federer-usopen11-10_408.jpg
O Ρότζερ Φέντερερ μετά την (νέα) οδυνηρή ήττα στα ημιτελικά του US Open απ'τον ατσάλινο Νόβακ Τζόκοβιτς, είπε πως μόνο τον εαυτό του κατηγορεί για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς έχοντας δύο match points στα χέρια του ενώ έδειξε το μεγαλείο του τονίζοντας ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός!

Για πρώτη φορά μετά το 2002, ο Ρότζερ Φέντερερ ολοκληρώνει χρονιά στο tour της ATP χωρίς να έχει πανηγυρίσει κάποιον Grand Slam τίτλο. Από το 2003 και το πρώτο "αίμα" στο Wimbledon, ο Ελβετός κατέκτησε 16 συνολικά Majors τα οποία τον έχουν κατατάξει στην κορυφή της λίστας, όμως η ήττα από τον Τζόκοβιτς στους Σαββατιάτικους ημιτελικούς του US Open, έβαλε τέλος σε αυτό το εκπληκτικό σερί του Βασιλιά.

Ο Σέρβος υπερπαίκτης, ανέτρεψε το 0-2 στα σετς και έσωσε δύο match points του Φέντερερ, παίρνοντας για δεύτερη διαδοχική χρονιά το εισιτήριο για τον τελικό της Νέας Υόρκης, με πανομοιότυπη νίκη επί του Ελβετού!

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα-αποκλεισμός του Φέντερερ σε Grand Slam με τον ίδιο τρόπο. Είχε προηγηθεί η επίσης βασανιστική ήττα από τον Τσονγκά στα προημιτελικά του φετινού Wimbledon όπου και πάλι ο Ελβετός προηγήθηκε με 2-0 σετς, όμως είδε τον Γάλλο αντίπαλό του να επιστρέφει και τελικά να φτάνει στη νίκη!

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της ήττας από τον Νόλε, ο Φέντερερ εμφανίστηκε πολύ απογοητευμένος και με διάθεση για αυτοκριτική...

"Είναι πραγματικά περίεργο να χρειάζεται να είμαι εδώ για να εξηγήσω αυτή την ήττα γιατί πραγματικά νιώθω ότι έπρεπε να βρίσκομαι σαν νικητής απέναντί σας. Δεν έπαιξα καλά στο τέλος. Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση αλλά μόνο τον εαυτό μου μπορώ να κατηγορήσω γι'αυτό" είπε αρχικά ο Φέντερερ

Η συνέχεια της συνέντευξης ήταν πιο αισιόδοξη: "Γι'αυτό άλλωστε δεν παρακολουθούμε αθλητισμό; Γιατί μέχρι να τελειώσει ένας αγώνας δεν ξέρεις τι θα γίνει και ο καθένας έχει τις ευκαιρίες του έως το τέλος. Αυτό αγαπάμε στο τένις αλλά είναι επίσης τόσο απάνθρωπο τόσο σκληρό μερικές φορές".

Ο Ελβετός έκανε μια αναδρομή στην Grand Slam πορεία του φέτος, εξάγωντας θετικά συμπεράσματα: "Είχα ευκαιρίες να τα πάω καλύτερα αλλά τα ημιτελικά στην Αυστραλία, ο τελικός στο Γαλλικό Όπεν, τα ημιτελικά στο Wimbledon και τώρα ημιτελικά στο US Open; Σίγουρα σε μερικά από αυτά θα μπορούσα να κάνω ένα βήμα ή και δύο παραπάνω".

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πόσο επηρεάζει την αποφασιστικότητά του αυτή η ήττα, ο Φέντερερ ήταν κατηγορηματικός: "Θα είμαι πολύ πεινασμένος πηγαίνοντας στην Αυστραλία του χρόνου. Ξέρω ότι αν συνεχίσω να δουλεύω σκληρά τώρα, αυτό θα ανταμοιφθεί στο τέλος"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger