Υπερβολική χρήση χημικών, πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά. Καταγγελίες για ανεξέλεγκτη και ωμή βία σε βάρος απλών πολιτών αλλά και ερωτήματα για το αν θα μπορούσε η αστυνομία με ένα πιο αποτελεσματικό επιχειρηματικό σχέδιο να περιορίσει τα επεισόδια αλλά και τη διάρκεια τους κυριαρχούν μετά τα δύο 24ωρα βίας στο Σύνταγμα που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Ένα βίντεο από τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος τις τελευταίες δύο ημέρες, προκαλεί ερωτηματικά για τη στάση της αστυνομίας. Το οπτικό υλικό αναρτήθηκε στο μπλογκ gmargari.wordpress.com
Καταγράφεται η σύλληψη του στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σήφη Καυκαλά, αλλά και ορισμένες περίεργες κινήσεις με κουκουλοφόρους να περπατούν δίπλα σε αστυνομικούς.
Συγκεκριμένα, άνδρες των ΜΑΤ, φαίνεται να έχουν συνομιλίες με άτομα που φορούν μάσκες και κουκούλες. Στη συνέχεια παίρνουν μαζί τους τον διαδηλωτή, τον κυκλώνουν και ένας από αυτούς τον κλωτσάει.
Στο 1:54 βλέπουμε άνδρες με μάσκες να καταφεύγουν σε μια διμοιρία και στο ίδιο σημείο οδηγείται και ο συλληφθείς.
Όπως φαίνεται στο βίντεο οι συνομιλίες και οι συνεννοήσεις αστυνομικών-κουκουλοφόρων είναι διαρκείς.
Μιλώντας στο ΑLΤΕR ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ Αθανάσιος Κοκκαλάκης μάλλον ήρθε σε δύσκολη θέση όταν είδε το επίμαχο βίντεο:
'' Το συγκεκριμένο βίντεο να τεθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. Μέσα από μια έρευνα θα φανεί ...Αν υπάρχει κάτι το οποίο είναι μυστήριο ή προβοκατόρικο θα αποδειχθεί... '' δήλωσε.
Το σίγουρο είναι ότι μονο μια εισαγγελική έρευνα μπορεί να δώσει ικανές απαντήσεις ειδικά σε μια περίοδο,  που η γγ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, αλλά και ο Μίκης Θεοδωράκης έχουν καταγγείλει ότι πίσω από τα επεισόδια βρίσκονται παρακρατικοί, που εξυπηρετούν την κυβέρνηση.


Κουκουλοφόροι και αστυνομικοί στο Σύνταγμα by fon1972



Αντιπαράθεση και στη Βουλή για το βίντεο
Την αποχώρηση του κόμματός του από την συζήτηση στη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα ανακοίνωσε την Τετάρτη (29/06) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάνοντας λόγο για «κλίμα αυταρχικής νοοτροπίας και αστυνομοκρατίας» με «συνέργεια ματ και παρακρατικών».
Ο κ. Λαφαζάνης, επικαλέστηκε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας  και όπως είπε, έδειχνε: «ματ να θωπεύουν κουκουλοφόρους και να τους διοχετεύουν μέσα από τη βουλή για να διαφύγουν» και κάλεσε τόσο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όσο και τον πρόεδρο της Βουλής να διεξάγουν έρευνα σε βάθος.

«Η πολιτική οδηγία της κυβέρνησης ήταν σαφής, να τηρηθεί το συνταγματικό δίκαιο», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επικαλούμενος σχετικές διαβεβαιώσεις που είχε από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας σε τηλεφωνική επικοινωνία του.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμφανίζεται ως ο προνομιακός εγγυητής για την τήρηση του Συντάγματος.

«Υπάρχει διάχυτη ένταση στην κοινωνία και πρέπει να κάνουμε όλοι συστηματικές προσπάθειες καταλαγής της, γιατί δεν οδηγεί πουθενά. Αντίθετα, καθηλώνει την κοινωνία, βλάπτει ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά και κανείς δεν πρέπει να χαίρεται, ούτε να επενδύει στην κατάσταση αυτή», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης υποστήριξε ότι «αυτό που έγινε σήμερα δεν άξιζε σε ότι έγινε όλες τις προηγούμενες μέρες στις πλατείες».

«Σε ένα κράτος δικαίου δεν ζητάς ευθύνες από αυτούς οι οποίοι είναι στις παρυφές και δημιουργούν επεισόδια. Κάντε τον απολογισμό, τον επιχειρησιακό, θα έχουμε καταστροφές και διαλυμένη την πλατεία. Η Αστυνομία πέτυχε το αντίθετο από αυτό που επεδίωκε. Και καταστροφές έγιναν και δεν προστάτευσε την πλατεία», πρόσθεσε ο κ. Τσούκαλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger