Microsoft BUILD: Αυτό είναι το Windows 8! (7) Πριν λίγες ώρες πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης Microsoft BUILD, η παρουσίαση του πολυαναμενόμενου λειτουργικού συστήματος Windows 8.


Ουσιαστικά, είναι μια παρουσίαση-πρόσκληση-πρόκληση για τους προγραμματιστές έτσι ώστε να συνεισφέρουν στην ολοκλήρωση-ενίσχυση του. Όπως και να ΄χει, καλωσορίζουμε το Windows 8 και παρακάτω μπορείτε να δείτε τα κυριότερα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που φέρνει μαζί του!
Η παρουσίαση ξεκίνησε με μια αναφορά στο προηγούμενο λειτουργικό σύστημα Windows 7, το οποίο κυκλοφόρησε το 2008 και ήδη έχει πουλήσει 450 εκατομμύρια άδειες σε όλο τον κόσμο!

Microsoft BUILD: Αυτό είναι το Windows 8! (12)

Η Microsoft τόνισε ότι έγιναν 1502 αλλαγές στο Windows XP μέχρι να κυκλοφορήσει η τελική έκδοση του Windows 7, προετοιμάζοντας μας έτσι για τα συνεχόμενα updates που θα ακολουθήσουν και στο Windows 8. Επίσης, η εταιρία τονίζει ότι θα φέρει μαζί του οτιδήποτε αξιόλογο υπήρχε στο Windows 7, αλλά με πολύ μεγάλες βελτιώσεις!
Το όραμα της Microsoft για το Windows 8 είναι να καταφέρει να δημιουργήσει ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα που θα μπορεί να εφαρμοστεί το ίδιο καλά από μικρές συσκευές (smartphones και tablets) μέχρι και γιγαντιαίους servers με εκατοντάδες επεξεργαστές.
Ο σχεδιασμός ξεκίνησε το 2009, σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Windows 7, επειδή έπρεπε να προσθέσει λειτουργίες αφής (touch) και να ικανοποιήσει το θέλω των προγραμματιστών για μια πλατφόρμα που θα υποστηρίζει εφαρμογές, τόσο για φορητές συσκευές όσο και για κανονικούς υπολογιστές. Για αυτό, για πρώτη φορά υποστηρίζονται επίσημα επεξεργαστές ARM!
Η εισαγωγή στο Windows 8 γίνεται από την lockscreen, η οποία απεικονίζει ημερομηνία και ώρα, ενώ ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το δικό του background. Αυτό που ξεχωρίζει είναι ο νέος τρόπος εισόδου με το Picture Password, δηλαδή μια εικόνα ή φωτογραφία επάνω στην οποία θα πρέπει να ζωγραφίσετε ένα συγκεκριμένο σχήμα για να κάνετε login.


Microsoft BUILD: Αυτό είναι το Windows 8! (6)

Αφού γίνει η είσοδος, βλέπουμε την Start Screen, η οποία εμφανισιακά παραπέμπει σε αυτή που έχουμε συνηθίσει στα Windows Phone smartphones (Metro UI), με Tiles που απεικονίζουν updates από διάφορες εφαρμογές (π.χ. Twitter, Facebook, καιρός κλπ.). Ωστόσο, στο Windows 8 έχετε τη δυνατότητα να “παίξετε” με το μέγεθος τους ή να δημιουργήσετε φακέλους με πολλά Tiles, καθώς και να κάνετε προεπίσκοπηση τους χάρι στη νέα λειτουργία Semantic Zoom.
Μία ακόμη σημαντική προσθήκη στην Start Screen είναι τα Charms, στα οποία μπορείτε να μεταβείτε με “σύρσιμο” προς τη δεξιά πλευρά, αποδεικνύοντας ότι τη σύνδεση του κλασικού χειρισμού με αυτό που έχετε συνηθίσει στις φορητές συσκευές. Στα Charms θα βρείτε ρυθμίσεις, εύκολους τρόπους για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση, να μοιραστείτε links, φωτογραφίες και videos, διαδικασίες που θα διαφοροποιούνται ανάλογα με την εφαρμογή στην οποία αναφέρεστε. Φυσικά, θα υπάρχει είτε κανονικό είτε εικονικό Windows Key για να επιστρέφετε στην Start Screen.


Microsoft BUILD: Αυτό είναι το Windows 8! (11)
 
Ένα από τα σημαντικότερα προτερήματα του Windows 8 θα είναι οι εφαρμογές, υποστηρίζονται κώδικες HTML5/CSS3, JavaScript, C, C#, C++, VB, XAML (για x86, x64 και ARM), με τη Microsoft να έχει υπό κατασκευή το αντίστοιχο Windows Store (με εφαρμογές Metro και προγράμματα Win32), ενώ έχει προσκαλέσει ήδη τους προγραμματιστές να το “γεμίσουν”. Παράλληλα, οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν εξειδικευμένη αναζήτηση για κάποια εφαρμογή ή υπηρεσία από το αντίστοιχο Search Charm.


Microsoft BUILD: Αυτό είναι το Windows 8! (5)
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες (αν όχι όλες) εφαρμογές Microsoft που ξέραμε θα διατίθονται πλέον ως εφαρμογές Metro, όπως για παράδειγμα ο Internet Explorer 10. Επιπλέον, ήδη ακούγεται ότι η Adobe ετοιμάζει έκδοση του Photoshop ως Metro-app!


Microsoft BUILD: Αυτό είναι το Windows 8! (8)
 
Όλο αυτό το οικοσύστημα δε θα μπορούσε να μη συνδέεται με την έννοια του cloud computing, και σίγουρα η Microsoft θέλει να ενισχύσει την υπηρεσία cloud αποθήκευσης Skydrive. Για παράδειγμα να αναφέρουμε ότι ο χρήστης θα έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες, τα τραγούδια του και τα αρχεία του γενικότερα από οποιαδήποτε συσκευή Windows 8 (tablet, PC) χωρίς να απαιτούνται διαφορετικές εφαρμογές ή formats.
Με μια πρώτη ματιά, και σίγουρα όχι ολοκληρωμένη αφού δεν μιλάμε για την τελική έκδοση, η Microsoft βάζει ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό της και με τους ανταγωνιστές της, προσπαθώντας να δημιουργήσει το απόλυτο λειτουργικό σύστημα που θα συνδέσει όλες τις συσκευές. Το αν θα το καταφέρει θα το μάθουμε όταν δούμε το τελικό προϊόν. Πάντως, μας έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger