είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του.

Τόνισε ότι έχει μάθει να δίνει μάχες στη ζωή του και πως κατέληξε στην απόφαση αυτή ύστερα από επανειλημμένες προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί εθνική συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς.

"Ζήτησα η προσπάθεια αυτή να πάρει χαρακτηριστικά κοινής εθνικής προσπάθειας. Το καθήκον είναι εθνικό, όχι κομματικό. Σήμερα επανήλθα με νέες προτάσεις προς τους αρχηγούς. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του", είπε ο πρωθυπουργός.






Το Διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου by geokleo
Σύμφωνα με πληροφορίες η άτακτη υποχώρηση του πρωθυπουργού προήλθε από την πίεση συνεργατών και του αδελφού του Νίκου Παπανδρέου , που τον πίεσαν να ανακαλέσει σχετικά με την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς τη δική του παρουσία στη θέση του πρωθυπουργού.
Ο Νίκος Παπανδρέου φέρεται να του είπε "Γιώργο κάνενας από την οικογένεια Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί. Οι πρωθυπουργοί δεν παραιτούνται!".
Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονται ότι ο Νίκος Παπανδρέου, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία με τον κ. Σαμαρά θέτοντας όρους τους οποίους δε θα κάνει αποδεκτούς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να προχωρήσει σε σαρωτικό ανασχηματισμό ή εκλογές.

Την Κυριακή η ψήφος εμπισοσύνης
  
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 141), η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού.

Η πρόταση εγγράφεται σε ειδική ημερήσια διάταξη και η συζήτηση αρχίζει δύο ημέρες μετά την υποβολή της, εκτός αν ζητηθεί να αρχίσει άμεσα, όπως είναι και το αναμενόμενο στην προκειμένη περίπτωση. Διαρκεί τρεις ημέρες και τα μεσάνυχτα της τελευταίας διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία.

Η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής εάν λάβει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να είναι μικρότερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών (120).
Αυτό σημαίνει ότι μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, η συζήτηση πιθανότατα θα αρχίσει την Παρασκευή (17/06), αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος, και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής (19/06) με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger