Την μέρα της σημαντικής επετείου για το ολόκληρο το αμερικανικό έθνος, τα 10 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, που συνέπεσε με τον μεγάλο τελικό των Γυναικών στο US Open, αλλά και την 1η συμμετοχή της Εύας Ασδεράκη σε τελικό Grand Slam, μέγιστη διάκριση για την καλύτερη Ελληνίδας διαιτητή, ήρθε να σκιάσει (και πάλι) η απαράδεκτη και έξω από κάθε αθλητική λογική συμπεριφορά της μεγάλης πρωταθλήτριας, αλλά μικρής τελικά σε αθλητικό πνεύμα και συμπεριφορά τενίστριάς Serena Williams.

Στο πρώτο game του δεύτερου σετ - με την Williams να έχει χάσει το πρώτο με 6-2 από την Stosur - και με την 27χρονη Αυστραλή να έχει break point στο σερβίς της Αμερικανής, η κάτοχος 13 Grand Slam χτυπάει ένα δυνατό FH που καταλήγει σε winner, φωνάζει όμως δυνατά "Come On" πριν η μπάλλα φτάσει στην αντίπαλό της. Δέχεται από την Εύα Ασδεράκη πολύ σωστά ποινή για εμπόδιση της αντιπάλου ("intentional hindrance") σύμφωνα με τον κανονισμό και χάνει τον πόντο και το game.
Εκεί ξεκινά το παραλλύρημα της Williams σπεύδωντας για εξηγήσεις από την Ασδεράκη, η οποία της εξηγεί τι συνέβη. Κάπου εκεί η Williams τρελαίνεται και αρχίζει έναν απίστευτα απρεπή μονόλογο προς της Ελληνίδα. Η Williams μπερδέβει δε την Ασδεράκη με την Louise Engzell που ήταν στην καρέκλα στον ημιτελικό του US Open πριν από δύο χρόνια όταν η Williams είχε απειλήσει την κριτή γραμμών πως θα τη σκοτώσει και είχε τότε αποβληθεί και τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο.
"Εσύ δεν είσαι που μου την έφερες και την άλλη φορά? Ναι εσύ είσαι, με κυνηγάς? Αυτό δεν είναι καθόλου σωστό"


Η Williams δέχεται και νέα ποινή (code violation) από την Ασδεράκη και εκεί ξεκινά το νέο κρεσέντο...
"Ούτε καν να με κοιτάς. Μισείς τους ανθρώπους. Είσαι αποκρουστική εσωτερικά. Ποτέ δε διαμαρτύρομαι. Με τιμωρείς επειδή εκφράζω τα συναισθήματά μου? Ποιος θα έκανε τέτοιο πράγμα. Είμαστε στην Αμερική" και συνέχισε την επόμενη φορά που αλλάξαν πλευρές..."Αν με δεις ποτέ να έρχομαι στο διάδρομο, πήγαινε από την άλλη μεριά".

Αμετανόητη
H Williams, η οποία αρνήθηκε να δώσει το χέρι στην Ασδεράκη με το τέλος του αγώνα, ρωτήθηκε, και μάλιστα επίμονα και επανελλημένα από τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη τύπου για το συμβάν, εκείνη όμως απέφευγε κάθε φορά να απαντήσει και απλά έλεγε τα δικά της και πως δε θυμόταν τι έγινε.
Σίγουρα η συμπεριφορά αυτή δεν άξιζε στην Ελληνίδα διαιτητή και το ντεμπούτο της στην καρέκλα ενός τελικού. Η ίδια και οι βοηθοί της τα πήγαν άψογα στο έργο τους, χαρακτηριστικό μάλιστα του παιχνιδιού ήταν πως δε χρειάστηκε ούτε μία φορά το ηλεκτρονικό replay!
Όσο για την Williams η ίδια έχει αποδείξει πως είναι μεγάλη πρωταθλήτρια, ο πραγματικός πρωταθλητής είναι όμως αυτός που διακρίνεται και άλλα πράγματα πέρα από τους τίτλους και τις πιατέλες, όπως πχ να ξέρει να χάνει και να σέβεται.

To video του 2009 στον ημιτελικό με την Kim Clijsters

Παρακάτω η συνέντευξη τύπου της Williams

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger