Όσο πλησιάζουμε στο Αμερικανικό Όπεν, ο Ρότζερ Φέντερερ παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος και βρίσκεται ένα "κλικ" μακριά απ'την καλύτερη φόρμα του. Ο Ελβετός Βασιλιάς μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με τον "δήμιο" του Ράφαελ Ναδάλ, Μάρκο Παγδατή και πήρε το εισιτήριο για τον 4ο τελικό του στο Cincinnati Masters.

Ο Ρότζερ Φέντερερ ξέρει καλύτερα απ'τον καθένα πότε ακριβώς πρέπει να ανεβάσει ταχύτητα και η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στις Grand Slam διοργανώσεις, αποτελούν το καλύτερο αποδεικτικό...
Ο 29χρονος Ελβετός πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στον δεύτερο ημιτελικό του Cincinnati Masters απέναντι στον φορμαρισμένο Μάρκο Παγδατή και μετά από μόλις 70 λεπτά, επικράτησε με συνοπτικές διαδικασίες του Κύπριου άσου με 6-4, 6-3, εξασφαλίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη συμμετοχή του στον τελικό του 7ου Masters της σεζόν όπου θα συναντήσει την Κυριακή (19:00GR) τον γηπεδούχο Μάρντι Φις ο οποίος λίγο νωρίτερα έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τον Άντι Ρόντικ με 4-6, 7-6(3), 6-1.
Παράλληλα, ο Φέντερερ εξασφάλισε και το Νο2 του ταμπλό στο Αμερικανικό Όπεν καθώς, ανεξαρτήτου αποτελέσματος στον τελικό του Σινσινάτι, τη Δευτέρα θα βρίσκεται και πάλι στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης πάνω απ'τον Νόβακ Τζόκοβιτς.
Πραγματικά ο Ελβετός θυμίζει πολύ τον τενίστα που θαυμάσαμε όλοι στο φετινό Australian Open, με εξαιρετική κίνηση μέσα στο court, γρήγορος, επιθετικός, αποτελεσματικός και με "άσπαστο" σερβίς.
Οι δύο απρόσμενοι και πρόωροι αποκλεισμοί στα Grand Slam του Παρισιού και του Λονδίνου, φαίνεται πως έχουν πεισμώσει πολύ τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να επιστρέψει στο θρόνο του στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου έχει πανηγυρίσει 5 συνεχόμενους τίτλους τα έξι προηγούμενα χρόνια.
Ο Μάρκος Παγδατής πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις τον Φέντερερ, πληρώνοντας την κακή ημέρα στην οποία βρέθηκε το σερβίς του. Ψυχολογικά γεμάτος μετά τη σπουδαία νίκη επί του Ράφαελ Ναδάλ την Παρασκευή, ο Κύπριος έδειξε αδυναμία να ακολουθήσει στο σκορ τον Ελβετό, δεχόμενος δύο καθοριστικά breaks σε κρίσιμα σημεία των δύο σετς.
Από την άλλη, ο Φέντερερ ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμος και χαλαρός, παίζοντας με μεγάλη αυτοπεποίθηση και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και τις δύο ευκαιρίες για break που του παρουσιάστηκαν στο ματς.
Στο 1ο σετ οι δύο σπουδαίοι τενίστες κρατούσαν με σχετική άνεση το σερβίς του, προσφέροντας παράλληλα πολύ όμορφο θέαμα στους θεατές, μέχρι το 10ο game όπου ο Παγδατής σέρβιρε για να παραμείνει στην διεκδίκηση του σετ. Σε εκείνο το σημείο ο Φέντερερ ανέβασε ένα κλικ την απόδοσή του και το break δεν άργησε να έρθει, κάνοντας το 6-4.
Το break του Ελβετού ήταν καθοριστικό και για το 2ο σετ καθώς σέρβιρε πρώτος, αναγκάζοντας τον Παγδατή να τον ακολουθεί στο σκορ. Ο Κύπριος είχε ορισμένους εντυπωσιακούς winners, κυρίως με εξαιρετικά passing shots, όμως δεν άντεξε παραπάνω από το 8ο game όπου ήρθε το δεύτερο break του Φέντερερ στο ματς με το οποίο ο Ελβετός έκανε το 5-3. Με ένα επιβλητικό service game ο κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων, έκλεισε με στυλ την αναμέτρηση και γνώρισε την αποθεώση απ'τους θεατές που γέμισαν το κεντρικό court του Lindner Family Tennis Center στο Οχάϊο.
Έτσι ο Φέντερερ την Κυριακή θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του στο Cincinnati, μετά από αυτούς το 2005, το 2007 και το 2009, τον 17ο συνολικά Masters της καριέρας του (όσους έχει και ο Αγκάσι, έναν λιγότερο απ'τον πολυνίκη της σειράς Ναδάλ) και τον πρώτο του τίτλο για φέτος, μετά το Australian Open...

Όσον αφορά τον Μάρκο Παγδατή, ο Κύπριος ολοκλήρωσε ένα ακόμη σπουδαίο τουρνουά έχοντας νικήσει τρεις μεγάλους τενίστες της κατάταξης. Τον Μάριν Τσίλιτς στον 1ο γύρο, τον Τόμας Μπέρντιχ στους "16" και τον Ράφαελ Ναδάλ στα προημιτελικά. Οι 360 βαθμοί που συγκέντρωσε στο Σινσινάτι θα φέρουν τον Μάρκο κοντά στο Νο16 του κόσμου ενώ αναμένεται να πλασαριστεί καλύτερα στο US Open, μετά τις δεδομένες απουσίες των Τσονγκά και Ντελ Πότρο.

Άγνωστο παραμένει αν τελικά ο Παγδατής θα αγωνιστεί στο Pilot Pen Tennis της ερχόμενης εβδομάδας, όπου καταλαμβάνει το Νο1 του ταμπλό (κλήρωση) ή θα προτιμήσει να ξεκουραστεί ενόψει του Αμερικανικού Όπεν.

Τα στατιστικά του αγώνα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger