Η επιθυμία του εκδοτικού οίκου Penguin να προσελκύσει νέο αναγνωστικό κοινό και να τονώσει τα έσοδά της μέσω των πολυμεσικών e-books αντανακλάται μέσα από το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο που κυκλοφόρησε, το οποίο έχει ενσωματωμένο βίντεο.

Το Penguin Group, σε συνεργασία με τη Starz Media του ομίλου Liberty Media, άρχισε να πουλά την πρώτη έκδοση ενός μυθιστορήματος ("Οι κίονες της Γης" του βρετανού Κεν Φόλετ, το οποίο διαδραματίζεται στην Αγγλία του 12ου αιώνα), που συνοδεύεται από βίντεο.

Ειδικότερα, το βίντεο προέρχεται από μια τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο βιβλίο, το οποίο αποτελεί μεγάλη εμπορική επιτυχία και έχει πουλήσει διεθνώς περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντίτυπα από το 1989 που εκδόθηκε για πρώτη φορά.

Το e-book προορίζεται για τη νέα συσκευή iPad της Apple που, μεταξύ άλλων, είναι και ηλεκτρονικός αναγνώστης ψηφιακών βιβλίων. Μέσω αυτού, οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ηλεκτρονικά το βιβλίο και παράλληλα να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από την τηλεοπτική σειρά που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 23 Ιουλίου.

Στο e-book θα περιέχονται βίντεο με συνέντευξη του συγγραφέα και ένα “δέντρο χαρακτήρων” που θα βοηθά τον αναγνώστη να ξεκαθαρίσει τις προσωπικότητες που εμπλέκονται στο ιστορικό μυθιστόρημα. Μάλιστα, όσο η μίνι σειρά θα προχωρά, το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού βιβλίου θα ανανεώνεται με νέες σκηνές.

Θα διατίθεται προς 12,99 δολάρια για “κατέβασμα” στη συσκευή του χρήστη, με τη μέση τιμή ενός συμβατικού e-book χωρίς βίντεο να διαμορφώνεται στα 9,99 δολάρια. Οι εκδότες ελπίζουν πως το iPad θα επεκτείνει τη χρήση των ηλεκτρονικών βιβλίων και θα τα καταστήσει πιο κερδοφόρα.

Παρά το γεγονός πως οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων επεκτείνονται συνεχώς, οι εκδοτικοί οίκοι δυσφορούν με την πολιτική του μεγαλύτερου στον κόσμο ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου Amazon.com, το οποίο προσφέρει τα e-books με μεγάλες εκπτώσεις, μειώνοντας έτσι το ποσοστό κέρδους των εκδοτών, προκειμένου να διευκολύνει τις πωλήσεις της δικής του συσκευής ηλεκτρονικής ανάγνωσης Kindle.

Έτσι, οι εκδότες αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τη μέση τιμή των ηλεκτρονικών βιβλίων πάνω από τα 10 δολάρια, ευκαιρία που τους δίνει η ενσωμάτωση περιεχομένου multimedia σε αυτά. Εκπρόσωπος του Penguin Group ανακοίνωσε πως ο όμιλος εξετάζει ήδη τη δημιουργία και άλλων παρόμοιων πολυμεσικών ηλεκτρονικών βιβλίων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger