Ο Ράφαελ Ναδάλ είναι o πανάξιος πρωταθλητής του Wimbledon Championships 2010! Ο 24χρονος Ισπανός "όργωσε" και τον Τόμας Μπέρντιχ με 3-0 σετ στον τελικό του Λονδρέζικου Major και πανηγύρισε το δεύτερο τίτλο του στο Wimbledon, δεύτερο συνεχόμενο μετά το Παρίσι πριν ένα μήνα και συνολικά 8ο Grand Slam της καριέρας του!!!

Βρετανός... στο ραντεβού του με τους τίτλους και την ιστορία αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ο Ράφαελ Ναδάλ. Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και κορυφαίος τενίστας στο tour αυτή την εποχή, κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το σπουδαιότερο τρόπαιο στο τένις και συνέχισε τη δουλειά που είχε αφήσει στη μέση το 2008, χτίζοντας βήμα-βήμα την Αυτοκρατορία του στο "Φεντεροκρατούμενο", τα προηγούμενα χρόνια, Λονδίνο.

Ο Ισπανός ταυρομάχος, με νέα σπουδαία και αλύγιστη εμφάνιση, επικράτησε με 6-3, 7-5, 6-4 του Τόμας Μπέρντιχ στον τελικό της "θρυλικής" διοργάνωσης στο Wimbledon, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή τη στιγμή είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στα παγκόσμια courts.

Μπορεί ο τελικός να μην έμοιαζε με τους συγκλονιστικούς των τελευταίων χρόνων αλλά σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Ναδάλ ο οποίος μπορεί να μην έπιασε σπουδαία απόδοση αλλά έκανε ότι ακριβώς χρειαζόταν ώστε να μην μπει σε περιπέτειες απέναντι σε έναν μέτριο και νευρικό Τόμας Μπέρντιχ.

Ο 24χρονος Τσέχος, στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam, συμπεριφέρθηκε ακριβώς έτσι... σαν πρωτάρης. Άτολμος, παθητικός και χωρίς συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο στο μυαλό του, ήταν ελάχιστες οι φορές που σου έδινε την εντύπωση πως μπορεί να νικήσει τον Ναδάλ ο οποίος με τη σειρά του είχε σε μεγάλη μέρα και πάλι το forehand και το σερβίς του, φτάνοντας σχετικά εύκολα στην τελική επικράτηση και χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, μετά από 2 ώρες και 13 λεπτά στο κεντρικό court του All England Club.

Αυτό, όμως που πρόκειται να παρηγορήσει τον Τόμας Μπέρντιχ μόλις περάσει λίγη ώρα, θα είναι το γεγονός ότι πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό τουρνουά κατά το οποίο νίκησε τον υπερασπιστή του τίτλου, Ρότζερ Φέντερερ αλλά και το νέο Νο2 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά, ενώ η φανταστική του κούρσα θα αποζημιωθεί με μια επιταγή των 605.000 ευρώ αλλά και με την επιστροφή του στο top10 της παγκόσμιας κατάταξης όπου θα πλασαριστεί στο νέο career high Νο8 από το Νο13 που βρισκόταν πριν το Όπεν.

Από την άλλη ο Ράφαελ Ναδάλ, μετά από την χτυπημένη από τραυματισμούς και κακουχίες προηγούμενη σεζόν, τους τελευταίους δύο μήνες έχει κάνει ένα απίστευτο comeback με 5 τίτλους, μεταξύ των οποίων δύο Grand Slam. Ο Ράφα με το που πάτησε το πόδι του στο χώμα στα μέσα του Απρίλη, έχει γίνει άλλος άνθρωπος σαρώνοντας οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα του και σηκώνοντας τον έναν τίτλο μετά τον άλλον. Πριν 24 ημέρες ολοκλήρωσε ένα επικό Clay Slam με συνεχόμενους τίτλους σε Monte Carlo, Rome, Madrid και Roland Garros και τώρα ανέβηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο θρόνο του Wimbledon γράφοντας σε μια ακόμη σελίδα της βίβλου του τένις, το όνομά του με ολόχρυσα γράμματα.

Επίσης ο Ισπανός, από τη στιγμή που δεν είχε καθόλου βαθμούς να υπερασπιστεί και πρόσθεσε 2000 πόντους στη συγκομιδή του, αυξάνει τρομακτικά τη διαφορά του από τους υπόλοιπους στην κατάταξη της ATP και μόνο με θαύμα θα χάσει το Νο1 κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

1ο ΣΕΤ
Στα πρώτα games του τελικού, τον πρώτο λόγο είχαν τα σερβίς με τους δύο φιναλίστ να διατηρούν σχετικά εύκολα τα service games τους και να έχουν νευρικές επιστροφές, χωρίς ρυθμό και ράλι.

Ένα, όμως, φανταστικό 15λεπτο του Ράφαελ Ναδάλ, αποκατέστησε την τάξη στο κεντρικό court με τον Ισπανό να ανεβάζει απότομα ταχύτητα, αρχίζοντας να πυροβολεί με το βαρύ του forehand. Ο Ράφα βελτίωσε πολύ τις επιστροφές του και με δύο συνεχόμενα breaks στο 7ο (4-3) και 9ο game του εναρκτήριου σετ, έκανε το 6-3 σε 34 λεπτά, βάζοντας γερές βάσεις για την κούπα.

2ο ΣΕΤ
Ο Ναδάλ, παρά την κατάκτηση του 1ου σετ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα νευρικός στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα αρχίζοντας να κάνει πολλά και ασυνήθιστα αβίαστα λάθη, επιτρέποντας στον Μπέρντιχ να δημιουργήσει τις πρώτες του ευκαιρίες για break στο ματς. Ο Τσέχος βελτίωσε λίγο τα ποσοστά του και διατηρούσε πολύ εύκολα τα σερβίς του, μέχρι όμως το καθοριστικότατο 12ο game του σετ όπου ο Ναδάλ "χτύπησε" σαν την κόμπρα, την κατάλληλη στιγμή και από το πουθενά πέτυχε το break κάνοντας το 7-5 σε 54 λεπτά!

3ο ΣΕΤ
Τίποτα δεν έδειχνε ικανό να αναβάλει το ραντεβού του Ισπανού με την ίδια την ιστορία. Μπορεί ο Μπέρντιχ να δημιούργησε και πάλι πρώτος ευκαιρία για break στο 1-1 games, ωστόσο ο Ναδάλ όποτε το απαιτούσαν οι καταστάσεις, ανέβαζε την απόδοσή του και έπαιρνε τους κρίσιμους πόντους όπως με τόση μαεστρία έκανε και στον ημιτελικό απέναντι στον Άντι Μάρει, αν και δεν χρειάστηκε να το κάνει σε μεγάλο βαθμό με τον Μπέρντιχ.

Ο Ναδάλ ήταν Βασιλικός από τη βασική γραμμή και έτρεψε ασταμάτητα τον αντίπαλό του ενώ και πάλι φρόντισε να "χτυπήσει" την κατάλληλη στιγμή, την ώρα δηλαδή που ο Μπέρντιχ σέρβιρε για να παραμείνει στο ματς. Ο Ράφα με break στο τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, game του τελικού και μετά από ένα από τα γνωστά εξαιρετικά του passing shots με τo forehand στη μικρή διαγώνιο, πέταξε τη ρακέτα του ψηλά και σωριάστηκε στο έδαφος πανηγυρίζοντας έξαλλα την μεγάλη επιτυχία του!

Δηλώσεις
Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, ο ηττημένος του τελικού, Τόμας Μπέρντιχ, δήλωσε: "Συγχαρητήρια στον Ναδάλ. Ήταν πολύ δυνατός σήμερα. Είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής και του άξιζε η νίκη σήμερα. Ήταν δύο εξαιρετικές εβδομάδες για μένα εδώ στο Λονδίνο. Η νίκη επί του Φέντερερ, σίγουρα μου έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και περισσότερη δύναμη. Θα έρθω πάλι του χρόνου και δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Τους τελευταίους μήνες η απόδοσή μου έχει βελτιωθεί και αυτό το οφείλω και στην ομάδα μου που με ακολουθεί παντού".

Από την πλευρά του, ο Ράφαελ Ναδάλ που γνώρισε την αποθέωση από τους 15.000 θεατές στις εξέδρες του κεντρικού court, τόνισε: "Είναι κάτι παραπάνω από ένα όνειρο για μένα. Μετά από μια δύσκολη χρονιά το να είμαι εδώ και να κρατάω αυτό το τρόπαιο στα χέρια μου, είναι κάτι το ονειρικό. Συγχαρητήρια Τόμας. Κάνεις μια σπουδαία σεζόν. Λυπάμαι για σήμερα και σου εύχομαι να έχεις καλό υπόλοιπο στη χρονιά.
Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή πέρυσι όταν δεν κατάφερα να υπερασπιστώ τον τίτλο μου εδώ. Το κοινό είναι φανταστικό και σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Πάντα ήταν το όνειρό μου να κερδίσω εδώ. Για τους Ισπανούς το Wimbledon ήταν πολύ δύσκολο ανέκαθεν αλλά εγώ τα κατάφερα δύο φορές και είμαι πολύ χαρούμενος γι'αυτό".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger