Μπορεί ο Ρότζερ Φέντερερ να έκλεισε τα 29 του χρόνια πριν μερικές ημέρες και μπορεί να θεωρείται ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, ωστόσο ο διψασμένος Ελβετός είναι έτοιμος να μάθει μερικά ακόμη κανούργια "κόλπα", παίρνοντας μαζί του στο Τορόντο, πέρα από την οικογένειά του και τον νέο του προπονητή, Πολ Ανακόνε.
Ο Φέντερερ γνωρίζει πολύ καλά ότι τα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας του ανήκουν στο παρελθόν καθώς πολλά έχουν αλλάξει από τότε που δεν είχε αντίπαλο στα courts.

Η προχωρημένη, πλέον, ηλικία του, το γεγονός ότι έχει καταρρίψει (σχεδόν) κάθε προηγούμενο ρεκόρ (έλλειψη κινήτρου), οι νεότεροι και πιο δυνατοί σωματικά αντίπαλοι που καλείται να αντιμετωπίσει αλλά και η οικογένεια που απέκτησε τον τελευταίο χρόνο, είναι τα κυριότερα εμπόδια του πάλαι ποτέ καλύτερου τενίστα στον κόσμο ο οποίος πλέον θεωρεί ευπρόσδεκτη, κάθε βοήθεια που μπορεί να του προσφερθεί προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή της ATP.

Αυτό ακριβώς δήλωσε και ο ίδιος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, μια ημέρα πριν ριχτεί στη μάχη του Toronto Masters αντιμετωπίζοντας την Τρίτη (02:30GR - ξημερώματα Τετάρτης), τον Χουάν Ιγκνάσιο Τσέλα.

"Ξέρω ότι ακόμη μπορώ να προσφέρω πολλά αλλά σίγουρα σε αυτή τη φάση χρειάζομαι βοήθεια απ'όλες τις πλευρές γιατί η οικογένειά μου μεγαλώνει και το tour γίνεται πολύ πιο δύσκολο" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος σε αυτό το πλαίσιο, αποφάσισε να προσλάβει, έστω και σε δοκιμαστική φάση, τον Πολ Ανακόνε ο οποίος είχε σηκώσει πολλούς Grand Slam τίτλους (9) στο πλευρό του Πιτ Σάμπρας.

Ο Φέντερερ πιστεύει ότι η εμπειρία του 49χρονου Αμερικανού προπονητή, μπορεί να τον βοηθήσει να παίξει και πάλι το τένις που ξέρει, προσθέτοντας νέα στοιχεία στο παιχνίδι του, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το παράθυρο συνέχισης ή διακοπής της συνεργασίας τους μετά το US Open. Όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα του Ελβετού στα τρία τουρνουά που ακολουθούν σε Τορόντο, Σινσινάτι και Νέα Υόρκη.

"Πάντα αναρωτιόμουν, ακόμη και στις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου, αν χρειάζεται να έχω έναν προπονητή δίπλα μου. Παρά το γεγονός ότι δεν είχα πολλές κακές στιγμές τα τελευταία 7 χρόνια, με απασχολούσε αυτό το γεγονός. Ανέκαθεν, όμως, έψαχνα και έβρισκα τρόπους για να βελτιωθώ. Πιστεύω ότι ο Πολ, με την εμπειρία που διαθέτει, μπορεί να φέρει κάτι διαφορετικό στην ομάδα μας και αυτό ακριβώς εξερευνούμε το τελευταίο διάστημα" δήλωσε ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος έχει ακούσει τα καλύτερα λόγια την αξία του Ανακόνε από τους πολύ καλούς του φίλους, Σάμπρας και Χένμαν που συνεργάστηκαν με τον Αμερικανό.

Όσον αφορά το μέλλον με τον Ανακόνε, ο Φέντερερ είπε: "Θα δούμε πως θα πάει και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, πιθανότατα μετά το US Open".

Ο Φέντερερ, μετά το διαζύγιο με τον Πίτερ Λούντγκρεν το 2003, δεν έχει κάποιον full basis προπονητή. Το τελευταίο διάστημα δούλευε με τον πολύ καλό του φίλο και Ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελβετίας, Σέβεριν Λούθι ενώ κατά διαστήματα έχει δουλέψει και με σπουδαία ονόματα της προπονητικής όπως τον Ντάρεν Κάχιλ και τον Χοσέ Ιγκέιρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger