Έχει μείνει στο χώμα και στο χόρτο...
Ο Ράφαελ Ναδάλ συνεχίζει να προβληματίζει με τις hardcourt εμφανίσεις του και την Πέμπτη λίγο έλειψε να το πληρώσει απ'τον Ζουλιάν Μπενετό ο οποίος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το match point που είχε στη διάθεσή του. Τελικά ο Ισπανός έκανε την ανατροπή και έκλεισε το εξαιρετικά επικίνδυνο ραντεβού με τον Μάρκο Παγδατή.

Το έχουμε γράψει και πρόσφατα ότι ο Ράφαελ Ναδάλ έχει αναπτύξει περισσότερο απ'τον καθένα, τον τελευταίο χρόνο, την ικανότητά να "κλέβει" νίκες, ακόμη κι αν βρίσκεται στην χειρότερή του μέρα. Σίγουρα όχι απέναντι σε τενίστες όπως ο Άντι Μάρει στο Τορόντο, αλλά ο Ζουλιάν Μπενετό ανήκει, δίχως αμφιβολία, σ'αυτή την κατηγορία.

Ο Ράφα πραγματοποίησε μια ακόμη πολύ κακή εμφάνιση σε τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του μοναδικού Major τουρνουά που λείπει από τη συλλογή του, του US Open και συνεχίζει να προβληματίζει με την απόδοσή του μετά το επικό τετράμηνο Απρίλιος-Ιούλιος που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του σε χώμα και χόρτο...

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης δεν έχει καταφέρει να δείξει, προς το παρών, τις αδιαμφισβήτητες δυνατότητές του και στις σκληρές επιφάνειες και ο σημερινός αγώνας κόντρα στον Ζουλιάν Μπενετό ήταν ένα ακόμη δείγμα αυτής της "περίεργης" συμπεριφοράς του Ισπανού στα hardcourts.

Ο Ναδάλ μετά από 2 ώρες και 48 βασανιστικά λεπτά, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να σώσει match point του Γάλλου, Νο32 στον κόσμο, για να φτάσει στην πολύ δύσκολη νίκη με 5-7, 7-6(6), 6-2, παίρνοντας με τη ψυχή στο στόμα το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Cincinnati Masters.

Πολλά αβίαστα λάθη (39), κακές επιστροφές, μέτριο σερβίς και αμέτρητες κοντές μπάλες που ευνοούσαν το επιθετικό παιχνίδι του Μπενετό, χαρακτήρισαν το παιχνίδι του Ναδάλ ο οποίος στο 3ο σετ απλά εκμεταλλεύτηκε την κούραση και τις κράμπες του αντιπάλου του, δίνοντας ένα ευχάριστο φινάλε σε ένα εφιαλτικό ματς στο κεντρικό court των εγκαταστάσεων του Lindner Family Tennis Center του Σινσινάτι.

Ο Ζουλιάν Μπενετό πέτυχε το δεύτερο break του στο τέλος του εναρκτήριου σετ (6-5) για να πάρει προβάδισμα στο σκορ ενώ με δύο συνεχόμενους άσους, έδωσε στον εαυτό του το match point στο tie break του 2ου σετ (6-6, 6-5), χωρίς ωστόσο να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί με τον Ναδάλ να δείχνει πείσμα και αποτελεσματικότητα στα κρίσιμα ράλι της αναμέτρησης, ανατρέποντας τελικά την εις βάρος του κατάσταση.

Ο 28χρονος Γάλλος αντιμετώπισε πρόβλημα με κράμπες από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε για να πλησιάσει μια ανάσα από τη νίκη κόντρα στον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο ενώ και ο Ναδάλ πήρε ιατρικό τάιμ άουτ αμέσως μετά την κατάκτηση του 2ου σετ, έχοντας πρόβλημα στην πατούσα του δεξιού του ποδιού.

Έστω και μ'αυτόν τον τρόπο, ο Ναδάλ πήρε την πρόκριση για τους "8" του Cincinnati εκεί όπου θα συναντήσει την Παρασκευή τον εκπληκτικό Μάρκο Παγδατής ο οποίος την ίδια ώρα πετύχαινε μια σπουδαία και πανάξια νίκη με 7-5, 6-4 επί του Νο7 του ταμπλό, Τόμας Μπέρντιχ.

Φτιαγμένος για μεγάλα ματς...
Με εκπληκτική εμφάνιση ο Μάρκος Παγδατής όχι απλά κοίταξε στα μάτια το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, Τόμας Μπέρντιχ αλλά ανάγκασε τον φιναλίστ του φετινού Wimbledon να υποκλιθεί στο μεγαλείο του με τον Κύπριο να επικρατεί 2-0 σετ του Τσέχου και να παίρνει την πρόκριση για τους "8" του Cincinnati Masters!!!

Μπορεί με υποδεέστερους αντιπάλους να ζορίζεται, ωστόσο στα μεγάλα ματς ο Μάρκος Παγδατής παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, θυμίζοντας τον τενίστα που έκανε την τενιστική υφήλιο να παραμιλάει με την εκπληκτική του πορεία στο Australian Open το 2006 αλλά και αυτόν που ανάγκασε σε μια ακόμη ήττα φέτος τον Βασιλιά των courts, Ρότζερ Φέντερερ...

Ο Κύπριος πρωταθλητής, μετά τη νίκη επί του Νο11 του ταμπλό, Μάριν Τσίλιτς στην πρεμιέρα του Cincinnati Masters την περασμένη Κυριακή, έβγαλε εκτός διοργάνωσης και το Νο7 του ταμπλό, Τόμας Μπέρντιχ νικώντας τον Τσέχο με 7-5, 6-4 για τον 3ο γύρο της σπουδαίας διοργάνωσης.

Ο Μάρκος, με εξαιρετικό σερβίς, ατελείωτο τρέξιμο, αξιοζήλευτη σταθερότητα και αποτελεσματικότατες επιθέσεις, έφτασε στη νίκη μετά από 2 ώρες συναρπαστικού ματς και πήρε σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης εκεί όπου θα παίξει τον σημαντικότερο αγώνα της σύγχρονης καριέρας του, αντιμετωπίζοντας το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, Ράφαελ Ναδάλ.

Ο 24χρονος Ισπανός χρειάστηκε να σώσει match point του Ζουλιάν Μπενετό στην εξαιρετικά δύσκολη νίκη επί του Γάλλου με 5-7, 7-6(6), 6-2 συνεχίζοντας να προβληματίζει με τις εμφανίσεις του και δίνοντας δικαίωμα στον Παγδατή να κάνει βάσιμα όνειρα για πρόκριση στα ημιτελικά του σπουδαίου θεσμού.

Αυτή θα είναι μόλις η 3η συμμετοχή του Παγδατή σε προημιτελική φάση Masters διοργάνωσης με τις δύο προηγούμενες να πέφτει πάνω στον Ναδάλ. Το 2006 ηττήθηκε απ'τον Ισπανό με 7-5, 6-0 στους "8" του Indian Wells ενώ την επόμενη σεζόν, στην πρώτη του παρουσία σε ημιτελικό της συγκεκριμένης σειράς, έχασε με 4-6, 6-4, 6-3 απ'τον Ισπανό στο Paris Masters (το συνολικό σκορ είναι 6-0 υπέρ του Ναδάλ).

Στα της αναμέτρησης, ο Παγδατής ήταν ανώτερος απ'τον Μπέρντιχ σε όλους τους τομείς και άξιζε πέρα για πέρα τη νίκη. Περιορίζοντας τα αβίαστα λάθη του στα 20 (έναντι 31 του Τσέχου) και βγάζοντας έξι winners περισσότερους απ'τον αντίπαλό του (29 έναντι 23), ο Κύπριος κατάφερε να πετύχει από ένα break σε κάθε σετ και παράλληλα να σώσει και τα τρία break points του Μπέρντιχ, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του επί του Τσέχου σε τέσσερις αναμετρήσεις (2-2 το σκορ).

Το καθοριστικό break στο 2ο σετ, ο Παγδατής το πέτυχε στο 3o game (2-1) ενώ είχε την ευκαιρία να τελειώσει και νωρίτερα το ματς όταν είχε δύο match points στη διάθεσή του στο σερβίς του Μπέρντιχ στο 5-3 15/40. Τελικά, το μόνο που κατάφερε ο Τσέχος ήταν να πάρει μικρή παράταση με τον Μάρκο να εκμεταλλεύεται το τελευταίο service game του, πετυχαίνοντας μια από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας του, μέχρι τις ... επόμενες!

Στους "8" με walk over ο Φέντερερ
Μια ημέρα μετά την ξεκούραστη νίκη επί του Ιστόμιν, με τον Ουζμπέκο να εγκαταλείπει το ματς στο τέλος του 1ου σετ, ο Ρότζερ Φέντερερ πήρε με walk over την πρόκριση στα προημιτελικά του Cincinnati Masters καθώς ο σημερινός του αντίπαλος, Φίλιπ Κολσράιμπερ απέσυρε τη συμμετοχή του λόγω προβλήματος στον ώμο.

Έχοντας "σπαταλήσει" μόλις 36 λεπτά στο court, ο Ρότζερ Φέντερερ βρίσκεται ήδη στην προημιτελική φάση του Western & Southern Financial Group Masters, χωρίς ουσιαστικά να έχει δώσει έναν ολοκληρωμένο αγώνα.

Ο 29χρονος υπερασπιστής του τίτλου στο Σινσινάτι, στον πρώτο του αγώνα στο θεσμό την Τετάρτη, νικούσε με 5-2 τον Ντένις Ιστόμιν όταν ο αντίπαλός του τραυματίστηκε στο πόδι και εγκατέλειψε τη μάχη ενώ την Πέμπτη ο Φίλιπ Κολσράιμπερ δεν κατέβηκε καν στον προγραμματισμένο για τις 22:30GR αγώνα του με τον Ελβετό, έχοντας πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο.

Έτσι, ο Φέντερερ θα παρουσιαστεί τελείως ξεκούραστος στην προημιτελική αναμέτρηση της Παρασκευής κόντρα σε έναν εκ των Φέρερ/Νταβιντένκο που αγωνίζονται λίγο αργότερα.

Έμεινε όρθιος ο Τζόκοβιτς
Τα δύο τελευταία χρόνια ο Νόβακ Τζόκοβιτς δίνει το παρών στον τελικό του Cincinnati Masters. Φέτος, δεν θέλει μόνο να τριτώσει το καλό αλλά και να κάνει το βήμα παραπάνω, πανηγυρίζοντας τον πρώτο του τίτλο στο Οχάϊο μετά τις ήττες απ'τους Μάρει (2008) και Φέντερερ (2009) τα προηγούμενα χρόνια.

Ο 23χρονος Σέρβος, Νο2 του ταμπλό και Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, παρέμεινε στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου, πετυχαίνοντας δύσκολη νίκη με 6-1, 7-6(7) επί του Νταβίντ Ναλμπαντιάν την Πέμπτη για τον 3ο γύρο της σπουδαίας διοργάνωσης.

Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό 1ο σετ και διατηρώντας τη ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητά του στους κρίσιμους πόντους του 2ου, ο Νόλε έφτασε στη νίκη μετά από 1 ώρα και 37 λεπτά αγώνα έχοντας 14 winners και 17 αβίαστα λάθη με πολύ καλά ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς.

Ο Ναλμπαντιάν, έχασε τέσσερις ευκαιρίες για set point, ώστε να στείλει την αναμέτρηση στο 3ο σετ, ωστόσο πλήρωσε τα αρκετά αβίαστα λάθη του (31) ενώ έδωσε τη νίκη στον αντίπαλό του κάνοντας ένα αδικαιολόγητο, για την αξία και την εμπειρία του, double fault στο match point του Τζόκοβιτς.

Στους "8" ο Σέρβος που έχει 5 τίτλους Masters στην κατοχή του και ένα Masters Cup (2008), θα αντιμετωπίσει τον νικητή της μεγάλης αναμέτρησης μεταξύ του Ρόμπιν Σόντερλινγκ και του Άντι Ρόντικ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger