Ο Ρότζερ Φέντερερ προτίμησε το δύσκολο δρόμο στην τελική αναμέτρηση με τον Μάρντι Φις στο Cincinnati Masters αλλά τελικά κατάφερε να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο. Χάρη στο μοναδικό του break αργά στο 3ο και καθοριστικό σετ, ο Ελβετός ανέτρεψε το σκορ και πανηγύρισε τον πρώτο του φετινό τίτλο μετά το έπος της Μελβούρνης!

Εφτά μήνες χωρίς τίτλο ήταν πολλοί για τον Ρότζερ Φέντερερ.
Μετά από τρεις σερί ήττες σε τελικούς φέτος (Μαδρίτη, Χάλε, Τορόντο), ο Βασιλιάς του αθλήματος επέστρεψε και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών και μάλιστα την πλέον κατάλληλη στιγμή: μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει την περιπέτεια για τον 6ο τίτλο του στο US Open, εκεί όπου πέρυσι ηττήθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια αλλά φέτος φαίνεται αποφασισμένος και διψασμένος να επανακτήσει τα σκήπτρα του στη Νέα Υόρκη...

Ο 29χρονος Ελβετός μπορεί να δυσκολεύτηκε πολύ για να κάμψει την αντίσταση του Μάρντι Φις στον πολύ κλειστό τελικό του Cincinnati αλλά μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά αμφίρροπου αγώνα, νίκησε με 6-7(5), 7-6(1), 6-4 τον σκληροτράχηλο Αμερικανό ισοφαρίζοντας δύο σπουδαία ρεκόρ του παγκοσμίου τένις.

Αρχικά ισοφάρισε τους 17 Masters τίτλους του Αντρέα Αγκάσι και βρίσκεται έναν πίσω απ'τον πολυνίκη του θεσμού και "αιώνιο" αντίπαλο Ράφαελ Ναδάλ που έχει 18, οι τρεις εκ των οποίων φέτος (Μόντε Κάρλο, Ρώμη, Μαδρίτη). Επίσης αυτός ήταν ο 63ος τίτλος (63-27 το ρεκόρ του στους τελικούς) στην πιο λαμπρή καριέρα του αθλήματος, με τον οποίον έπιασε στην 5η θέση όλων των εποχών τον Μπιόρν Μποργκ ενώ θέλει έναν ακόμη για να ισοφαρίσει τον Πιτ Σάμπρας (64).

Παράλληλα ο Φέντερερ έγινε ο πρώτος τενίστας που κατακτά για 4η φορά το Cincinnati Masters (2005, '07, '09, '10) μετά τον Ματς Βιλάντερ (1983, '84, '85, '88).

Αυτός ο τίτλος, όμως, ήταν ένας από τους πιο δύσκολους στην καριέρα του Ελβετού... Μπορεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να σημείωσε τέσσερις εύκολες νίκες με ένα retirement (Ιστόμιν 2ος γύρος) και ένα walkover (Κολσράιμπερ 3ος γύρος), πριν νικήσει τους Νταβιντένκο και Παγδατή στα δύο σετ, αλλά στον τελικό "έφτυσε αίμα" για να κάμψει την αντίσταση του Φις.

Ο 28χρονος Αμερικανός, Νο36 στον κόσμο, απέδειξε ότι οι μεγάλες νίκες επί των Βερντάσκο (2ος γύρος), Γκασκέ (3ος γύρος), Μάρει (προημιτελικά) και Ρόντικ (ημιτελικά) μόνο τυχαίες δεν ήταν και πραγματικά έχασε στις λεπτομέρειες τη δυνατότητα να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο Masters στην 3η του συμμετοχή σε τελικό της συγκεκριμένης σειράς.

Μια στιγμή αδυναμίας, όμως, στο καθοριστικό σετ, έδωσε το μοναδικό break του Φέντερερ στον τελικό με το οποίο έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου στο Σινσινάτι ο οποίος θα έχει και επιμέρους οφέλη για τον Ελβετό καθώς ήρθε λίγες ημέρες πριν το τελευταίο Grand Slam της σεζόν εκεί όπου πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για τον 17ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του!

Ο τελικός ήταν ένα διαρκές τεστ αντοχής, νεύρων και ψυχραιμίας με τον πρώτο λόγο να έχουν τα σερβίς και τα αρκετά αβίαστα λάθη εκατέρωθεν.

Ο Φέντερερ παρουσιάστηκε λιγότερο επιθετικός, απ'ότι στους προηγούμενους αγώνες του στο θεσμό αλλά και λιγότερο αποτελεσματικός τόσο με το πολυχρησιμοποιημένο slice όσο και στις προωθήσεις του στο φιλέ, κάνοντας παράλληλα αρκετά αβίαστα λάθη.

Ο Ελβετός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί καμία από τις 4 ευκαιρίες για break που είχε στο 1ο σετ το οποίο κρίθηκε στο tie break και κατέληξε στον ελάχιστα πιο αποτελεσματικό, Μάρντι Φις.

Στο 2ο σετ ο Φις είχε μια ευκαιρία για break στο 2-2 (30/40) και ο Φέντερερ κατάφερε να ισοφαρίσει πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό tie break όπου έδειξε τις πραγματικές επιθετικές του αρετές.

Το ίδιο κλειστό ήταν και το 3ο σετ χωρίς break points, μέχρι το 9ο game όπου ο Φέντερερ άρπαξε την μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε "σπάζοντας" το σερβίς του Φις για πρώτη φορά στο ματς (5-4). Το επόμενο game ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον 29χρονο Ελβετό να διατηρεί το σερβίς του και να φτάνει στη σπουδαία και δύσκολη νίκη.

Δηλώσεις
Ο Μάρντι Φις ο οποίος απέτυχε να γίνει ο πρώτος unseeded τενίστας που κατακτά τον τίτλο του Cincinnati στην Open Era (1968), δήλωσε κατά τη διάρκεια της απονομής: "Συγχαρητήρια στον Ρότζερ. Είναι πραγματικός πρωταθλητής. Είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Εγώ έδωσα ότι είχα αλλά..."

Από την πλευρά του ο πρωταθλητής, Ρότζερ Φέντερερ τόνισε: "Δυστυχώς μόνο ένας κερδίζει στο τένις. Ο Μάρντι άξιζε κι αυτός τον τίτλο. Έκανε ένα φανταστικό τουρνουά. Όταν πρωτοήρθα στο Cincinnati είχα δυσκολίες γιατί ήταν πολύ γρήγορη η επιφάνεια. Τώρα έχω 4 τίτλους οπότε όλα είναι καλά. Ανυπομονώ να σας δω του χρόνου..."

Τα στατιστικά του αγώνα

Κυριακή 22/08: Τελικός Cincinnati Masters
3-Federer (Switzerland) beat Fish (U.S.) 6-7(5) 7-6(1) 6-4

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger